ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: denim boilersuit και λευκά sneakers
 

Mαρία Ιωάννου: «Κάνω ό,τι εκφράζει την ψυχή μου»

Ηθοποιός, συγγραφέας, παρουσιάστρια. Η Μαρία Ιωάννου ολοκληρώνει με επιτυχία μια απαιτητική σεζόν

Ανδρέας Μαλάης

Ηθοποιός, συγγραφέας, παρουσιάστρια. Η Μαρία Ιωάννου ολοκληρώνει με επιτυχία μια απαιτητική σεζόν σε μια... επεισοδιακή ζώνη για το Omega, έχοντας κιόλας πάρει το "πράσινο φως" για μια ακόμη σεζόν. Πώς αποτιμά την καθημερινή τηλεοπτική της παρουσία στο "έλα να δεις" και τι θα δούμε στη νέα σεζόν;

Μαρία, ολοκληρώνεται μια ιδιαίτερη σεζόν. Σε ποια φάση σε βρίσκει το τέλος;
Είμαι πολύ ευχαριστημένη από την πορεία της σεζόν, από όλες τις απόψεις. Με σκληρή δουλειά και ομαδικότητα καταφέραμε να βγάλουμε προς τα έξω ένα προϊόν, για το οποίο νιώθουμε περήφανοι.

Κάνοντας έναν απολογισμό, αισθάνεσαι ότι κατάφερες να δώσεις αυτό που οραματίστηκες στην αρχή της σεζόν;
Ναι. Ήθελα από την αρχή να προσφέρουμε μία ψυχαγωγική εκπομπή, ποιοτική, όπου ο τηλεθεατής θα μπορούσε να παρακολουθήσει με ενδιαφέρον. Μια φρέσκια αγαπημένη παρέα που να κρατά ευχάριστη συντροφιά στον κόσμο, με χιούμορ και καλή διάθεση.

Είσαι ικανοποιημένη με την απήχηση της εκπομπής, τόσο στα νούμερα τηλεθέασης όσο και στις αντιδράσεις του κόσμου γενικότερα;
Είμαι πάρα πολύ ικανοποιημένη και από τα νούμερα τηλεθέασης, τα οποία ήταν εξαιρετικά, αν και δεν ήταν αυτοσκοπός για εμένα, αλλά γνωρίζω ότι είναι σημαντικά για το κανάλι και για την επιβίωση μιας εκπομπής. Αυτό, όμως, που μου δίνει τη μεγαλύτερη ικανοποίηση είναι οι αντιδράσεις του κόσμου, που μου λένε ότι τους κρατάμε συντροφιά και είμαστε η παρέα τους. Αυτό είναι για εμένα το μεγαλύτερο κίνητρο.

Γυρνώντας πίσω και βλέποντας στιγμές της σεζόν, υπάρχει κάποιο στοιχείο που θα άλλαζες;
Στην πορεία της σεζόν κάποια πράγματα λειτούργησαν, κάποια όχι. Η εκπομπή είναι ένας ζωντανός οργανισμός που συνεχώς ελέγχαμε και αλλάζαμε οτιδήποτε θεωρούσαμε ότι δεν προχωρά. Με αυτή την έννοια έχουν γίνει ήδη αλλαγές. Για την καινούργια σεζόν ένα φρεσκάρισμα θα το κάνουμε, αλλά πάντα στην ίδια πετυχημένη συνταγή.

Είδαμε πολλές φορές στην εκπομπή να φιλοξενείτε και κοινωνικά θέματα, ευαισθητοποίησης, για τον ρατσισμό, την ομοφοβία, αλλά και ζητήματα ψυχικής θεματολογίας. Ήταν και μια από τις αρχικές σου προθέσεις να υποθέσω;
Ναι, όπως είπα και προηγουμένως με ενδιαφέρει η ποιοτική ψυχαγωγία, δηλαδή μέσα από μία ευχάριστη και ανάλαφρη διάθεση ο κόσμος να μπορεί να αποκομίσει και κάτι χρήσιμο.

Πώς βίωσες την περίοδο της πανδημίας; Ως κάτι που λειτούργησε καταπιεστικά ή αναστοχαστικά;
Σίγουρα όχι καταπιεστικά, γιατί είχα πολύ μεγάλη ανάγκη μίας παύσης. Το να ξεκουράζομαι χωρίς ενοχές και να περνώ χρόνο με τα παιδιά μου ήταν ιδανικό για εμένα και σαφέστατα μου έδωσε χρόνο να ασχοληθώ και με άλλα πράγματα που αγαπώ, όπως το γράψιμο.

Μαθαίνουμε ότι η εκπομπή συνεχίζεται και του χρόνου. Είναι και μια μορφή δικαίωσης αυτό για το φετινό αποτέλεσμα;
Είναι αλήθεια και ευχαριστούμε το κανάλι για την εμπιστοσύνη και τη στήριξη. Είναι μια απόδειξη ότι στην τηλεόραση μπορείς να δουλεύεις με αγάπη και απλότητα και να κερδίζεις την εκτίμηση του κόσμου.

Θα δούμε κάποιες αλλαγές;
είναι έκπληξη! Σίγουρα όχι στα μαλλιά μου. (γέλια)

Πoια προγράμματα ξεχώρισες από τη σεζόν που φεύγει;
Προτιμώ να μην αναφερθώ σε συγκεκριμένα προγράμματα, γιατί δεν θέλω να αδικώ κανέναν. Άλλωστε το τι παρακολουθεί κανείς εναπόκειται στο προσωπικό του γούστο.

Υπάρχει κάποιο πρόγραμμα ή είδος προγράμματος που θα ήθελες να δεις με τη νέα σεζόν στην κυπριακή τηλεόραση;
Θα ήθελα να δω γενικότερα πιο προσεγμένες παραγωγές σε ό,τι αφορά τη μυθοπλασία, γιατί ο τηλεθεατής είναι πιο ψαγμένος και πιο απαιτητικός απ’ ό,τι ήταν πριν 20 χρόνια.

Mε τα Μέσα κοινωνικής δικτύωσης ποια είναι η σχέση σου; Το βλέπεις ως ένα εργαλείο για τη δουλειά σου;
Δουλεύω πιο πολύ το instagram, γιατί είναι ένας τρόπος προβολής της δουλειάς και φυσικά ένα μέσο όπου μπορείς να ευχαριστήσεις όλους τους επαγγελματίες που δουλεύουν για εσένα, όπως καταστήματα με ρούχα, κομμωτήρια κ.λπ. Υποκριτική, σενάριο, παρουσίαση...

Είσαι απ’ τους καλλιτέχνες που δεν θέτουν στεγανά στην τέχνη και την έκφραση, σωστά;
Κάνω ό,τι νιώθω πως μπορεί να είναι δημιουργικό, ό,τι εκφράζει την ψυχή μου και τα συναισθήματά μου και ό,τι θεωρώ πως θα αφήσει κάτι καλό στον κόσμο.

Πιστεύεις η καραντίνα ήταν κι ένας... άχαρος τρόπος να συνειδητοποιήσουμε ποια είναι και η θέση των καλλιτεχνών στην κυπριακή κοινωνία, πώς τους αντιμετωπίζει διαχρονικά η πολιτεία;
Νομίζω πως είναι γνωστό ήδη στους καλλιτέχνες ότι στην Κύπρο δεν υπάρχει καμία κατοχύρωση σε ό,τι αφορά τα επαγγέλματά μας. Αυτό είναι μια θλιβερή επιβεβαίωση.

Διακοπές; Είσαι από αυτούς που θα... τολμήσουν το εξωτερικό;
Φέτος θα περάσουμε ωραιότατα στην Κύπρο. Ευτυχώς είχα την τύχη να κάνω κάποια ταξίδια πέρσι, οπόταν μπορώ να περιμένω μέχρι να είναι ασφαλές το να ταξιδέψεις στο εξωτερικό. Άλλωστε, η Κύπρος μπορεί να αποδειχτεί ένας παράδεισος για να περάσει κανείς τις διακοπές του.

Πηγή: Τηλεώρες

INTERVIEWS: Τελευταία Ενημέρωση

X