ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: straight leg jean παντελόνι, λευκό τοπ και mules
 

Ποιοι είναι τελικά η νέα βασίλισσα και βασιλιάς της Δανίας

Όλα ξεκίνησαν από μία τυχαία συνάντηση σ' ένα μπαρ και κατέληξαν στο να γίνει η βασίλισσα της Δανίας.

Μαρία Καραμάνου

Το 2000, μια τυχαία συνάντηση σε ένα μπαρ έφερε μαζί τη Μαίρη Ντόναλντσον και τον πρίγκιπα Φρέντερικ της Δανίας. Αυτή η τυχαία συνάντηση στο Slip Inn στο Σίδνεϊ θα αλλάξει τη ζωή της Μαίρης ριζικά.

Τότε η Μαίρη, που ήταν 28 ετών, ζούσε στην Τασμανία και παρακολουθούσε τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Κατά τη διάρκεια μιας βραδινής εξόδου με τη συγκάτοικό της, βρέθηκε στο ίδιο μπαρ με τον πρίγκιπα Φρέντερικ. Ο πρίγκιπας και ο φίλος του, πρίγκιπας των Αστουριών και τώρα βασιλιάς Φελίπε της Ισπανίας, ήταν επίσης παρόντες.

Για τελευταία φορά ως αντιβασιλέας, η Αυτού Μεγαλειότης η Βασίλισσα Μαργαρίτα πήγε με άμαξα σε ένα πρωτοχρονιάτικο πάρτι από το Amalienborg στο Κάστρο Christiansborg

Από αυτήν τη στιγμή, η ιστορία τους αναπτύχθηκε σαν ένα σενάριο. Η Μαίρη και ο πρίγκιπας Φρέντερικ ερωτεύτηκαν, και μετά από περίπου 23 χρόνια, η Μαίρη ετοιμάζεται να γίνει η επόμενη βασίλισσα της Δανίας. Η δημοφιλία της έχει αυξηθεί ακόμη περισσότερο καθώς ετοιμάζεται να αναλάβει τον ρόλο αυτόν, καθώς η βασίλισσα Μαργαρίτα αποσύρεται από τον θρόνο. Η σχέση τους, που ξεκίνησε τόσο τυχαία, έχει εξελιχθεί σε μια ιστορία αγάπης που κατακτά τις καρδιές του κοινού.

Η Μαίρη Ντόναλντσον γνώρισε τον Φρέντερικ, μέσω κοινών φίλων, συμπεριλαμβανομένου του Φελίπε, του πρίγκιπα της Ισπανίας. Η παρέα ενώθηκε, αλλά αρχικά η Μαίρη δεν γνώριζε ότι ο άνδρας με τον οποίο μιλούσε ήταν ο διάδοχος του θρόνου της Δανίας.

Η Πριγκίπισσα Μαίρη δίπλα από τον σύζυγο της Πρίγκιπα Φρέντερικ

Σε προηγούμενες δηλώσεις της, η Μαίρη εξομολογήθηκε ότι όταν γνωρίστηκαν, έκαναν χειραψία και αρχικά δεν γνώριζε τη βασιλική ταυτότητα του συνομιλητή της. Μετά από περίπου μισή ώρα, κάποιος της αποκάλυψε την ταυτότητά του, και από εκείνη τη στιγμή αρχίσανε να μιλάνε και δεν σταμάτησαν ποτέ. Αντάλλαξαν τα τηλέφωνα τους και ξεκίνησαν μια σχέση από απόσταση.

Όλες οι λεπτομέρειες για την τελετή στέψης

Η βασίλισσα Μαργαρίτα της Δανίας θα παραιτηθεί επίσημα από τον θρόνο την Κυριακή, 14 Ιανουαρίου, με τον γιο της Frederik να τη διαδεχθεί την ίδια ημέρα. Δεν θα πραγματοποιηθεί κάποια επίσημη τελετή στέψης για τον νέο μονάρχη, καθώς η τελευταία που πραγματοποιήθηκε στη Δανία ήταν το 1840.

Η Βασίλισσα Μαργαρίτα της Δανίας

Η άνοδος του Frederik στον θρόνο θα ανακοινωθεί από το παλάτι Christiansborg στην Κοπεγχάγη. Η ιστορική ημέρα θα έχει συγκεκριμένο τελετουργικό. Στις 2, η βασίλισσα Μαργαρίτα θα παραιτηθεί επίσημα στο Συμβούλιο της Επικρατείας, σημειώνοντας την πρώτη φορά που ένα τέτοιο γεγονός θα συμβεί μέσα σε 900 χρόνια.

Στις 3, ο Frederik θα ανακυρυχθεί βασιλιάς από το μπαλκόνι του παλατιού Christiansborg, με τη σύζυγό του Mary να γίνεται βασίλισσα και τον πρωτότοκο γιο τους να αποκτά τον τίτλο του διαδόχου πρίγκιπα Christian της Δανίας.

Στις 5, θα πραγματοποιηθεί η μεταφορά των βασιλικών λαβάρων από το παλάτι Christian IX στο Frederik VIII στο Amalienborg, όπου θα μετακομίσει ο Frederik με τη Mary.

Η Πριγκίπισσα Μαίρη δίπλα από τον σύζυγο της Πρίγκιπα Φρέντερικ

Πως ξεκίνησε η σχέση του βασιλικού ζεύγους

Η σχέση του πρίγκιπα Φρέντερικ με τη Μαίρη Ντόναλντσον κρατήθηκε μυστική για πάνω από ένα χρόνο. Τον Νοέμβριο του 2001, μια δανέζικη εφημερίδα αποκάλυψε τη σχέση του πρίγκιπα με μια γυναίκα από την Αυστραλία, τη Μαίρη. Ενώ η βασιλική οικογένεια δεν έκανε αρχικά κανένα σχόλιο, η φήμη επικράτησε και τρεις μήνες αργότερα το παλάτι επιβεβαίωσε τη σχέση.

Η Βασίλισσα Μαργαρίτα δηλώνοντας την παραίτηση της

Στις αρχές του 2003, η Μαίρη είχε μετακομίσει στην Κοπεγχάγη για να εργαστεί για μια θυγατρική της Microsoft. Τον Σεπτέμβριο της ίδιας χρονιάς, ανακοινώθηκε ο αρραβώνας του ζευγαριού. Πριν από τον γάμο τους, η Μαίρη προετοιμάστηκε από το παλάτι με μαθήματα δανέζικων και ιστορίας, μεταξύ άλλων, προκειμένου να προσαρμοστεί στη νέα της ζωή. Το ζευγάρι παντρεύτηκε στις 14 Μαΐου 2004, στον καθεδρικό ναό της Κοπεγχάγης, και έκτοτε έχουν αποκτήσει τέσσερα παιδιά.

Η Πριγκίπισσα Μαίρη δίπλα από τον σύζυγο της Πρίγκιπα Φρέντερικ

Η πριγκίπισσα Μαίρη και η σχέση της με τον λαό 

Η πριγκίπισσα Μαίρη, 51 ετών σήμερα, είναι ένα από τα πιο δημοφιλή μέλη της δανέζικης βασιλικής οικογένειας. Γεννήθηκε στο Χόμπαρτ, την πρωτεύουσα της Τασμανίας, και η πορεία της ζωής της ήταν αρχικά μακριά από το βασιλικό περιβάλλον.

Στα νεανικά της χρόνια, κυκλοφορούσε με απλά ρούχα όπως T-shirt, σορτς και ήταν συχνά ξυπόλητη, αποκαλύπτοντας έναν απλό και αθόρυβο τρόπο ζωής. Είχε περιγράψει τη ζωή της στους Financial Times, αναφέροντας ότι πήγε σε δημόσιο σχολείο, ασχολήθηκε με την ιππασία και τα αθλήματα.

Η Πριγκίπισσα Μαίρη μαζί με τον σύζυγο της Πρίγκιπα Φρέντερικ, τα παιδιά τους και ο σκύλος τους Cerise

Μετά τις σπουδές της, εγκαταστάθηκε αρχικά στη Μελβούρνη και στη συνέχεια στο Σίδνεϊ, με σκοπό να ακολουθήσει καριέρα στον χώρο της διαφήμισης. Η ίδια έχει δηλώσει ότι δεν θυμάται να είχε ως στόχο να γίνει πριγκίπισσα, αλλά είχε εκφράσει την επιθυμία της να γίνει κτηνίατρος. Ωστόσο, η ζωή της έλαβε μια απροσδόκητη τροπή μετά τον αρραβώνα της με τον πρίγκιπα Φρέντερικ.

Η πριγκίπισσα Μαίρη έχει κερδίσει την αγάπη και την εκτίμηση στη Δανία και διακρίνεται για την αφοσίωσή της σε θέματα όπως η κλιματική αλλαγή και τα δικαιώματα των γυναικών και των παιδιών, σύμφωνα με δημοσίευμα των New York Times. Η παρουσία της στη δημόσια σφαίρα έχει επισημανθεί για τον ενεργό της ρόλο σε θέματα κοινωνικής σημασίας.

Ο Πρίγκιπας Φρέντερικ στο βασιλικό κυνήγι 

Επίσης, η Αυστραλία εκφράζει ιδιαίτερη υπερηφάνεια για την πριγκίπισσα Μαίρη, παρά το γεγονός ότι εκείνη έχει απαρνηθεί την αυστραλιανή υπηκοότητα και τις σκωτσέζικες ρίζες της. Η προσεχής βασίλισσα, που προέρχεται από την Αυστραλία, έχει κερδίσει την υποστήριξη και την ευχαρίστηση του κοινού.

Ωστόσο, υπήρξε μια μικρή διαμάχη με βρετανικά ΜΜΕ, καθώς κάποιες εφημερίδες παρουσίασαν την πριγκίπισσα ως «βασίλισσα από τη Σκωτία». Αυτή η ερμηνεία προκάλεσε αντιδράσεις, με μερικές εφημερίδες από την Αυστραλία να εκφράζουν τη δυσαρέσκειά τους γι' αυτή την απόπειρα επιρροής.

Η Πριγκίπισσα Μαίρη με τους εθελοντές του Ιδρύματος Missionen που εργάζονται για την καταπολέμηση της αστεγίας, της μοναξιάς και της ψυχολογικής ταλαιπωρίας

Ο κρυφός χαρακτήρας του Πρίγκιπα Φρέντερικ 

Η πορεία του πρίγκιπα Φρέντερικ, όπως την περιγράφει η «The Guardian», από έναν «επαναστάτη» νέο που εξελίχθηκε σε οικογενειάρχη και ασχολείται με την κλιματική αλλαγή, αντικατοπτρίζει μια ενδιαφέρουσα μετάβαση και αλλαγή στον ρόλο του.

Η προσήλωσή του στα περιβαλλοντικά ζητήματα και η αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης τον καθιστούν φιλελεύθερο μονάρχη και αντικατοπτρίζουν την ευαισθησία του σε σύγχρονα ζητήματα. Η αναζήτησή του για παρηγοριά στα γρήγορα αυτοκίνητα και η φήμη του ως «κακομαθημένου πρίγκιπα των πάρτι» στις αρχές της δεκαετίας του '90 αποτελούν ένα παρελθόν που έχει απομακρυνθεί, καθώς έχει επικεντρωθεί σε πιο ώριμους και κοινωνικά ωφέλιμους ρόλους.

Η Πριγκίπισσα Μαίρη μιλώντας για την πράσινη αλλαγή στη βιομηχανία της μόδας και της κλωστοϋφαντουργίας 

Ο πρίγκιπας Φρέντερικ είναι γνωστό ότι έγινε το πρώτο μέλος της βασιλικής οικογένειας που ολοκλήρωσε πανεπιστημιακές σπουδές. Η παραμονή του στο Χάρβαρντ με το ψευδώνυμο «Φρέντερικ Χένρικσεν» αποτελεί μέρος της πορείας του, ενώ η υπηρεσία του στους βατραχανθρώπους του Πολεμικού Ναυτικού τον εξέφρασε και τον εκπαίδευσε σε πολλούς τομείς.

Οι δραστηριότητές του, συμπεριλαμβανομένης της συμμετοχής του στο Royal Run, καθιστούν τον πρίγκιπα Φρέντερικ έναν ενεργό και επικοινωνιακό μέλος της βασιλικής οικογένειας.

Ο πρίγκιπας Φρέντερικ στην Κοπεγχάγη για το Royal Run-finale 

Ο πρίγκιπας Φρέντερικ έχει αξιοσημείωτες επιδόσεις σε αθλητικούς αγώνες. Είναι ο μόνος γαλαζοαίματος στην ιστορία που έχει συμμετάσχει σε αγώνα Ironman, ενώ είναι επίσης ο πρώτος και μοναδικός που έχει ολοκληρώσει έναν μαραθώνιο δρόμο με εντυπωσιακό χρόνο, 3 ώρες, 22 λεπτά και 50 δευτερόλεπτα. Στο αθλητικό του βιογραφικό σημειώνονται επίσης επιτυχίες στην ιστιοπλοΐα και στο αλπικό σκι.

Το 2000, συμμετείχε σε μια εντυπωσιακή αποστολή σκι σε όλη τη Γροιλανδία, καλύπτοντας απόσταση 3.500 χιλιομέτρων (2.175 μίλια) σε διάστημα τεσσάρων μηνών.

CELEBS: Τελευταία Ενημέρωση

Χώρισε η κόρη της Βανδή

Χώρισε η κόρη της Βανδή

Η Μελίνα Νικολαΐδη και ο Αλέξανδρος Πολυχρονιάδης χώρισαν μετά από δύο χρόνια σχέσης.
Μαρία Σάββα
 |  CELEBS