ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: mini φούστα, πουκάμισο και mules
 

Η Έλενα Αντωνίου, λίγες μέρες πριν την χορευτική παράσταση ''Wish'' στο #NIF2021

H χορευτική παράσταση ''Wish'' θα πραγματοποιηθεί στις 26 Νοεμβρίου.

Νάκης Αντωνίου

Νάκης Αντωνίου

«Θα πω το πολύ κλισέ, ότι η ενασχόλησή μου με τον χορό ξεκίνησε ως ανάγκη, ως διέξοδος. Μάλλον το σώμα και η ψυχή μου έψαχναν τρόπους να εκφραστούν για να μη βυθίζονται σε δύσκολα μονοπάτια» λέει η χορογράφος Έλενα Αντωνίου και συμπληρώνει «ναι, η σκηνή είναι μαγική αλλά δύσκολη, ανά πάσα στιγμή μπορεί να σε πετάξει έξω. Και τώρα πια δεν είναι μόνο σκηνή, μπορεί να είναι μουσείο, μπορεί να είναι οποιοσδήποτε χώρος αλλά η δύναμη και η ελευθερία που μου δίνουν κάθε στιγμή της performance είναι αναπόσπαστο κομμάτι αυτού που πλέον είμαι».

Στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Λευκωσίας, θα παρουσιάσει το ‘WISH’, που εξερευνά τη διαδρομή του ανθρώπου που βλέπει και αυτού που τον βλέπει, «των γυναικών που υφίστανται το κοίταγμα των Άλλων. Επιστρέφουν το βλέμμα προς τους θεατές και τις θεάτριες και επαναπροσδιορίζουν τα όρια που θέτουν τα σώματα. Πέντε γυναίκες εισβάλλουν στο θέατρο και κάθε δράση τους αποτελεί διεκδίκηση του χώρου που δικαιούνται» λέει και γίνεται ξεκάθαρο πως πρόκειται για ένα θέαμα που στοχεύει στην ενδυνάμωση των γυναικών. Το έργο, που δημιουργήθηκε σε συνεργασία με πέντε γυναίκες καλλιτέχνες (Έλενα Αγαθοκλέους, Ελεάνα Αλεξάνδρου, Έλενα Γαβριήλ, Έλενα Καλλινίκου, Αριάνα Μαρκουλίδου) θα δώσει την ελευθερία στους θεατές «να επιλέξουν το πώς θα παρακολουθήσουν το έργο αναλαμβάνοντας την ευθύνη της επιλογής αυτής και πως η ενεργή ή παθητική παρουσία τους συνεχώς προκαλεί εναλλαγές για το ποιος τελικά είναι το αντικείμενο και ποιος το υποκείμενο».

«Σε αυτό το έργο οι γυναίκες διεκδικούν χρόνο και χώρο με το σώμα και το βλέμμα τους και επαναπροσδιορίζουν τον κάθε δυναμικό χώρο που δημιουργείται ανάμεσα σε οποιαδήποτε σχέση προκύπτει κατά τη διάρκεια του έργου. Είναι μια έρευνα που συνεχίζεται και στο επόμενο σόλο έργο μου μαζί με τη δημιουργική ομάδα, τους καλλιτέχνες Χρήστο Κυριακίδη και Οδυσσέα Ι. Κωνσταντίνου, που στόχο έχει να συνθέσει μια ωδή στην ελευθερία της ατομικότητας, στην ατομικότητα της απόλαυσης, κυρίως στην απενοχοποίηση της γυναικείας απόλαυσης» τονίζει η χορογράφος.

H χορευτική παράσταση ''Wish'' θα πραγματοποιηθεί στις 26 Νοεμβρίου. 

INTERVIEWS: Τελευταία Ενημέρωση