ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: λευκό πουκάμισο, denim shorts και lace up πέδιλα
 

Κρίστη Παπαδοπούλου: «Ξεχνάω ότι δεν με αγγίζει αληθινά»

Μετρώντας πάνω από 12 χρόνια στην υποκριτική και διαθέτοντας ιδιαίτερη ομορφιά και λάμψη, η Κρίστη Παπαδοπούλου αντιμετωπίζει με θετικότητα το κάθε αδιέξοδο.

Μετρώντας πάνω από δώδεκα χρόνια στον χώρο της υποκριτικής και διαθέτοντας μία ιδιαίτερη ομορφιά και μία λάμψη που πηγάζει από μέσα της, η Κρίστη Παπαδοπούλου αντιμετωπίζει με θετικότητα το κάθε αδιέξοδο.

Η αλήθεια είναι πως όταν την βλέπεις στην τηλεόραση ή στη σκηνή κάποιου θεάτρου, με το ταλέντο της σε κάνει να μη θέλεις να πάρεις τα μάτια σου από πάνω της, ενώ όταν την συναντάς κατά πρόσωπο σε μαγνητίζει με την ευγένεια, τη δοτικότητα και την αυθεντικότητά της. Και μπορεί η μεγάλη της αγάπη να είναι η υποκριτική, ωστόσο η Κρίστη Παπαδοπούλου έχει πολλές ακόμη ενδιαφέρουσες πτυχές.

Πού σε βρίσκουμε τώρα;
Είμαι στην Αθήνα και κάνω πρόβες για μια όμορφη κωμωδία που θα έρθει και στην Κύπρο για περιοδεία στις αρχές Ιουνίου, με μια υπέροχη ομάδα ανθρώπων! Πρόκειται για τη «Μαύρη γαλότσα» σε κείμενο και σκηνοθεσία της Βάσιας Αργέντη και έχω τη χαρά να παίζω με την υπέροχη και πολύ δημοφιλή στον κόσμο Μίρκα Παπακωνσταντίνου και τον αγαπημένο μου φίλο και πολύ αγαπητό ηθοποιό στην Κύπρο, Λευτέρη Ζαμπετάκη. Είναι μια ξεκαρδιστική κωμωδία που θα χαρεί πολύ ο κόσμος. Πιστεύω ότι έχουμε μεγάλη ανάγκη για γέλιο και ότι η ανταπόκριση του κόσμου θα είναι πολύ θετική. Ξεκινάμε από την Πέμπτη 2 Ιουνίου στο Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας και μετά θα πάμε στο Παττίχειο στη Λεμεσό, στο Θέατρο «Σκάλα» στη Λάρνακα και στο «Μαρκίδειο» Θέατρο στην Πάφο. Είμαι πολύ ενθουσιασμένη με αυτό και είμαι σίγουρη ότι θα σας αρέσει..

Aκούγεται πολύ γεμάτο και ενδιαφέρον το πρόγραμμά σου. Aλήθεια, πώς είναι να ζεις στην Αθήνα τέτοια εποχή;
Όλες οι στιγμές είναι μοναδικές και ιδιαίτερες όταν απαρτίζονται από ωραίους ανθρώπους δίπλα σου! Η Αθήνα είναι μια πόλη που πάντα ήθελα να ζήσω. Με εμπνέει και επαγγελματικά και δημιουργικά. Είναι μια μητρόπολη με τόσα «ερεθίσματα» και ευκαιρίες. Μετά τη γνωριμία μου με τον Μιχάλη δεν υπήρχε ερωτηματικό για το αν θα ζούσαμε στην Αθήνα. Ήταν δεδομένο ότι θα μέναμε μόνιμα.

Τι σου αρέσει να κάνεις περισσότερο στην πόλη και πώς απολαμβάνεις να περνάς τον ελεύθερό σου χρόνο;
Μου αρέσει να περπατώ στο κέντρο, να παρατηρώ και να γνωρίζω νέα μέρη, είτε με τα πόδια είτε με το πατίνι!

Είναι εύκολη η ζωή στην Αθήνα; Εσύ, αντιμετωπίζεις δυσκολίες;
Τα τελευταία δύο χρόνια δεν ήταν η Αθήνα το πρόβλημα, αλλά η γη γενικότερα. Ως ανθρωπότητα δυσκολευτήκαμε πολύ και κληθήκαμε να αντιμετωπίσουμε πολλά πράγματα του εσωτερικού μας κόσμου για να μπορέσουμε να σταθούμε ξανά στα πόδια μας! Ευτυχώς, πιστεύω, ο άνθρωπος ξεχνάει γρήγορα και επανέρχεται στην «κανονικότητά του» πολύ εύκολα! Η δουλειά του ηθοποιού, η υποκριτική τέχνη, έχει αντιμετωπίσει και αυτή μεγάλο πλήγμα, αλλά είμαι σίγουρη πως είμαστε μαχητές και πως θα φέρουμε ξανά τους ανθρώπους στην τέχνη και θα την αγκαλιάσουν με αγάπη όπως της αξίζει!

Μίλησέ μας για την καθημερινότητά σου.
Ξυπνάω το πρωί σε ένα περιβάλλον γύρω από δέντρα και καθαρό αέρα γιατί το σπίτι μας είναι στα βόρεια προάστια. Απολαμβάνω λίγο αυτή τη στιγμή και μετά αρχίζει το τρέξιμο, δουλειά, πρόβες, πράγματα για το σπίτι και το βράδυ χαλάρωση!

Ας πάμε λίγο πίσω στον χρόνο. Πέρασαν περίπου 12 χρόνια από την πρώτη σου τηλεοπτική δουλειά. Έχεις αλλάξει ως άνθρωπος;
Η πρώτη μου δουλειά στην τηλεόραση ήταν οι «Γυμνοί Άγγελοι» το 2010 και νωρίτερα στο Κρατικό Θέατρο στην Ελλάδα. Ο άνθρωπος αλλάζει καθημερινά και θα έπρεπε να αλλάζει για να γίνεται καλύτερος από αυτό που ήταν! Σίγουρα με έχει αλλάξει και η δουλειά και οι άνθρωποι που συναναστρέφομαι, δεν παύω ποτέ να είμαι ευαίσθητη και να δέχομαι τους ανθρώπους ως έχουν.

Όταν πρωτοασχολήθηκες με την υποκριτική, δυσκολεύτηκες ή θεωρείς τον εαυτό σου τυχερό;
Ήμουν και είμαι τυχερή, αυτό σίγουρα δεν παύει να έρχεται ως αντίκτυπο σκληρής δουλειάς και διαβάσματος. Αλλά σίγουρα η τύχη μου με ακολουθεί φοβερά μέχρι τώρα. Δόξα Τω Θεώ.

Στην απόφασή σου να γίνεις ηθοποιός πιστεύεις πως επηρεάστηκες από τη μητέρα σου;
Σίγουρα έπαιξε ρόλο και ας μην το παραδέχεται η ίδια. Με μάγευε πάντοτε αυτός ο χώρος και μάλιστα όταν αποφάσισα να ασχοληθώ, θεωρούσα ότι μπορώ να αλλάξω τους ανθρώπους πίσω από το προσωπείο του ηθοποιού, να γίνουν όλοι ηθικοί και πραγματικά ευαίσθητοι και αγαπησιάρικοι! Θεωρώ ακόμα πως μέσα από αυτό το επάγγελμα χτίζεις δεσμούς, πρέπει να είσαι καλά μέσα σου και να έχεις ψυχή μικρού παιδιού. Όχι με τη σχιζοφρένειά σου να πιέζεις τους ανθρώπους και να τους κάνεις σκουπίδια για να βγάλεις τον απαιτούμενο ρόλο. Κάπως έτσι ξεκίνησα το ταξίδι!

Τι αναδεικνύει κατά την άποψή σου περισσότερο έναν καλλιτέχνη; Το ταλέντο ή η σκληρή δουλειά;
Το ταλέντο είναι μια ομορφιά και μια λάμψη που πηγάζει από μέσα σου για την αγάπη σου για το αντικείμενο! Η σκληρή δουλειά, η παρατηρητικότητα, το να είσαι ανοικτός σε ερεθίσματα, ο μη εγωκεντρισμός αλλά η ομαδικότητα σε κάνει καλό ηθοποιό και έτοιμο να δεχθείς τα πάντα επί σκηνής!

Υπάρχει κάποιος θεατρικός ρόλος που αποτελεί όνειρο για εσένα;
Δεν ονειρεύομαι ρόλους. Μ’ αρεσει να ξαφνιάζομαι με αυτό που μου προτείνουν, με τα χρόνια να με βλέπουν σε αλλά πράγματα και αυτό με ευχαριστεί γιατί ωριμάζω, αλλάζω και αυτό φαίνεται!

Γενικότερα, υπήρξε κάποιος ρόλος που ταυτίστηκες μαζί του;
Ταυτίζομαι με στοιχεία από κάθε ρόλο, από λεπτομέρειες και αυτό με βοηθάει για να συνεχίζω να ψάχνω και μέσα μου και σε έναν ρόλο.

Είσαι μια εντυπωσιακή γυναίκα. Πιστεύεις πως η ομορφιά έχει σημασία στον δρόμο προς την επιτυχία;
Στις μέρες μας με τις πλαστικές όλες όμορφες είναι. Μας λείπει η φυσικότητα, η πραγματική ηλικία και ο εσωτερικός χαρακτήρας του καθενός, κάπου τον έχουμε κρύψει βαθιά μέσα μας και προβάλλουμε κάτι ουτόπικο και απρόσωπο στα social media. Και το χειρότερο είναι ότι οι άνθρωποι της τέχνης θα έπρεπε να το προσέξουν αυτό, γιατί αν μη τι άλλο υπάρχουν πολλά νέα παιδιά που έχουν πρότυπα τέτοιους ανθρώπους.

Στην καλλιτεχνική ή και προσωπική σου πορεία έχεις δεχτεί αρνητική κριτική από πρόθεση; Αν ναι, πώς την διαχειρίστηκες;
Είμαι σαν το χρυσόψαρο, ξεχνάω ότι δεν με αγγίζει αληθινά. Αν είμαι έτοιμη να δεχθώ κάτι το ακούω και το διορθώνω, αλλά πάντα από μέσα μας πηγάζει στην τελική πώς θα το διαχειριστούμε!

Κατά τη διάρκεια της πορείας σου στην υποκριτική, υπήρξε κάποιο περιστατικό που σε σημάδεψε;
Στην ουσία με σημαδεύουν οι άνθρωποι με τους οποίους κρατώ επαφή και μετά από μια δουλειά, ή εκεί που τους έχεις χάσει σού προτείνουν κάτι, και εκεί εκτιμώ πραγματικά την αλήθεια τους.

Αν δεν ήσουν ηθοποιός, ποιο επάγγελμα νομίζεις πως θα ακολουθούσες;
Της υποκριτικής, ξεκάθαρα. Εντάξει και το design μου αρέσει πολύ, το βρίσκω συναρπαστικό να μπορείς να δημιουργείς οτιδήποτε! Αλλά πάντα η δημιουργία ενός διαφορετικού ανθρώπου κυρίως που δεν έχει σχέση μαζί σου είναι φανταστικό συναίσθημα!

Πώς βρίσκεις τη νέα εποχή της υποκριτικής μετά τις απανωτές αποκαλύψεις και το #meetoo;
Θα σου απαντήσω σε 10 χρόνια,
όταν πραγματικά θα έχουμε δει αν άλλαξε κάτι.

Eσύ, έχεις αντιμετωπίσει ποτέ σου παρενόχληση ή κάποιο περιστατικό βίας στον χώρο εργασίας σου;
Έχω τσαμπουκά και κάπως έτσι μπορώ να διαλύσω οτιδήποτε πάει να συμβεί. Δεν αφήνω περιθώρια.

Ας αλλάξουμε θέμα. Είσαι παντρεμένη περίπου ένα χρόνο. Αν και ίσως είναι πολύ νωρίς, έχει αλλάξει ο γάμος τη σχέση σας;
Η μόνη αλλαγή που υπάρχει είναι η χαρά της ολοκλήρωσης και της γνώσης ότι και ο άλλος ήθελε να είστε μαζί πραγματικά!

Ποια είναι τα χαρακτηριστικά του συζύγου σου που σε έκαναν να τον ερωτευτείς;
Η χαρά του και ο ενθουσιασμός του
για τη ζωή!

Πριν από λίγο καιρό, έχεις δηλώσει σε συνέντευξή σου ότι δεν κάνεις σχέδια για να μην απογοητεύεσαι. Η απόφασή σου αυτή προέκυψε από κάποια μεγάλη απογοήτευση;
Από την ωρίμανση μάλλον, σαν το παλιό καλό κρασί!

Σε πιο νεαρή ηλικία έχεις ασχοληθεί με την όπερα. Πώς προέκυψε η αγάπη σου για αυτό το είδος μουσικής, συνεχίζεις να το εξασκείς;
Με ενθουσίαζε! Από μικρή η μαμά μου έβαζε δίσκους στο πικάπ με τέτοιου είδους μουσική, και το ακολούθησα σαν κάτι που ήθελα να ασχοληθώ. Έπειτα το αφουγκράζομαι και το αγαπώ, δεν έχουν τελειώσει οι ευκαιρίες για να αλλάξω καριέρα λόγω του ότι είμαι mezzo soprano, αλλά προτιμώ πια να τραγουδάω σαν ηθοποιός έχοντας αυτές τις γνώσεις μαζί μου!

Ποια η σχέση σου με τα social media;
Όχι έντονη, όποτε θέλω να μοιραστώ κάτι το βάζω. Δεν μπορώ κάθε μέρα να ποστάρω κάτι. Τελικά τις πιο ωραίες μας στιγμές δεν ξέρουμε καν που είναι το κινητό μας, γιατί απλώς τις απολαμβάνουμε!

Συχνά σε βλέπουμε να κάνεις αναρτήσεις με έργα τέχνης. Τι ρόλο παίζει η τέχνη στη ζωή σου;
Τεράστιο! Όλα τα είδη τέχνης με ελκύουν και με μαγεύουν! Πολλοί στην οικογένειά μου ασχολούνται με την τέχνη και είναι μοναδικοί σε αυτό που αντιπροσωπεύουν, οπότε από μικρή ζω μέσα σε έναν κόσμο ονειρικά πλασμένο, πολλές φορές χωρίς να θέλω να δω τη γυμνή αλήθεια και την ασχήμια της πραγματικής καθημερινότητας. Άλλοτε, προσπαθώντας με ό,τι έχουμε και μπορούμε να δίνουμε χαρά και σε άλλους ανθρώπους που το έχουν περισσότερη ανάγκη από μας.

Λατρεύεις επίσης τα ταξίδια. Ποιος είναι ο αγαπημένος σου προορισμός και ποια είναι η χώρα που θέλεις να πας και μέχρι στιγμής δεν τα κατάφερες;
Η εξερεύνηση διαφορετικών πολιτισμών, η θάλασσα, τα ήθη και τα έθιμα άλλων λαών με βάζουν σε σκέψεις και αναρωτιέμαι διάφορα. Αυτά μ’ αρεσει κυρίως να γνωρίζω σε νέα μέρη. Όπου μας βοηθήσει ο Θεός, γιατί μετά τον κορωνοϊό το σημαντικό είναι να έχουμε υγεία και όλα τα άλλα όποτε έρθουν θα είναι ευχής έργο.

Στο παρελθόν αντιμετώπισες μια μεγάλη περιπέτεια στην υγεία σου, με τη νόσο του καρκίνου. «Επιστρέφοντας» στο παρελθόν, θα ήθελα να μου πεις πώς αισθανόσουν τότε και αν πιστεύεις ότι η κατάσταση εκείνη έφτιαξε αυτό που είσαι σήμερα.
Μια δύσκολη στιγμή στη ζωή και ειδικά σε νεαρή ηλικία σε στιγματίζει και σου αλλάζει σκέψη πριν ακόμα καταλάβεις ποιος είσαι και τι θες από τη ζωή. Δεν έχεις επιλογή να μιζεριάσεις, ούτε να παραπονεθείς για απλά πράγματα όπως για παράδειγμα το να βρεις γκόμενο ή για το τι θα φορέσεις για να πας σε κλαμπ, αφού αυτά είναι τόσο δευτερεύοντα πράγματα συγκριτικά με αυτό που σου συμβαίνει, με αποτέλεσμα να φέρεσαι πολύ διαφορετικά σε σχέση με τους ανθρώπους της ηλικίας σου και έτσι απομακρύνεσαι. Ήμουν ένα παιδί πολύ «δημοφιλές» αν θες, χωρίς να κάνω κάτι ιδιαίτερο. Έχω προσέξει ότι οι άνθρωποι έρχονται σε μένα και εγώ πολλές φορές τους απωθώ, για αυτό τελικά έχω πολύ λίγους πραγματικούς φίλους, που αυτοί επέλεξαν και θέλησαν να σταθούν δίπλα μου σε οποιαδήποτε συνθήκη. Αυτό με κάνει να αισθάνομαι ασφαλής και ειλικρινής και δεν ψάχνω πολλά πράγματα για να με κάνουν ευτυχισμένη. Λίγα και όμορφα!

Ασχολείσαι επίσης με τον χώρο των χειροποίητων αξεσουάρ; Μίλησέ μας για την k.Lou collection και πες μας ποιο είναι το μυστικό για να τα συνδυάζεις όλα.
Η k.Lou ξεκίνησε από την ανάγκη μου να φοράω κάτι που δεν μπορώ να βρω, κάτι μοναδικό και ιδιαίτερο όπως τα αποτυπώματά μας! Ο κάθε ένας μας είναι μοναδικός, έτσι και τα πράγματα που φοράμε ή επιλέγουμε όπως οι άνθρωποι που έχουμε στη ζωή μας δείχνουν ποιοι είμαστε! Θεωρώ, επίσης, πως όλοι άνθρωποι είναι άγγελοι, απλώς στην πορεία κάποιοι φεύγουν από τον στόχο. Αυτές οι τσάντες έχουν τη μοναδική ιδιότητα των φτερών, σε κάνουν να αισθάνεσαι μοναδικός. Μ’ αρεσει να δημιουργώ, όπως σου είπα και πιο πάνω, και ό,τι μου δίνει αυτή τη χαρά προσπαθώ να το αδράξω.

Σε κάποια στιγμή σε είδαμε να ασχολείσαι και με την παρουσίαση. Βλέπεις τον εαυτό σου στο μέλλον
ως παρουσιάστρια;
Αν μου προταθεί κάτι όμορφο, όπως εκείνο το πρότζεκτ, θα χαιρόμουν ιδιαίτερα. Γενικά όλα τα πράγματα με τα οποία ασχολείσαι πρέπει να γίνονται με αγάπη!

Τι θα σε έπειθε να αναλάβεις μια τηλεοπτική εκπομπή;
Η κατάλληλη στιγμή!

«Η αγάπη είναι το πιο σημαντικό αγαθό» μάς είπες πριν από λίγο καιρό μέσα από μία σου ανάρτηση. Αλήθεια, πώς ορίζεται η αγάπη για εσένα;
Το βλέμμα! Εκείνα τα δύο μάτια που σου λένε τόσα πολλά χωρίς να μιλήσεις. Η αθωότητα, η λαχτάρα, η θέληση, η στοργή, η αγκαλιά, μια καλημέρα και άλλα τόσα πολλά. Είναι κάτι τόσο μεγάλο και δυνατό που δεν μπορεί να γραφτεί με λόγια, μόνο με πράξεις.

Θεατρικά, όπως είπες και πιο πάνω, θα σε δούμε στην παράσταση «Μαύρη Γαλότσα». Πες μας λίγα πράγματα για αυτήν.
Είμαι πολύ χαρούμενη που γνωρίζω νέα άτομα πολύ ταλαντούχα στο αντικείμενό τους και βρίσκομαι ξανά με παλιούς συναδέλφους και φίλους! Είναι μια παράσταση με αρκετά κωμικά στοιχεία, που τελικά για κάποιους δυστυχείς συμβαίνει και στην πραγματικότητα! Μιλάει για τις σχέσεις ενός ζευγαριού με τη μητέρα του άντρα και πώς ο καθένας τους υπάρχει μέσα σε μια τέτοια συνθήκη!

Ποια είναι η ηρωίδα που υποδύεσαι; Έχετε κοινά χαρακτηριστικά;
Η Αλκυόνη είναι ένας απλός άνθρωπος, ερωτευμένος, που παλεύει για φαινομενικά απλά πράγματα στη ζωή, αλλά με έναν άνθρωπο δίπλα της που φοβάται τι θα πουν οι άλλοι ή αν θες κυρίως τη μητέρα του! Είναι μεγαλωμένος διαφορετικά από τα ιδανικά της Αλκυόνης και δεν μπορεί ακριβώς να αντιληφθεί τις ανάγκες που έχει τόσο σύντομα! Το μόνο κοινό μας είναι ότι ένιωθα πάντοτε ότι είμαι πιο ώριμη από την ηλικία μου και καταλάβαινα πράγματα που άλλοι αργούσαν να κατανοήσουν, άσχετα αν έκανα ότι δεν ακολουθώ τη συζήτηση!

Μέσα από την παράσταση παρακολουθούμε ένα «αληθινό ζευγάρι» και αποκαλύπτεται η δυσκολία τού να εστιάζει κανείς στα δικά του προβλήματα. Έχεις ποτέ σου βρεθεί σε αντίστοιχη κατάσταση;
Δυσκολεύομαι να κρύβομαι πίσω από το δάχτυλό μου, συνήθως θέλω να βγαίνουν μπροστά τα προβλήματα, να λύνονται για να προχωράμε παρακάτω.

Πώς νιώθεις που συνεργάζεσαι με μια τόσο καταξιωμένη ηθοποιό, όπως είναι η Μίρκα Παπακωνσταντίνου;
Είναι πραγματικά τιμή μου να μπορώ να «κλέψω» λίγο από τις γνώσεις της! Πρώτη φορά ασχολούμαι με το είδος της κωμωδίας και θεωρώ ότι έχει πολλά να μου διδάξει η κ. Παπακωνσταντίνου! Πάνω από όλα βέβαια είναι ένας εξαίσιος Άνθρωπος και χαίρεσαι να είσαι και εκτός σκηνής μαζί της!

Με τον επίσης ταλαντούχο Λευτέρη Ζαμπετάκη πώς τα πάτε επί σκηνής;
Είναι ο «Λευτέρης μου» και επί σκηνής και εκτός σκηνής! Είναι ένας πολύ αγαπημένος άνθρωπος και φίλος και χαίρομαι πραγματικά που έχω την ευκαιρία να είμαστε και στο θέατρο ζευγάρι, υπάρχει επικοινωνία και πολλή αγάπη!

Πώς βλέπεις την Κρίστη σε δέκα χρόνια;
Είναι η ερώτηση που μου κάνει ο πατέρας μου από μικρή! Κοίτα, παλιότερα με ενοχλούσε αλλά τώρα, σκέφτομαι αν θα προλάβω όλα αυτά που θέλω να κάνω! Σίγουρα επιθυμώ να είμαι υγιής, ευτυχισμένη και να απολαμβάνω στιγμές με τα αγαπημένα μου πρόσωπα, που έχουν μοιραστεί πια σε πολλά μέρη του κόσμου! Και άλλα πολλά που είναι το αλατοπίπερο
στη ζωή!

*Η συνέντευξη πραγματοποιήθηκε τον Μάιο

INTERVIEWS: Τελευταία Ενημέρωση