ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: jean short, λευκό πουκάμισο και mules
 

Βαλάντω Τρύφωνος - Άλεξ Οικονόμου: Προσφέρουν με τη φωνή τους

Νικόλας Φωτίου

Οι δύο τραγουδιστές που θα «ντύσουν» με τις φωνές τους τις επιδείξεις των σχεδιαστών και των καταστημάτων που θα συμμετέχουν στο 4ο Εύρηκα Μασσαλίας The Charity Show μάς αποκαλύπτουν το τι θα ακούσουμε, πώς άρχισε η συνεργασία τους, αλλά και τα επόμενα σχέδιά τους.

 

Πώς νιώθετε που θα συμμετέχετε στο 4ο Εύρηκα Μασσαλίας The Charity Show;

Άλεξ: Είναι πολύ ωραίο να συμμετέχεις σε διοργανώσεις που έχουν σκοπό να προσφέρουν βοήθεια. Το να βάλουμε και εμείς με τον τρόπο μας ένα λιθαράκι σε τέτοιου είδους πρωτοβουλίες με κάνει να νιώθω πολύ όμορφα.

Βαλάντω: Είναι πάντα μεγάλη η χαρά όταν συμμετέχω σε φιλανθρωπικά shows και μπορώ να συνεισφέρω με τον δικό μου τρόπο σε ένα τόσο ιερό σκοπό.

Τι τραγούδια θα ακούσουμε;

Α.: Έχουμε ετοιμάσει ένα πολύ δυναμικό και up tempo πρόγραμμα και ελπίζουμε ότι θα δώσουμε ρυθμό στο show και θα ξεσηκώσουμε το κοινό.

Β.: Θα ακούσουμε σύγχρονα τραγούδια και αρκετά «feel good» hits της εποχής που θεωρώ, όπως είπε και ο Άλεξ, ότι θα ξεσηκώσουν το κοινό!
Θα έχουμε και εκπλήξεις;

Β.: Δεν θα σας αποκαλύψουμε κάτι ακόμα, αλλά σίγουρα η «Love Band» θα είναι έτοιμη να εντυπωσιάσει το κοινό που θα βρεθεί στο show.

Α.: Αυτό που μπορούμε να αποκαλύψουμε είναι ότι θα μας δείτε σε μία πιο εκρηκτική εμφάνιση, έτσι όπως δεν μας έχετε ξαναδεί.

Αλήθεια, η κοινή σύμπραξή σας ήρθε μέσω του «Soundtrack Of Love»;

Α.: Η αλήθεια είναι πως δεν έτυχε να συνεργαστούμε ποτέ στο παρελθόν. Γνωριστήκαμε από κοντά εξαιτίας του «Soundtrack Of Love» και μέσα από αυτό δημιουργήθηκε μία πολύ ωραία φιλία και μια όμορφη συνεργασία.

Β.: Νομίζω ότι κάναμε «κλικ» αμέσως. Εννοείται ότι ήξερα τη δουλειά του και θαύμαζα το ταλέντο του, αλλά δεν έτυχε ποτέ είτε να γνωριστούμε είτε να δουλέψουμε μαζί.  

Πώς είναι η εμπειρία σας στο show;

Β.: Το «Soundtrack of Love» για μένα είναι ένα μεγάλο σχολείο. Ίσως είναι η πιο δύσκολη δουλειά που έχω κληθεί να κάνω. Πολλές φορές ήρθαμε αντιμέτωποι με σκληρές αλήθειες και ιστορίες που μας έχουν σημαδέψει. Μπήκα στη διαδικασία να αναθεωρήσω πολλά πράγματα και έτσι κατέληξα στο συμπέρασμα ότι το πιο σημαντικό πράγμα στη ζωή μας εκτός από την υγεία μας, είναι το δίνουμε απλόχερα αγάπη στους ανθρώπους που επιλέγουμε να έχουμε κοντά μας.

Α.: Είναι ένα show το οποίο το είχε ανάγκη η τηλεόραση της Κύπρου. Ειπώθηκαν πράγματα που αγνοούμε. Είδαμε αληθινές ιστορίες, αληθινών ανθρώπων και νιώσαμε συναισθήματα τα οποία δεν τα είχαμε φανταστεί. Νιώθω πολύ περήφανος που ανήκω σε αυτή την ομάδα και θαυμάζω απίστευτα τον κόσμο που έρχεται και μοιράζεται μαζί μας, κομμάτια από την ζωή του και μας χαρίζουν δύναμη και αισιοδοξία.

Η χημεία ήρθε από την αρχή της συνεργασίας σας;

Β.: Νομίζω πως ήρθε πολύ φυσικά από το πρώτο κιόλας meeting που κάναμε. Ο Άλεξ είναι ένας εξαιρετικός συνεργάτης, αλλά και πολύ καλός φίλος πλέον.

Α.: Από την πλευρά μου νομίζω ότι από την πρώτη στιγμή που γνωριστήκαμε και τραγουδήσαμε μαζί έγινε το «κλικ». Ταίριαξαν οι φωνές μας και οι χαρακτήρες μας και πιστεύω ότι το ίδιο ένιωσε και η Βαλάντω.

Είστε δύο παιδιά τα οποία βγήκαν μέσα από talent show. Θεωρείτε ότι σας βοήθησε αυτό όσον αφορά την εξέλιξη της καριέρας σας;

Α.: Η συμμετοχή σε ένα μουσικό talent show σίγουρα βοηθά στην ανέλιξη ενός καλλιτέχνη. Η ξαφνική και τεράστια έκθεση στον κόσμο και οι γνωριμίες που κάνεις στην διάρκεια αυτή είναι πάρα πολύ σημαντικές. Φτάνει να ξέρεις ότι δεν είναι αυτός ο τελικός προορισμός, αλλά το ξεκίνημα. Δεν αρκεί το να πας σε ένα talent show. Χρειάζεται πολλή δουλειά για να προχωρήσεις και να κερδίσεις πραγματικά από αυτή την εμπειρία.

Β.: Η συμμετοχή σε talent shows είναι ίσως ο πιο άμεσος τρόπος να σε γνωρίσει το ευρύ κοινό, αλλά έχει το τίμημά του. Θεωρώ, όμως, ότι οι επιλογές που κάνεις στην πορεία είναι αυτές που θα καθορίσουν την μετέπειτα καριέρα σου. Χρειάζεται πάντα, όμως, και ο παράγοντας τύχη καθώς και οι καλοί συνεργάτες.

Είναι δύσκολος ο χώρος και ανταγωνιστικός;

Β.: Δυστυχώς ή ευτυχώς χαρακτηρίζουμε τον χώρο «μουσική βιομηχανία». Όπως σε όλες τις βιομηχανίες υπάρχει δυσκολία και μεγάλος ανταγωνισμός. Πόσω μάλλον όταν είσαι σε ένα χώρο όπου υπάρχει τεράστια προβολή και έκθεση στο κοινό. Χρειάζεται πολύ γερό στομάχι.

Α.: Είναι πάρα πολύ δύσκολος και ανταγωνιστικός ο χώρος. Χρειάζεται, όπως είπε και η Βαλάντω, γερό στομάχι, αλλά και υπομονή και σκληρή δουλειά. Υπάρχουν αμέτρητοι καλοί τραγουδιστές με τους οποίους αναγκαστικά θα συγκριθείς. Πολλές φορές αμφισβητείς τον εαυτό σου, το ταλέντο σου, τη θέλησή σου. Το σημαντικό είναι να θυμάσαι γιατί ξεκίνησες να κάνεις αυτή τη δουλειά και να παίρνεις δύναμη από αυτό.

Πόσο δύσκολο είναι να είσαι τραγουδιστής στην Κύπρο;

Α.: Έχοντας ζήσει σε διάφορα μέρη του κόσμου πιστεύω πως είναι όσο δύσκολο είναι να είσαι τραγουδιστής οπουδήποτε αλλού στον κόσμο.

Β.: Απευθύνεσαι σίγουρα σε ένα πολύ μικρότερο κοινό και ίσως αυτό να μειώνει λίγο τις επιλογές που έχει ένας τραγουδιστής σήμερα στην Κύπρο, σε σχέση με την Ελλάδα. Αυτό που βλέπω, όμως, και χαίρομαι είναι νέα παιδιά από όλα τα ρεπερτόρια να κάνουν προσεγμένες δουλειές και όμορφες συνεργασίες. Σίγουρα το νόμισμα έχει πάντα δύο όψεις, αλλά επιλέγω να «βλέπω» τη θετική.

Τι συμβουλή θα δίνατε σε ένα νέο παιδί που θέλει να ασχοληθεί με το τραγούδι;

Β.: Σκληρή δουλειά, γερό στομάχι, προσεγμένες επιλογές, συνοχή, αλλά και συνέπεια, πρώτα προς τον εαυτό του, αλλά και προς το κοινό. 

Α.: Συνήθως μας ελκύουν πολύ η φήμη και τα χρήματα. Προς τα έξω φαίνεται ότι αυτή η δουλειά είναι γεμάτη με αυτά. Είναι πολύ σημαντικό όσοι θέλουν να ασχοληθούν επαγγελματικά με το τραγούδι να το κάνουν για τους σωστούς λόγους. Ένας καλλιτέχνης πρέπει να θέλει να προσφέρει μέσα από τα τραγούδια του και τις ερμηνείες του. Να έχει κάτι να πει και να μεταφέρει συναισθήματα και εικόνες μέσα από τη μαγεία της μουσικής.

Έχετε κάποια συνεργασία-απωθημένο, είτε στην ελληνική είτε στη διεθνή σκηνή;

Β.: Πάντα με δυσκολεύει αυτή η ερώτηση. Θα μπορούσαν να γράψω μια λίστα με εκατό καλλιτέχνες. Από όλες τις συνεργασίες που έχω κάνει έχω μάθει πολλά και έχω ανακαλύψει πτυχές του εαυτού μου που δεν ήξερα. Από την ελληνική σκηνή θαυμάζω και αγαπώ πολύ την Άλκηστη Πρωτοψάλτη και τον Αλκίνοο Ιωαννίδη.

Α.: Είμαι «μικρός» ακόμα και ελπίζω ότι θα εξαντλήσω όλα τα απωθημένα μου μέχρι να «μεγαλώσω».

Τι όνειρα έχετε για τη νέα χρονιά;

Β.: Είναι πάρα πολλά τα όνειρα και οι στόχοι για το 2020. Το σημαντικότερο για μένα είναι να έχουμε την υγεία μας, την ψυχική ηρεμία αλλά και τη διαύγεια για να μπορούμε να είμαστε δημιουργικοί και να τα πραγματοποιήσουμε.

Α.: Εγώ με τη σειρά μου εύχομαι να έχουμε υγεία πάνω απ’ όλα και όρεξη για δουλειά. Με τη νέα χρονιά θέλω να αφιερώσω χρόνο και να δημιουργήσω νέα κομμάτια γιατί είναι κάτι που αγαπώ πολύ και δυστυχώς λόγω περιορισμένου χρόνου δεν ασχολήθηκα για περισσότερο από ένα χρόνο. Είμαι στην πολύ ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι ετοιμάζω μία μεγάλη χριστουγεννιάτικη συναυλία στο Μαρκίδειο Θέατρο Παφου στις 22 Δεκεμβρίου. Θα συμμετέχουν η φιλαρμονική ορχήστρα Πάφου, το φωνητικό σύνολο Νηρηίδες και η μπάντα μου. Πρόκειται για μια παραγωγή 70 ατόμων επί σκηνής. Είναι κάτι που περιμένω με πολλή ανυπομονησία και ελπίζω να σας δω όλους εκεί.

 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΝΤΕΜΗΣ ΣΙΡΑΝΙΔΗΣ
STYLING ΧΡΙΣΤΙΑΝΑ ΧΑΤΖΗΚΥΡΙΑΚΟΥ
ΜΑΚΙΓΙΑΖ ΜΑΡΙΑ ΚΛΕΙΤΟΥ
ΜΑΛΛΙΑ JOHN PAPHITIS (URBAN STYLE)
ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟ CAFFE NERO ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΓΕΝΙΚΗ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ.

ΠΗΓΗ: BEAUTIFUL PEOPLE

INTERVIEWS: Τελευταία Ενημέρωση

Κρίστη Ζαβού: The laws of fashion

Κρίστη Ζαβού: The laws of fashion

Πιστεύοντας πως όταν υπάρχει θέληση, υπάρχει και τρόπος, η Κρίστη Ζαβού ακολουθεί το όνειρό ...
Δέσποινα Άσπρου
 |  INTERVIEWS