ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: λεοπάρ κολάν, vintage sweatshirt και sneakers
 

Φοβού τους Chasers και... απαντήσεις φέροντας

Ανδρέας Πιτσιλλίδης, Σύλια Ιωαννίδου και Μαρίνος Kλεάνθους σε μια ιδιαίτερη συνέντευξη

ΤΗΣ ΜΑΡΙΑΝΝΑΣ ΚΑΡΑΒΑΛΗ

Αντιμέτωπη και με τους τρεις Chasers ταυτόχρονα; Προτιμώ να βρεθώ απέναντί τους στο «Τhe Chase»  με τις ερωτήσεις του Τάσου Τρύφωνος, παρά σε συνέντευξη με δικό μου ερωτηματολόγιο. Γιατί είχα να αντιμετωπίσω: μια Σύλια που έχει ξαμολήσει όλο το χιούμορ της, ένα Μαρίνο ασυμμάζευτα αφοπλιστικό και έναν Άνδρέα που, ως συνήθως, δεν βάζει σημεία στίξης στις απαντήσεις του, ειδικά τελείες! Δεν έχω κάτι άλλο να πω. Απολαύστε τους!

Ποιες ήταν οι αρχικές σας σκέψεις όταν σας προτάθηκε να συμμετέχετε σε τηλεπαιγνίδι γνώσεων;
Σύλια Ιωαννίδου: Μάρτης, καραντίνα, τραγουδώ «Αχ κουνελάκι» στο βρέφος, τηλέφωνο, ο Ανδρέας Βασιλείου από τον Alpha, με τον οποίο είχαμε κάνει και το τηλεπαιχνίδι «Joker». Δεν δίστασα να πω «ναι». Πάντα του έλεγα ότι έχω... «άχρηστες» γνώσεις, έτσι με το «The Chase» όλες οι «άχρηστες» γνώσεις μου αποδείχτηκαν χρήσιμες.

Μαρίνος Κλεάνθους: Για μένα, η πρόταση ήρθε σε μια στιγμή που ένιωθα πως με είχε κουράσει η ρουτίνα της καθημερινότητας και έψαχνα μια δημιουργική διέξοδο. Μιλώντας με τον Τάσο κατάλαβα ότι ήταν πολύ ενθουσιασμένος με το παιχνίδι και επειδή τον εμπιστεύομαι, δέχτηκα την πρότασή του.

Ανδρέας Πιτσιλλίδης: Κι εγώ, ακούγοντας τον Τάσο να μου σκιαγραφεί το παιχνίδι, μέσα μου είχα σχεδόν αποφασίσει πως θα αποδεχόμουν. Διέκρινα ότι υπήρχαν όλες οι προϋποθέσεις για να αποτελέσω μέρος της ομάδας.

Είχατε αυτοπεποίθηση εξ αρχής για τις γνώσεις σας;
Σ.Ι.: Κοίτα, για να σιγουρευτεί η παραγωγή ότι οι επιλογές ήταν οι σωστές, κάναμε κάποια «test drive». Και από εκείνα, απέκτησα ακόμα περισσότερη αυτοπεποίθηση. Αλλά γενικά ναι, έχω αυτοπεποίθηση για τις γνώσεις μου. 

Μ.Κ.: Εγώ πάντως όχι. Ανέκαθεν διάβαζα και ενημερωνόμουν για πολλά και διαφορετικά πράγματα, αλλά όπως αντιλαμβάνεσαι σε ένα τηλεοπτικό στούντιο τα δεδομένα αλλάζουν εις βάρος σου!

Α.Π.: Εγώ δεν το κρύβω πως ναι. Από παιδί με διέκρινε η δίψα για γνώση. Θα σας δώσω ένα ενδεικτικό παράδειγμα. Αφιέρωσα σχεδόν ολόκληρο το καλοκαίρι μετά τη Β’ Γυμνασίου για να μάθω όλες τις χώρες του κόσμου, τις πρωτεύουσες, τις σημαίες και τον χάρτη τους, με αποτέλεσμα να μπορώ από τα 14 μου να σχεδιάζω σε λευκό χαρτί ολόκληρη την υφήλιο με τα νησιά, αλλά και τα σύνορα των κρατών.

Ποιο νομίζετε είναι το δυνατό χαρτί σας;
Σ.Ι.: Η εξωτερική μου εμφάνιση - πλάκα κάνω! Νομίζω ότι είναι η ευκολία στο να απαντώ και να δίνω ατάκα.

Μ.Κ.: Εγώ θα έλεγα την άγνοια κινδύνου που έχω, αν και αυτό αρκετές φορές μπορεί να είναι σωτήριο!

Α.Π.: Αναντίλεκτα η άλλη παιδική μου αγάπη, η Ιστορία. Όταν με ρωτούσαν όσο ήμουν μαθητής ποιο ήταν το αγαπημένο μου μάθημα, τα Θρησκευτικά καταλάμβαναν μόλις τη δεύτερη θέση, παρέα με τα Νέα Ελληνικά, τη Γεωγραφία, τη Βιολογία, τα Αρχαία Ελληνικά, τη Φυσική και τη Χημεία.

Σε ποιο τομέα γενικών γνώσεων, όμως, νιώθετε την περισσότερη αυτοπεποίθηση;
Σ.Ι.: Εγώ στα θέματα πολιτισμού και σε αυτά που αφορούν στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Πολιτική δεν τα πάω άσχημα, ούτε και στις ερωτήσεις για την Κύπρο. 

Μ.Κ.: Κι εγώ περίπου τα ίδια: Ιστορία και πολιτική, γιατί από μαθητής είχα μανία με τις δύο αυτές θεματικές.

Α.Π.: Εγώ, στον θεολογικό τομέα ασφαλώς. Δεν θέλω όμως να δώσω τη λανθασμένη εντύπωση ανθρώπου που νομίζει ότι κατέχει την απόλυτη γνώση. Σας λέω με ειλικρίνεια πως περισσότερο ξέρω πόσα πολλά αγνοώ, σε σχέση με το πόσα ελάχιστα γνωρίζω.

Από πού προέρχεται αυτό το ευρύ φάσμα γνώσεων που κατέχετε;
Σ.Ι.: Έχω σπουδάσει Πολιτικές Επιστήμες και Διπλωματία, έχω ένα ρημάδι μεταπτυχιακό στην Επικοινωνία & ΜΜΕ, διαβάζω αρκετά, παρακολουθώ επικαιρότητα, γιατί γίνομαι κοινωνός της ιστορίας που θα γραφτεί και... παίζω trivial! 

Μ.Κ.: Εγώ από μαθητής είχα μανία με τις εφημερίδες: Κάθε Κυριακή διάβαζα την  αθηναϊκή «Καθημερινή» και «Το Βήμα» και διατηρώ μέχρι σήμερα αρχείο με τα ένθετα και τα αφιερώματα.

Α.Π.: Κι εγώ θα έλεγα από την αγάπη μου για τη γνώση και τα γράμματα, αλλά και τη σχέση μου με τον Μητροπολίτη Κύκκου Νικηφόρο, στον οποίο χρωστώ άπειρη ευγνωμοσύνη και επειδή με εργοδοτεί στο Κέντρο Μελετών της Ι. Μ. Κύκκου εδώ και 20 ακριβώς χρόνια.

Φροντίζετε, όμως, τώρα με το The Chase να ανανεώνετε ή να φρεσκάρετε τις γνώσεις σας; 
Σ.Ι.: Η αλήθεια είναι ότι δεν προλαβαίνω να κάνω προπόνηση, λόγω χρόνου. Αλλά έχω κατεβάσει apps για γενικές γνώσεις. 

Μ.Κ.: Ούτε εμένα οι υποχρεώσεις μου με δύο παιδάκια δεν μου αφήνουν χρόνο. Όμως, όσο μπορώ συνεχίζω την ανάγνωση κυριακάτικων εφημερίδων και παρακολουθώ την επικαιρότητα.

A.Π.: Και ανανεώνω, αλλά και συμπληρώνω τις γνώσεις μου, χωρίς να κάνω κάτι διαφορετικό απ’ ό,τι προηγουμένως. Δεν περνά μέρα που να μην μελετήσω, όχι επειδή πρέπει, όπως τώρα για το Chase, αλλά επειδή το αγαπώ. Πέραν τούτου, όμως, ομολογώ ότι άρχισα συστηματικά να συμπληρώνω κενά, που με αφορμή το The Chase διαπίστωσα ότι έχω. 

Και σε ποιο τομέα χρειάζεστε… φροντιστήριο;
Σ.Ι.: Θέλω να ομολογήσω ότι μετά την εγκυμοσύνη το μνημονικό μου δεν έχει επανέλθει 100%. Στο ποδόσφαιρο θέλω προπόνηση και επίσης θέλω να κάνω φροντιστήριο στα Θρησκευτικά με τον Πιτσιλλίδη, στη γεωγραφία με τον Μαρίνο και στην ιστορία με τον Τάσο, που τα ξέρει επειδή τα έχει… ζήσει!

Μ.Κ.: Εγώ σίγουρα σε θέματα βιολογίας, χημείας και μαθηματικών. Όσο μπορώ όταν έχω χρόνο μπαίνω Wikipedia και διαβάζω για όποιο θέμα μου κατεβεί: Μέρη του σώματος, χημικές αντιδράσεις και μαθηματικούς όρους. Ακόμα και όταν... με πιάνει ο ύπνος δεν σταματώ την προσπάθεια! 

Α.Π.: Παραδέχομαι ότι έχω αρκετά κενά σε σχέση με το ποδόσφαιρο και γενικότερα τον αθλητισμό, τον κινηματογράφο, τη μαγειρική, τη μόδα και τη σύγχρονη μουσική. Εκεί που αναμφίβολα μού χρειάζεται φροντιστήριο είναι η σόουμπιζ.

«Βασανίζεστε» ποτέ από κάποια απάντηση που δώσατε λάθος, ενώ ξέρατε την απάντηση;
Σ.ι.: Καλέ ναι! Αφού είμαι τελειομανής! Αλλά δε θα αυτομαστιγωθώ… 

Μ.Κ.: Δεν θα πω πως βασανίζομαι, αλλά ειδικά στα πρώτα επεισόδια έκανα λάθη τόσο λόγω άγχους, αλλά και επειδή δεν άκουγα καλά τις ερωτήσεις. Για παράδειγμα όταν απάντησα πως το Βινεγκρέτ είναι πόλη! Ήταν ένα αστείο λάθος και γι’ αυτό διασκέδασα με τις αντιδράσεις των τηλεθεατών στο Twitter. 

Α.Π.: Δεν μπορείς να φανταστείς πόσο. Και με προβληματίζει και με βασανίζει, αλλά και με αποκαρδιώνει όταν με δική μου υπαιτιότητα και κυρίως εξαιτίας του αυθορμητισμού και παρορμητισμού μου κάνω στραβοπατήματα εκεί που δεν πρέπει.

Πώς νιώθετε όταν δίνετε μια λανθασμένη απάντηση και βλέπετε τον πίνακα να πηγαίνει ένα βήμα πίσω;
Σ.Ι.: Εμένα κόβονται τα πόδια μου, αλλά συνεχίζω. Σαν τη ζωή είναι, σου τυχαίνουν αναποδιές, κάνεις ένα βήμα πίσω και αυτό το βήμα σού δίνει τη φόρα για το μεγάλο άλμα. 

Μ.Κ.: Εγώ, όσο πιο καλή ομάδα έχω απέναντί μου, τόσο πιο μεγάλη ένταση έχω. Κι όταν με στέλνουν ένα βήμα πίσω, απολαμβάνω το παιχνίδι περισσότερο, επειδή νιώθω ότι ζορίζομαι και αυτό με κάνει να επιμένω πιο πολύ να κερδίσω.

Α.Π.: Εγώ νιώθω απογοήτευση - κυρίως όταν συμβεί να δώσω μια πληροφορία που είναι λανθασμένη. Σε αυτές τις περιπτώσεις, στεναχωριέμαι σε βαθμό που αρρωστώ κιόλας, σκεφτόμενος ότι γίνομαι πιθανώς αιτία να υιοθετούν λανθασμένα πράγματα άνθρωποι που με θεωρούν αξιόπιστη πηγή πληροφόρησης. 

Πόσο εύκολο είναι να έχετε διαύγεια πνεύματος υπό την πίεση του χρόνου, των φώτων, των καμερών, του… Τάσου;
Σ.Ι.: Λίγο η εκπαίδευση, λίγο η συμβολή του ITV που μας έκανε σεμινάρια για να είμαστε σωστοί Chasers και όλα τα εμπόδια υπερνικούνται. Όσο για τον Τάσο, απολαμβάνω την κάθε στιγμή. Δεν συναντάς εύκολα ευφυείς ανθρώπους στη ζωή σου. 

Μ.Κ.: Για μένα στην αρχή ήταν πολύ δύσκολο. Και πρέπει να πούμε πως μερικές μέρες τα γυρίσματα είναι εξαντλητικά. Ο Τάσος είναι το «σφηλικούντρι» των επεισοδίων. Γι’ αυτό και αρκετές φορές με αγχώνει ο ίδιος πιο πολύ με τις ατάκες και τα πειράγματά του παρά οι ερωτήσεις! 

Α.Π.: Εγώ έχω εμπειρία και τριβή με τα φώτα της δημοσιότητας, ώστε πλέον ασήμαντη επίδραση έχουν επάνω μου. Αυτό που με κάνει να νιώθω άβολα και αμήχανα και κατά συνέπεια να έχει και αρνητική επίδραση στη διάγειά μου είναι όταν με αμφισβητήσει έντονα  κάποιος ή μου κάνει μια έντονη υπόδειξη. Και από όλη την ομάδα ο μόνος που έχει αυτή την επίδραση επάνω μου είναι ο Τάσος. 

Ποιος από τους τρεις είναι ο πιο δυνατός παίκτης; 
Σ.Ι.: Κοίταξε φαινομενικά είναι ο Πιτσιλλίδης γιατί όταν απαντά ξεκινά να μιλάει Δευτέρα στις 19:20 και τελειώνει Παρασκευή ξημερώματα Σαββάτου. Όμως έχω αδυναμία και στον Μαρίνο. 

Μ.Κ.: Εγώ νομίζω η ερώτηση είναι παγίδα. Και ως σωστός Chaser θα απαντήσω: Εγώ! Και όσοι δεν το πιστεύετε επιλέξτε με για αντίπαλο!

Α.Π.: Προσωπικά δεν θα ήθελα να βρισκόμουν αντιμέτωπος ούτε με τη Σύλια, η οποία πέραν της ευρυμάθειάς της τυγχαίνει να είναι αυθεντία στους τομείς που αποτελούν τα αδύνατά μου σημεία, όπως ούτε φυσικά με τον Μαρίνο, έναν όντως ευρυμαθή γυπαετό με ενισχυμένη εξειδίκευση στον νομικοπολιτικό τομέα. Καλύτερα να τους έχεις δίπλα, παρά απέναντί σου!

Ανάμεσα στον καθένα σας και τον Τάσο, ποιος θα έβγαινε νικητής;
Σ.Ι.: Ειλικρινά; Ο Τάσος, γιατί έχει ανάγκη να αισθανθεί νικητής! 

Μ.Κ.: Α, αυτό θα ήταν ένα πολύ ωραίο επεισόδιο! Προκαλώ δημόσια τον Τάσο να παίξει στο «Τhe Chase» ως παίκτης απέναντί μας.

Α.Π.: Είναι σαν να με ρωτάς περίπου αν ποτέ ο Ψυχρός πόλεμος ξεσπούσε σε θερμή σύρραξη, ποιος θα κέρδιζε ανάμεσα στις ΗΠΑ και στη Σοβιετική Ένωση!

ΠΗΓΗ: TΗΛΕΩΡΕΣ

INTERVIEWS: Τελευταία Ενημέρωση

Έλενα Λυσάνδρου: All eyes on her

Έλενα Λυσάνδρου: All eyes on her

Αυθεντική και γεμάτη αυτοπεποίθηση, η Έλενα Λυσάνδρου μάς μυεί στον δικό της κόσμο – ψηφιακό ...
Δέσποινα Άσπρου
 |  INTERVIEWS