ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: γκρι αθλητική φόρμα, μαύρο knitwear και sneakers
 

Ιωάννα Θεοδώρου: «Ο Deejay 93.5 ταιριάζει στην αισθητική μου»

Παύλος Χατζηλοΐζου

Η Ιωάννα Θεοδώρου γεννήθηκε στη Λευκωσία το 1987. Μετά το σχολείο πέρασε στο τμήμα Τουρκικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Κύπρου, στο οποίο φοίτησε για 3 χρόνια και μετά το εγκατέλειψε για να σπουδάσει γραφικές τέχνες όντας καλλιτεχνικό και ανήσυχο πνεύμα. Στη συνέχεια μετακόμισε στην Αθήνα όπου έκανε πρακτική και εργάστηκε ως ενδυματολόγος. Το 2018 επέστρεψε στην Κύπρο όπου «έντυνε» τηλεοπτικές παραγωγές όπως την εκπομπή «Όλα Καλά» (Σίγμα) και τη σειρά «Τατουάζ» (Alpha). 

Ιωάννα μου, κάνεις εκπομπή κάθε βράδυ στον Deejay 93.5. Πώς είναι να κάνεις εκπομπή στο πιο feel good ραδιόφωνο της πόλης;
Νιώθω ότι βρίσκομαι εκεί που πρέπει. Ο Deejay 93.5 ταιριάζει απόλυτα σ’ εμένα και στην αισθητική μου. Και από άποψη μουσικής, ύφους, φιλοσοφίας αλλά και σε σχέση και με τους υπόλοιπους ραδιοφωνικούς παραγωγούς. Νιώθω ότι το γεγονός ότι ανήκω σε αυτή την ομάδα είναι match made in heaven. And it feels good.

Τι κάνει την εκπομπή σου να ξεχωρίζει από αντίστοιχες εκπομπές στο κυπριακό ραδιόφωνο;
Καταρχάς το κύριο συστατικό που κάνει γενικότερα τον Deejay 93.5 να ξεχωρίζει από οποιονδήποτε άλλο κυπριακό ραδιοφωνικό σταθμό. Η μουσική μας. Παίζουμε αδιαμφισβήτητα την καλύτερη μουσική στο νησί. Δεν σνομπάρουμε τα χιτ, εννοείται, αλλά εκτός από αυτά στον Deejay 93.5 θα ακούσεις κομμάτια που δεν ακούς σε κανένα άλλο σταθμό. Σε αυτό, λοιπόν, έρχονται να συμπληρώσουν η πιο feel good διάθεση, το χιούμορ και η επαφή μας με τους ακροατές.

Αλήθεια, τι σχόλια λαμβάνεις από τον κόσμο;
Σέβομαι τους ακροατές μου και τον χρόνο τους και αυτό το εισπράττω. Τα σχόλια που λαμβάνω με κάνουν να νιώθω ότι αξίζει τον κόπο και μου δίνουν δύναμη και κίνητρο να συνεχίσω.

Πώς μπήκε το ραδιόφωνο στη ζωή σου; Ήρθε τυχαία ή ήταν ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα;
Το ραδιόφωνο ήταν μεν ένα όνειρο από πάντα, το οποίο όμως δεν κυνήγησα ποτέ. Ήρθε, όμως, και με βρήκε, πράγμα που σημαίνει μάλλον ότι το σύμπαν ξέρει καλύτερα και σου φέρνει αυτά που πρέπει όταν πρέπει.

Μιας και εργάζεσαι σε μουσικό ραδιόφωνο, ποια είναι η δική σου σχέση με τη μουσική;
Η μουσική έπαιζε πάντα τεράστιο ρόλο στη ζωή μου. Έπαιζα από πολύ μικρή πιάνο και έψαχνα συνέχεια νέες μουσικές και ήχους. Πολλές φορές προτιμώ αντί να μιλάω να αφήνω τα τραγούδια να μιλούν για μένα.

Ποια είναι τα αγαπημένα σου τραγούδια αυτήν την περίοδο;
Δύσκολο να περιοριστώ σε μερικά μόνο. Είναι πολλά τα κομμάτια που αγαπώ. Τελευταία, παρόλα αυτά, έχω κολλήσει με το «Borderline» από Tame Impala και το «Happens to the heart» του Leonard Cohen, το οποίο κυκλοφόρησε μετά τον θάνατό του και μας απέδειξε ότι η έμπνευση αυτού του ανθρώπου είναι αστείρευτη.

Πώς βλέπεις την εικόνα του σημερινού ραδιοφώνου, δεδομένου ότι κυριαρχεί το playlist;
Κοίτα, το γεγονός ότι υπάρχουν τα playlists είναι ένας τρόπος να διατηρεί ο κάθε σταθμός το ύφος του. Δεν έχουν όλοι οι παραγωγοί (δυστυχώς) σήμερα, μουσική παιδεία, οπότε κάποιος πρέπει να αναλάβει αυτό το κομμάτι. Ευτυχώς στον Deejay 93.5 όλη η ομάδα γνωρίζει και αγαπάει τη μουσική.

Εκτός από το ραδιόφωνο, εργάζεσαι και ως στυλίστρια. Ποια από τις δύο ιδιότητες προτιμάς;
Δεν ξεχωρίζω κάποια από τις 2 ιδιότητες. Και οι 2 γεμίζουν ξεχωριστά κομμάτια του εαυτού μου και τα αγαπάω εξίσου, αν και φέτος ένιωσα ότι χρειάζομαι διάλειμμα από το styling, ίσως λόγω της εξαντλητικής περσινής σεζόν.

Παρακολουθείς τηλεόραση; Ποια προγράμματα προτιμάς;
Πέρσι μπορώ να πω ότι παρακολουθούσα αναγκαστικά περισσότερο λόγω του ότι δούλευα σε κάποιες παραγωγές, οπότε ήθελα να δω πώς «γράφει» η δουλειά μου. Φέτος επέστρεψα στα κανονικά μου, δηλαδή στο να μην παρακολουθώ κυπριακή τηλεόραση. Προτιμώ παραγωγές του εξωτερικού. Χωρίς να σνομπάρω βέβαια κανέναν. Είναι απλώς γούστα.

Υπάρχει κάποιο πρόγραμμα που σού λείπει από την τηλεόραση και που θα ήθελες να δεις;
Θα ήθελα να υπήρχαν παραγωγές όπως το «Saturday Night Live» και τα υπόλοιπα late night shows του εξωτερικού. Είδα ότι έγιναν κάποιες προσπάθειες από την ελληνική και κυπριακή τηλεόραση αλλά μάλλον δεν ήταν έτοιμο το έδαφος ούτε από πλευράς τηλεθεατών αλλά ούτε από πλευράς των συντελεστών. Χρειαζόμαστε λίγη περισσότερη τριβή με τη βιομηχανία του σωστού comedy.


ΠΗΓΗ: ΤΗΛΕΩΡΕΣ

INTERVIEWS: Τελευταία Ενημέρωση