ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: Φαρδύ πουκαμισο, αθλητικό κολάν και sneakers
 

Μαρία Παπακώστα: «Πολλοί θαύμασαν την τόλμη του Λοϊζίδη να προβάλει ένα φιλί με άτομα του ιδίου φύλου»

«Κάθε ρόλος έχει τις ιδιαιτερότητες, τις δυσκολίες και τις ευκολίες του»

Ριάνα Στυλιανού

Από τις πιο πρόσφατές σου δουλειές ήταν ο ρόλος σου στον «Μελίαρτο». Από τα στοιχεία που έκαναν αίσθηση ήταν και το ερωτικό φιλί που αντάλλαξες στο τελευταίο επεισόδιο με τη Στέλλα Φιλιππίδου. Τι αντιδράσεις υπήρξαν γύρω από αυτό;

Οι αντιδράσεις ήταν διφορούμενες. Πολλοί θαύμασαν την τόλμη του Λώρη Λοϊζίδη να προβάλει ένα φιλί με άτομα του ιδίου φύλου. Άλλοι το έκριναν αλλιώς. Η μερίδα αυτή, δεν με αφορά καθόλου. Κανονικά δεν θα έπρεπε να θεωρείται καν θέμα προς συζήτηση αυτό.

Συνεχίζεις, όμως, με το «Μπλακ Φόρεστ». Πώς προέκυψε η συμμετοχή σου στη σειρά του ΡΙΚ;

Είμαι με αυτήν την υπέροχη ομάδα εφτά χρόνια τώρα. Οπότε, μόλις μου είπε ο σκηνοθέτης Νίκος Θεοφάνους ότι υπάρχει αυτός ο ρόλος για μένα, αμέσως δέχτηκα. Του έχω τυφλή εμπιστοσύνη!

Πώς θα περιέγραφες τον ρόλο σου;

Η Σιμώνη είναι ένα παιδί μεγαλωμένο με πολλή πίεση από την οικογένειά της και ειδικά από τον πατέρα της. Όλο αυτό την έκανε σκληρή και απρόσιτη. Φαινομενικά όμως. Γιατί στ’ αλήθεια πρόκειται για ένα πολύ ευαίσθητο άτομο. Θα έλεγες, λοιπόν, ότι έχεις κοινά στοιχεία με τον χαρακτήρα που υποδύεσαι; Όχι ιδιαίτερα. Ενώ η Σιμώνη κρύβει την ευαισθησία της πίσω από ένα εξωτερικό σκληρό περιτύλιγμα, εγώ μάλλον είμαι φως φανάρι και πιο εκτεθειμένη κάποτε.

Τι ανατροπές να περιμένουμε στο τέλος του «Μπλακ Φόρεστ»;

Το «Μπλακ Φορεστ» θα τελειώσει θεαματικά! Αυτό είναι σίγουρο και δεν θα πω τίποτε άλλο! Νομίζεις πως ο κόσμος της Κύπρου εκτιμά την τέχνη όσο θα έπρεπε; Θεωρώ πως ναι. Είναι θεατρόφιλο το κοινό της Κύπρου. Και γίνονται όλο και περισσότερες αξιόλογες παραγωγές, οπότε αυξάνεται και η ζήτηση και η προσφορά. Για ποιο ρόλο συνάντησες τις μεγαλύτερες δυσκολίες; Κάθε ρόλος έχει τις ιδιαιτερότητες, τις δυσκολίες και τις ευκολίες του. Σημασία έχει η μελέτη που προηγείται και η «γέννηση» του ρόλου. Και αυτό, άλλωστε, είναι η μαγεία στη δουλειά μας.

Πώς αποφάσισες, αλήθεια, ότι θέλεις να ασχοληθείς με την υποκριτική;

Η υποκριτική για μένα είναι έρωτας. Και ως γνωστόν ο έρωτας είναι κινητήρια δύναμη. Πάντα ήθελα να σπουδάσω υποκριτική, αλλά μιας και έγινα μανούλα σε πολύ νεαρή ηλικία, αυτό έγινε σε κατοπινό στάδιο. Αλλά όταν έχεις όνειρα, καμία ηλικία και καμία συνθήκη δεν μπορεί να σε σταματήσει.

Πόσο κοντά είσαι με την κόρη σου, που είναι πλέον ενήλικη;

Η κόρη μου είναι το όγδοο θαύμα του κόσμου! Είμαστε αυτοκόλλητες. Πορευόμαστε χέρι - χέρι από πάντα. Μοιραζόμαστε τα πάντα και συμβουλεύει η μια την άλλη. Θα έπεφτα μπροστά από τρένο για την κόρη μου. Τι μηνύματα θα ήθελες να στείλεις σε κάποιον που επιθυμεί να γίνει ηθοποιός; Η αλήθεια να λέγεται είναι δύσκολο επάγγελμα όσον αφορά στο βιοποριστικό κομμάτι του. Ενίοτε κάνουμε δύο ή και τρεις δουλειές ταυτόχρονα για να τα βγάλουμε πέρα. Παρόλα αυτά είναι το πιο όμορφο επάγγελμα του κόσμου. Είναι μαγεία. Follow your dreams.

Πώς θα χαρακτήριζες τον εαυτό σου με τρεις λέξεις;

Επίμονη, ευαίσθητη και αυθόρμητη. Εάν μπορούσες να γυρίσεις τον χρόνο πίσω, σε ποια δεκαετία θα ήθελες να ζήσεις; Δεν νιώθω να θέλω να γυρίσω πίσω τον χρόνο. Δεν έχω εκκρεμότητες σε κάποια δεκαετία, που θέλω να ικανοποιήσω. Είμαι πολύ ευτυχής με το πώς είναι η ζωή μου κι αυτό οφείλεται στις επιλογές και τις εμπειρίες του παρελθόντος. Καλύτερα να κοιτάμε μόνο μπροστά και όχι πίσω

INTERVIEWS: Τελευταία Ενημέρωση