ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: λεοπάρ κολάν, vintage sweatshirt και sneakers
 

Μαριάννα Σάντη: «Τα ωραία πράγματα δεν σταματούν»

Μάς μιλάει για τα καλλιτεχνικά δρώμενα στην Κύπρο

Η αγαπημένη ηθοποιός, την οποία παρακολουθούμε σε δύο σειρές του ΑΝΤ1 («La Pasta Pomilώri» και «Εσύ… στον κόσμο σου»), μάς μιλάει για τους ρόλους που υποδύεται και δίνει την οπτική της γωνιά για τα καλλιτεχνικά δρώμενα στην Κύπρο.

Φέτος έχεις διπλή τηλεοπτική παρουσία, και μάλιστα στο ίδιο κανάλι. Πώς προέκυψε αυτό;
Αυτό συνέβη λόγω της πανδημίας. Το «La Pasta Pomilώri» θα τελείωνε το καλοκαίρι, αλλά τα γυρίσματα ανεστάλησαν ένεκα κορωνοϊού. Παράλληλα, μου έγινε πρόταση για το «Εσύ… στον κόσμο σου», την οποία και αποδέχτηκα. Αργότερα, ανακοινώθηκε ότι τα γυρίσματα του «La Pasta Pomilώri» θα επαναρχίσουν. Στην ουσία, δουλεύω τώρα στο «Εσύ… στον κόσμο σου», αφού τα γυρίσματα του «La Pasta Pomilώri» έχουν πλέον ολοκληρωθεί.

Στο «Εσύ… στον κόσμο σου» υποδύεσαι την Αθηνά. Μπορείς να μας πεις λίγα λόγια για τον ρόλο σου;
Η Αθηνά Ακρίτα είναι λοχίας της Αστυνομίας που αγαπά πάρα πολύ τη δουλειά της. Ο κυριότερός της στόχος είναι να ανακαλύψει τον υπαίτιο του τροχαίου δυστυχήματος που προκάλεσε τον θάνατο της αδελφής της. Ταυτόχρονα, είναι σε συνεχή κόντρα με τον πατέρα της, που είναι πρώην αστυνομικός και τον οποίο υποδύεται ο Ηράκλης Γιωργαλλής.

Τώρα, σε σχέση με το «La Pasta Pomilώri», τι θα κάνει η Λαμπρινή;
Δυστυχώς, δεν μπορώ να αποκαλύψω κάτι. Θα πω μόνο ότι η Λαμπρινή θα βρει τον δρόμο της.

Θα έλεγες ότι έχεις κοινά στοιχεία με τους ρόλους σου;
Για να είμαι ειλικρινής, δεν θέλω να έχω κοινά στοιχεία με τους ρόλους μου. Ωστόσο, θα σου πω ότι με τη Λαμπρινή με συνδέει η δοτικότητα και με την Αθηνά ο δυναμισμός και η τακτική.

Αλήθεια, με ποια κριτήρια επιλέγεις να συμμετάσχεις σε μια δουλειά;
Κοίτα, μέχρι τώρα επέλεγα βάσει ρόλου, σεναρίου, συνεργατών και καναλιού. Τώρα πια οι συνθήκες είναι δύσκολες, αφού η ζήτηση και η προσφορά είναι περιορισμένες. Δεν ξέρω αν υπάρχει η πολυτέλεια της επιλογής.

Πώς κρίνεις το επίπεδο των παραγωγών στην τηλεόραση;
Εργάζομαι χρόνια στην τηλεόραση και από την εμπειρία μου βλέπω ότι υπάρχει όρεξη και θέληση για δουλειά. Δυστυχώς, δεν δίνονται χρήματα ούτε ευκαιρίες σε ταλαντούχα άτομα. Αν υπήρχαν αυτά, θα γίνονταν ακόμα καλύτερες δουλειές. Επίσης, θα πρέπει να λαμβάνεται περισσότερο υπ’ όψιν και το καλλιτεχνικό κομμάτι, όχι μόνο το οικονομικό.

Παρακολουθείς τηλεόραση;
Ναι, παρακολουθώ κυπριακή τηλεόραση και συνδρομητικές πλατφόρμες. Θέλω να ξέρω τι προβάλλεται και μου αρέσει να βλέπω τις δουλειές των φίλων μου. Επίσης, είμαι στο συμβούλιο του «Διόνυσου Ζαγρέα», του οργανισμού συλλογικής διαχείρισης συγγενικών δικαιωμάτων, οπότε εκ των πραγμάτων βλέπω πολλές κυπριακές τηλεοπτικές σειρές.

Πώς επηρέασε η πανδημία τον χώρο της υποκριτικής, κατά τη γνώμη σου;
Είναι γεγονός ότι πολλές παραγωγές έμειναν στη μέση εξαιτίας της πανδημίας, προκαλώντας μας ανασφάλεια και φόβο για την επόμενη μέρα. Ακόμη, περιορίστηκε δραστικά η απασχόληση των ηθοποιών. Παρόλα αυτά, βλέπω ότι πολλοί καλλιτέχνες συσπειρώνονται, ορθώνουν ανάστημα, παλεύουν και διεκδικούν πράγματα.

Τι μαθήματα πιστεύεις ότι μπορούμε να αντλήσουμε από αυτή την κατάσταση;
Τα απλά και μικρά δίνουν αξία και ρυθμό στη ζωή μας. Επίσης, έχω συνειδητοποιήσει ποιοι είναι οι άνθρωποί μου, ποιους αγαπώ και ποιοι με αγαπούν. Να μην ξεχνάμε ότι είμαστε άνθρωποι!

Πώς βλέπεις την πορεία του θεάτρου στην Κύπρο;
Γίνονται πολύ όμορφες δουλειές στο θέατρο, όλων των ειδών και για όλα τα γούστα.Υπάρχουν ταλαντούχα άτομα με όνειρα και στόχους. Ασφαλώς και το θέατρο πλήγηκε από την πανδημία, αλλά είναι πολύ συγκινητική η στήριξη του κόσμου. Βλέπω ότι γίνεται αγώνας για τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας των ηθοποιών.

Υπάρχουν ρόλοι που θα ήθελες να υποδυθείς στο θέατρο;
Μου αρέσει να υποδύομαι ρόλους που προέρχονται από βιογραφίες και ρόλους που αναφέρονται στη σύγχρονη ζωή.

note Η Μαριάννα Σάντη είναι απόφοιτος της Δραματικής Σχολής «Αρχή» της Νέλλης Καρρά, στην Αθήνα. Έχει συνεργαστεί με τους τηλεοπτικούς σταθμούς ΑΝΤ1, Alpha και ΡΙΚ, το ελεύθερο θέατρο και τον κινηματογράφο.

Πηγή: ΤΗΛΕΩΡΕΣ

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

INTERVIEWS: Τελευταία Ενημέρωση

Έλενα Λυσάνδρου: All eyes on her

Έλενα Λυσάνδρου: All eyes on her

Αυθεντική και γεμάτη αυτοπεποίθηση, η Έλενα Λυσάνδρου μάς μυεί στον δικό της κόσμο – ψηφιακό ...
Δέσποινα Άσπρου
 |  INTERVIEWS