ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Leopard pants, μαύρο crop top και kitten heels
 

Χρυσές Σφαίρες 2024: Πώς να τις παρακολουθήσετε και ποιοι είναι υποψήφιοι

Οι αστέρες του Hollywood ετοιμάζονται για τα Βραβεία Χρυσής Σφαίρας, μετά από μια τεράστια χρονιά για τον κινηματογράφο.

Μαρία Καραμάνου

Οι ταινίες Killers of the Flower Moon, Poor Things and Past Lives είναι μεταξύ των άλλων υποψηφίων στην τελετή, η οποία θα πραγματοποιηθεί αργότερα στο Λος Άντζελες. Οι Succession, The Crown και The Last of Us είναι υποψήφιοι στις τηλεοπτικές κατηγορίες. Οι Σφαίρες σηματοδοτούν την πρώτη μεγάλη τελετή της σεζόν των κινηματογραφικών βραβείων, η οποία κορυφώνεται με τα Όσκαρ στις 10 Μαρτίου.

Υπάρχουν μερικές νέες κατηγορίες στις φετινές Χρυσές Σφαίρες, συμπεριλαμβανομένης μιας που αναγνωρίζει τα επιτεύγματα του box office.

Οι κύριοι υποψήφιοι:

9 υποψηφιότητες - Barbie
8 υποψηφιότητες - Oppenheimer
7 υποψηφιότητες - Killers of the Flower Moon
7 υποψηφιότητες - Poor Things
5 υποψηφιότητες - Past Lives
4 υποψηφιότητες - May December
4 υποψηφιότητες - Anatomy of a Fall
4 υποψηφιότητες - Maestro

Η Emma Stone, η Sandra Hüller, η Lily Gladstone και η Carey Mulligan είναι μεταξύ των υποψηφίων στις δύο κατηγορίες καλύτερης ηθοποιού - οι οποίες χωρίζονται ανά δράμα και μιούζικαλ ή κωμωδία. Οι Paul Giamatti, Jeffrey Wright, Leonardo DiCaprio και Bradley Cooper αναγνωρίζονται στις δύο κατηγορίες καλύτερων ηθοποιών.

Πώς μπορώ να παρακολουθήσω τις Χρυσές Σφαίρες;

Τα Βραβεία Χρυσής Σφαίρας θα μεταδοθούν στο δίκτυο CBS στις ΗΠΑ και θα μεταδοθούν επίσης σε όλο τον κόσμο στο Paramount+. Η τελετή ξεκινά στη 01:00 GMT και συνήθως διαρκεί από τρεις έως τέσσερις ώρες. Μεταδίδεται ζωντανά από το ξενοδοχείο Beverly Hilton στο Μπέβερλι Χιλς της Καλιφόρνια.

Ποιοι είναι υποψήφιοι φέτος;

Η Barbie και η μεταφορά της στη μεγάλη οθόνη της Greta Gerwig, ηγείται των Globes με εννέα υποψηφιότητες. Ωστόσο, τρεις από αυτές τις υποψηφιότητες ανήκουν στην ίδια κατηγορία. Η Billie Eilish, η Dua Lipa και ο Ryan Gosling αποδέχονται τα τραγούδια που συνεισφέρουν στο soundtrack της ταινίας.

Η Barbie κέρδισε 1,44 δισ. δολάρια (1,14 εκατ. £) στο παγκόσμιο box office και κυκλοφόρησε την ίδια μέρα με το Oppenheimer, το οποίο πήρε 953 εκατομμύρια δολάρια (755 εκατ. £) και έχει οκτώ υποψηφιότητες. Η βιογραφική ταινία του Christopher Nolan για τον εφευρέτη της πυρηνικής βόμβας, J Robert Oppenheimer, δεν θα μπορούσε να είναι πιο διαφορετική τονικά, αλλά το κοινό συνέρρευσε για να δει και τις δύο ταινίες το καλοκαίρι.

Υπάρχουν επτά υποψηφιότητες για το Killers of the Flower Moon του Martin Scorsese, το οποίο μιλά για μέλη μιας φυλής Osage που δολοφονήθηκαν βάναυσα τη δεκαετία του 1920 καθώς λευκοί έποικοι προσπαθούσαν να μετακομίσουν στη γη τους, τροφοδοτούμενοι από την απληστία για το πετρέλαιο.

Το Poor Things είναι επίσης υποψήφιο σε επτά κατηγορίες. Η διασκευή του Γιώργου Λάνθιμου στο ομώνυμο μυθιστόρημα δείχνει την  Emma Stone να υποδύεται ένα βρέφος του οποίου ο εγκέφαλος έχει μεταμοσχευθεί σε σώμα ενήλικης γυναίκας και πηγαίνει σε μια περιπέτεια αυτο-ανακάλυψης σε όλο τον κόσμο.

Το σκηνοθετικό ντεμπούτο της Celine Song Past Lives έχει πέντε υποψηφιότητες. Ακολουθεί μια γυναίκα που ζει στις ΗΠΑ και επανασυνδέεται με τον άντρα που ήταν ο καλύτερος φίλος της στο σχολείο όταν μεγάλωνε στη Νότια Κορέα.

Υπάρχουν τέσσερις υποψηφιότητες για τη βιογραφική ταινία του Leonard Bernstein Maestro, το δικαστικό δράμα Anatomy of a Fall και τον Μάιο Δεκεμβρίου, για μια ηθοποιό που περνά χρόνο με το πραγματικό θέμα της επόμενης ταινίας της, μια γυναίκα που βρέθηκε στο επίκεντρο ενός σκανδάλου ταμπλόιντ.

Ποιος φιλοξενεί τις Χρυσές Σφαίρες;

Παρουσιαστής της φετινής τελετής θα είναι o Αμερικάνος κωμικός και ηθοποιός Jo Koy. Αν και δεν είναι ένα τεράστιο όνομα στο Ηνωμένο Βασίλειο, ο 52χρονος έχει στο παρελθόν πρωταγωνιστήσει σε ειδικές για το Comedy Central και το Netflix. Τα υποκριτικά του στοιχεία περιλαμβάνουν το Haunted Mansion και το Awkwafina Is Nora από το Queens.

Σε δήλωσή του, ο Koy είπε, «Έχω ανέβει σε πολλές σκηνές σε όλο τον κόσμο στην καριέρα μου, αλλά αυτή θα είναι πολύ ιδιαίτερη».

Ποιες είναι οι νέες κατηγορίες;

Οκτώ από τις ταινίες με τα υψηλότερα κέρδη, τις πιο αναγνωρισμένες ή τις περισσότερες προβολές της χρονιάς είναι υποψήφιες στη νέα κατηγορία κινηματογραφικών και εισπρακτικών επιτευγμάτων.

Αυτή είναι εν μέρει μια προσπάθεια να διασφαλιστεί ότι θα αναγνωριστούν οι ταινίες όπως η Barbie και ο Oppenheimer, αλλά είναι επίσης ένας τρόπος για τα Globes να φέρουν διαφορετικούς τύπους ταινιών και να προσκαλέσουν περισσότερες διασημότητες στην τελετή.

Η Taylor Swift είναι υποψήφια για την ταινία συναυλίας της The Eras Tour. Οι ταινίες mainstream που δεν εμφανίζονται γενικά κατά τη διάρκεια της σεζόν των βραβείων αναγνωρίζονται επίσης, με υποψηφιότητες για τις τελευταίες ταινίες John Wick, Mission: Impossible και Guardians of the Galaxy.

Η άλλη νέα κατηγορία είναι ο καλύτερος stand-up κωμικός στην τηλεόραση. Οι υποψήφιοι είναι οι Ricky Gervais, Trevor Noah, Chris Rock, Amy Schumer, Sarah Silverman και Wanda Sykes.

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

The McKinsey Files of Cyprus

The McKinsey Files of Cyprus

O Γιώργος Τσόπελας και ο Λευτέρης Χαραλάμπους στο Green Agenda Cyprus Summit
newsroom must
 |  NEWS