ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: πλισέ φόρεμα και flip flop
 

Βασιλική Παπαμιχαήλ: «Εύχομαι να δούμε τη ζωή με άλλο μάτι»

Αυθεντική, γεμάτη ενέργεια και θετικότητα, η Βασιλική Παπαμιχαήλ είναι ίσως η προσωποποίηση του όρου «κορίτσι της διπλανής πόρτας»

Είναι πλέον κοινώς αποδεκτό πως το 2020 δεν είναι μια συνηθισμένη χρονιά. Όλα όσα είχαμε δεδομένα άλλαξαν λόγω της πανδημίας και του αναγκαστικού εγκλεισμού, και όλοι μας αναθεωρήσαμε. Η Βασιλική Παπαμιχαήλ επιλέγει να καταπιάνεται με τη θετική πλευρά, έτσι είναι ως άνθρωπος. Τη συνάντησα στα Λεύκαρα, εν μέσω της φωτογράφισής της, κάτω από τον καυτό ήλιο. Η θετική της ενέργεια, όμως, παραμένει άθικτη. Στον ένα χρόνο που μεσολάβησε από την τελευταία μας επαγγελματική συνάντηση, ήρθαν τα πάνω-κάτω στην επαγγελματική της ζωή. Πλέον την ακούμε κάθε πρωί στον Deejay 93.5 μαζί με τον Anthony642 και θα τη βλέπουμε σε μία από τις πιο επιτυχημένες σειρές των τελευταίων σεζόν, τις «8 λέξεις». Μήπως τελικά η θετικότητα και η αισιοδοξία αποφέρουν καρπούς;

Ένας χρόνος μετά την τελευταία μας συνέντευξη. Πώς θα περιέγραφες τον χρόνο που μεσολάβησε; 
Πέρασε κιόλας ένας χρόνος; Ήταν ένας χρόνος με αναταράξεις στα επαγγελματικά, έφυγαν πράγματα, ήρθαν αμέσως όμως τα επόμενα, δεν έχω παράπονο και μια καραντίνα, η οποία μου έφερε μια εσωτερική ηρεμία σε προσωπικό επίπεδο.

Πώς είναι η συνεργασία με τον Anthony 642;
Είχα την τύχη να συνεργαστώ με ανθρώπους γεμάτους ενέργεια, χιούμορ, καλοσύνη, πρόθυμους να μου μάθουν πράγματα, αλλά ο Anthony είναι κάτι πέρα από αυτό που περιέγραψα τώρα. Είμαι και νιώθω πολύ τυχερή και ευλογημένη που τον έχω στη ζωή μου. 

Νιώθεις πως έχεις αλλάξει καθόλου μέσα απ’ αυτό το νέο βήμα;
Κατ’ αρχάς έχω γνωρίσει καινούργια άτομα, νέους συνεργάτες με διαφορετικούς χαρακτήρες από εμένα και διαφορετικά μυαλά. Με άλλαξε και μπορώ να πω με σιγουριά προς το καλύτερο. 

Γιατί να επιλέξουμε το πρωινό του Deejay 93.5; 
Με βεβαιότητα μπορώ να πω ότι είμαστε και οι δυο τόσο θετικοί, τόσο χαρούμενοι άνθρωποι, που αυτό φαίνεται, ή καλύτερα ακούγεται μιας και αναφερόμαστε στο ραδιόφωνο. Μπορούμε να σου «φορέσουμε» το πρωινό σου χαμόγελο για να πας στη δουλειά σου ευτυχισμένος. Μας επιλέγεις γιατί θα γελάσεις, θα προβληματιστείς και θα θυμηθείς στιγμές μαζί μας όπως εμείς μαζί σου. 

Εσύ με τι μουσική ξυπνάς;
Με τον ήχο του ξυπνητηριού, που δεν μου είναι και συμπαθής. Δεν έχω συγκεκριμένη μουσική ξυπνήματος, επιλέγω να ακούσω κάτι το οποίο θα μου μεταδώσει ενέργεια. 

Πώς είναι ένα ιδανικό πρωινό για σένα;
Εγώ με τον καφέ μου, καθισμένη στον καναπέ και στο background χαμηλή μουσική. 

Είχες διάφορα σκαμπανεβάσματα την περασμένη σεζόν. Τι γεύση σου άφησε η προηγούμενη σεζόν;
Γεύση από στεναχώρια και απογοήτευση. Είχα γνωρίσει στη δουλειά άτομα με όρεξη και πειθαρχία, με τα οποία μοιραζόμασταν και τον καφέ μας για να καταλάβεις, με τα οποία μοιραστήκαμε προσωπικές στιγμές και που ακόμα μοιραζόμαστε. Όταν τελειώνει κάτι τόσο άδοξα, σου αφήνει μια αίσθηση πικρίας. 

Απογοητεύεσαι εύκολα;
Δεν μπορώ να πω ότι απογοητεύομαι εύκολα. Δίνω ευκαιρίες πολλές και στον εαυτό μου αλλά και στους άλλους για να φτάσω στο σημείο να απογοητευτώ ή να με απογοητεύσουν. Αν όμως συμβεί, τότε είναι βαθύ και όχι επιφανειακό. 

Ως καλλιτέχνις που αναγκαστικά έμεινε προσωρινά χωρίς δουλειά λόγω κορωνοϊού, πώς αντιμετώπισες αυτή την κατάσταση; Άλλαξες καθόλου τρόπο σκέψης;
Με χαμόγελο όπως αντιμετωπίζω τα πάντα στη ζωή μου. Σαφώς έκατσα και σκέφτηκα το μέλλον. Έκανα ερωτήσεις στο εαυτό μου του τύπου «Τώρα τι γίνεται;», «Θα έχεις ξανά δουλειά;», αλλά δεν το άφησα να με πάρει από κάτω. Έψαξα και βρήκα τη θετική πλευρά της κατάστασης. Ξεκινήσαμε σιγά-σιγά να επανερχόμαστε όλοι στην καλή καθημερινότητά μας!  

Είσαι απ’ αυτούς που γενικότερα αγαπούν την Κύπρο ως προορισμό;
Αγαπώ τον τόπο μου! Είμαι άτομο που ταξιδεύει, αγαπώ αφάνταστα τα ταξίδια. Σαφώς το εξωτερικό έχει να σου δώσει κάτι άλλο, κάτι νέο, νέες εμπειρίες όμως δεν παύει και το εσωτερικό να μπορεί να σου καλύψει αυτές τις «ανάγκες», φτάνει να θέλεις να τις ανακαλύψεις. Έχω ανακαλύψει χωριά στην Κύπρο που είναι τόσο ονειρικά, τόσο φιλόξενα που δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από το εξωτερικό. Έχει τόσο όμορφους τόπους η Κύπρος, είναι κρίμα να τους παραβλέπουμε. 

Ποια είναι η αγαπημένη σου εξόρμηση;
Έχω μνήμες και προσπαθώ να δημιουργώ αναμνήσεις βασισμένες στη διαδρομή Λευκωσία-Πωμός, στην Πάφο. Αν δεν έχεις δει το ηλιοβασίλεμα του Πωμού, δεν έχεις δει ηλιοβασίλεμα. Το συνιστώ ανεπιφύλακτα. 

Πώς πιστεύεις πως μας βοήθησε το ότι μείναμε Κύπρο φέτος το καλοκαίρι;
Ανακαλύψαμε πτυχές της Κύπρου που τόσα χρόνια δεν είδαμε. Όμορφο πράγμα ο εσωτερικός τουρισμός, είναι ωραίο να στηρίζουμε τα χωριά μας και τον τόπο μας. Άσε που γνωρίζεις νέες κουλτούρες μέσα στον ίδιο σου τον τόπο. 

Αλήθεια, τι «μαθήματα» πήρες από την κατάσταση που ζήσαμε και ζούμε;
Θα σου περιγράψω την όλη κατάσταση με μια παροιμία/φράση «κάνε το σήμερα, γιατί αύριο μπορεί να μη ζούμε». Το κρατώ και προχωρώ με αυτό. Δεν αναβάλλω πλέον τίποτα, στοχεύω στο σήμερα και προχωρώ, και σίγουρα, ενώ σχεδιάζω το μέλλον μου, κρατώ και μια πισινή, χωρίς όμως να κόβω τα φτερά μου. 

Να σε πάρω στα τηλεοπτικά; Ξεκίνησε αισίως η συμμετοχή σου στις «8 λέξεις». Πώς προέκυψε η συνεργασία με τον Ανδρέα Γεωργίου;
Ήμουν στο τέλος της προηγούμενης σεζόν ως γκεστ. Μετά την καραντίνα και το ξεκίνημα του νέου κύκλου, μου ήρθε η πρόταση για να είμαι στη σειρά ως μόνιμος ρόλος. Έτσι είχα επικοινωνία με τον Ανδρέα, συζητήσαμε για το πώς φαντάζεται αυτός και η σεναριογράφος Βάνα Δημητρίου τον ρόλο μου και το πώς θα εξελιχθεί και συμφωνήσαμε. Δεν σου κρύβω ότι είμαι πολύ χαρούμενη γι’ αυτήν τη συνεργασία. 

Τι μπορείς να μας πεις για τον ρόλο σου στη σειρά;
Αυτό που έχω να πω είναι ότι κάθε επεισόδιο που έρχεται στα χέρια μου είναι πιο ανατρεπτικό από το προηγούμενο. Είναι όμορφο να διαβάζεις αυτά τα σενάρια. Σε ιντριγκάρουν και σε κάνουν να θέλεις να δώσεις το εκατό τοις εκατό του εαυτού σου. Ο ρόλος μου εξελίσσεται με πολύ ενδιαφέρον και σίγουρα με ανατροπές που θα ενθουσιάσουν. 

Έχεις καθόλου κοινά με τον ρόλο σου;
Η Βικτώρια είναι άτομο το οποίο ξέρει τι θέλει στη ζωή της, είναι ειλικρινής και με λογική, αυτό είναι το κοινό μας, νομίζω. 

Πόσο άλλαξαν τα γυρίσματα μετά την καραντίνα;
Στα γυρίσματα της σειράς ένιωθες ασφάλεια από πριν την πανδημία. Όλη η ομάδα τηρούσε τα μέτρα καθαριότητας και υγιεινής, έτσι νομίζω πως όλοι μας εγκλιματιστήκαμε εύκολα με τα νέα δεδομένα. Το δύσκολο είναι οι αποστάσεις που πρέπει να κρατούμε αλλά και αυτές πλέον έγιναν μέρος της δουλειάς μας. 

Υπάρχει κάτι που να σου λείπει από την τηλεόραση;
Τα τελευταία χρόνια έχει εξελιχθεί πολύ η κυπριακή τηλεόραση, βελτιωνόμαστε και προχωρούμε με σταθερά και ανοδικά βήματα και αυτό φαίνεται άλλωστε. Δεν μπορώ να πω ότι μου λείπει κάτι, μου αρέσει που βλέπω να γίνονται δουλειές αξιοπρεπείς και προσεγμένες. 

Θα δεχόσουν ποτέ έναν κόντρα ρόλο;
Με τη σωστή καθοδήγηση, είτε στο θέατρο είτε στην τηλεόραση, μπορείς να βγάλεις εις πέρας οποιονδήποτε ρόλο. Με αυτό το σκεπτικό, θα ήταν χαρά μου. 

Το θέατρο είναι μέσα στα πλάνα σου;
Δεν έχει έρθει κάποια πρόταση για θέατρο, η αλήθεια, αυτήν τη σεζόν, αν και θα το ήθελα. Μου έλειψε η όλη διαδικασία των προβών, το εποικοδομητικό άγχος της παράστασης, η άμεση επικοινωνία με το κοινό, είναι όμορφα αυτά τα συναισθήματα. 

Ετοιμάζεις κάτι άλλο για τη νέα σεζόν;
Ετοιμάζω ταξίδι μοναχά για πάρτη μου (γέλια). Και εύχομαι να καταφέρω να ταξιδέψω με ασφάλεια. 

Ποια είναι μια λανθασμένη εντύπωση που έχει ο κόσμος για τους ηθοποιούς;
Ο κόσμος παλιότερα πίστευε ότι ο ηθοποιός αμείβεται με εξωπραγματικά ποσά, αλλά όσο περνάνε τα χρόνια μαθαίνει και κατανοεί τα γεγονότα. Σαφώς και όταν το συμβόλαιο μιας παραγωγής είναι για οκτώ μήνες, το ποσό που θα συμφωνηθεί θα φανεί σε κάποιον τεράστιο, όμως αν αυτό το ποσό το διαιρέσεις θα δεις ότι είναι ένα «φυσιολογικό» (και κάποτε λίγο πιο κάτω) ποσό απ’ αυτό των βασικών αναγκών ενός ανθρώπου. Μην ξεχνάμε ότι είναι η δουλειά και όχι το χόμπι μας. Δουλεύουμε για να αμειβόμαστε για τα βασικά. Κανείς μας δεν μεγαλοπιάνεται, απλώς θέλουμε να ζούμε με αξιοπρέπεια όπως όλος ο κόσμος. 

Θα έβλεπες τον εαυτό σου σε άλλο ρόλο; Π.χ. της παρουσιάστριας;
Δεν έχει έρθει κάποια πρόταση αυτού του τύπου, έτσι δεν μπορώ να σου απαντήσω. Ποτέ μη λες ποτέ, όμως, αν και δεν σου κρύβω ότι στο πίσω μέρος του μυαλού μου σκέφτομαι το ότι έχω σπουδάσει ηθοποιός και θέλω να ασκώ καθαρά και μόνο το επάγγελμά μου. 

Σε είχα ρωτήσει πέρσι ποια είναι η σχέση σου με τη μόδα. Έχει αναπτυχθεί αυτή η σχέση τον τελευταίο χρόνο; Είδα πως αναβάθμισες αρκετά τις φωτογραφίες που ανεβάζεις στο Instagram.
Δεν απέχω από τη μόδα αλλά ούτε με «φοράει» η μόδα. Ντύνομαι όπως νιώθω εγώ πιο άνετα και πιο όμορφα. Ο καθένας μας έχει διαφορετική αισθητική και αυτό είναι σεβαστό. Η αναβάθμιση των φωτογραφιών του Instagram, που λες, δεν έγινε εσκεμμένα. Έτυχε να ανεβάσω φωτογραφίες από επαγγελματίες φωτογράφους και σαφώς είναι πιο εντυπωσιακές. 

Τον τελευταίο χρόνο έχουμε δει μεγάλες αλλαγές στον χώρο της μόδας όσον αφορά τα πρότυπα ομορφιάς που προωθούνται. Ποια είναι η άποψή σου γι’ αυτό;
Να αγαπάμε και νιώθουμε όμορφα με το σώμα μας και με το πρόσωπό μας, αυτή είναι η άποψή μου. Ο καθένας μας είναι διαφορετικός σωματικά και ψυχικά. Το τι μας «προωθούν» ως πρότυπο και τι όχι, νομίζω πως έχουμε την κρίση να το κρίνουμε αν είναι σωστό ή λάθος. Να μας αγαπάμε, αυτό μόνο! 

Τι είναι αισθητική, τι είναι στυλ και τι σέξι για σένα;
Δεν υπάρχει ανάλυση και ορισμός γι’ αυτές τις λέξεις, είναι το να είσαι ο εαυτός σου, είναι να νιώθεις όμορφα, να νιώθεις σιγουριά για το ποιος είσαι. 

Ποια είναι τα δικά σου πρότυπα;
Άτομα με αρχές, με σεβασμό προς τον συνάνθρωπό τους, γεμάτα αισιοδοξία. Αυτά που έχω μάθει και εγώ μέσα από την οικογένειά μου. 

Έχω την εντύπωση πως είσαι μια ανοιχτόμυαλη γυναίκα, με λογική. Πώς αντιλαμβάνεσαι τα όσα συμβαίνουν στην Αμερική και στον κόσμο;
Διαβάζω και βλέπω τι γίνεται στον κόσμο και οφείλω να πω ότι σοκάρομαι. Δεν θα ήθελα να το πάω στην πολιτική διάσταση των πραγμάτων. Θα το πήγαινα περισσότερο στον άνθρωπο. «Έχουμε αλλάξει τελικά; Ξυπνούν άλλες αισθήσεις πιο εχθρικές; Και αν ναι, γιατί;» είναι οι καθημερινές μου ερωτήσεις και ανησυχίες. Πραγματικά εύχομαι να δούμε τη ζωή με άλλο μάτι, με θετικότητα και γαλήνη.

Νομίζω εσύ είσαι ήδη τέτοιος άνθρωπος, αισιόδοξος, θετικός και γεμάτος ενέργεια. Υπήρχε καθοριστική στιγμή που σε έκανε να υιοθετήσεις αυτή τη νοοτροπία ή ήσουν πάντα έτσι;
Καταλαβαίνει κάποιος γιατί αντιμετωπίζω τη ζωή με αυτό τον τρόπο μόνο όταν γνωρίσει την οικογένειά μου. Είμαστε όλοι αισιόδοξοι, προσπαθούμε να βρούμε το χαρούμενο στοιχείο μέσα στη στεναχώρια μας, την ακτίνα φωτός μέσα στο πλήρες σκοτάδι. Έτσι έχω μεγαλώσει, και εύχομαι -αν ποτέ δημιουργήσω δική μου οικογένεια- να της μεταφέρω αυτό που μου μετέδωσε η δική μου. 

Θα σου κάνω μια απλή ερώτηση που πολλές φορές δυσκολεύει τους άλλους. Είσαι ευτυχισμένη;
Είμαι, ναι. Προσπαθώ με κάθε τρόπο, σε κάθε στιγμή -ακόμα και κακή- να πιαστώ από κάτι όμορφο, από κάτι που θα με κάνει να χαμογελάσω και θα με κάνει να ξεχάσω ό,τι με στεναχώρησε ή αναστάτωσε.

Τι είναι ευτυχία για σένα;
Να έχω την υγεία μου, την οικογένειά μου κοντά μου, τη δουλειά μου και το χαμόγελο στα χείλη μου, που σίγουρα μας κάνει να ξεχνάμε πολλά πράγματα. Θέλω να βλέπω χαμόγελα παντού.

INTERVIEWS: Τελευταία Ενημέρωση

Sacra Famiglia

Sacra Famiglia

Η έννοια της οικογένειας είναι πάνω από όλα. Πάντα ήταν.
 |  INTERVIEWS