ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: floral φόρεμα και mules
 

Κάρολος: Τίμησε το Κορεάτικο συγκρότημα Blackpink

«Το συγκρότημα ενθάρρυνε εκατομμύρια νέους να ενδιαφερθούν για την κλιματική αλλαγή», δήλωσε το παλάτι.

Μαρία Καραμάνου

Το Κορεάτικο γυναικείο συγκρότημα Blackpink τιμήθηκε χθες, 22 Νοεμβρίου, με μία από τις υψηλότερες διακρίσεις στη Βρετανία, καθώς ο βασιλιάς Κάρολος Γ' τους έκανε μέλη του Τάγματος της Βρετανικής Αυτοκρατορίας. Αυτή η τιμητική διάκριση αποτελεί αναγνώριση για τη δέσμευσή τους στη μάχη κατά της υπερθέρμανσης του πλανήτη, αναδεικνύοντας έτσι τον σημαντικό ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η δημοφιλής και επιδραστική μουσική βιομηχανία στα κοινωνικά και περιβαλλοντικά θέματα.

Οι τέσσερις τραγουδίστριες του Blackpink, Τζένι Κιμ, Τζίσου Κιμ, Λαλίσα «Λίσα» Μανόμπαν και Ροζάν «Ροσέ» Παρκ, παρέλαβαν τη διάκριση κατά τη διάρκεια μιας επίσημης τελετής στο παλάτι του Μπάκιγχαμ, με την παρουσία του προέδρου της Νότιας Κορέας Γιουν Σουκ Γεόλ και της συζύγου του Κιμ Κέον Χι, που βρίσκονται σε επίσημη επίσκεψη στο Λονδίνο.

Η τελετή αναδεικνύει όχι μόνο τη δημοτικότητα των Blackpink αλλά και τον ρόλο στον καλλιτεχνικό και κοινωνικό χώρο. Η επιλογή τους για την αντιμετώπιση του παγκόσμιου προβλήματος της υπερθέρμανσης αναδεικνύει τον ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η μουσική κοινότητα στην προώθηση σημαντικών κοινωνικών αξιών και αναγκών.

Με αυτόν τον τρόπο, οι Blackpink δεν είναι μόνο μουσικές σταρ, αλλά και φωνές που αντικατοπτρίζουν τη δύναμη της τέχνης να επηρεάζει θετικά την κοινωνία και να αναδεικνύει κρίσιμα θέματα.

Σε ανακοίνωση τύπου, το βρετανικό παλάτι εξήγησε ότι τιμά τη δέσμευση των τεσσάρων μελών του Blackpink για την κλιματική δράση, αναγνωρίζοντας τη συμβολή τους στην Παγκόσμια Διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για την κλιματική αλλαγή (COP26) που πραγματοποιήθηκε στη Γλασκώβη της Σκωτίας το 2021.

Το βρετανικό παλάτι επεσήμανε ότι το συγκρότημα Blackpink διεγείρει το ενδιαφέρον εκατομμυρίων νέων για την προστασία του περιβάλλοντος, ενθαρρύνοντας τους να ενημερωθούν σχετικά με τα ζητήματα της κλιματικής αλλαγής.

Το 2021, τα μέλη των Blackpink ενεργοποίησαν μια εκστρατεία στα κοινωνικά δίκτυα, δημοσιεύοντας σειρά από βίντεο που προωθούν την ευαισθητοποίηση σχετικά με την κλιματική αλλαγή. Αυτές οι προσπάθειες κατέδειξαν την ικανότητα του συγκροτήματος να επηρεάζει θετικά τη νεότερη γενιά και να προάγει σημαντικά κοινωνικά θέματα μέσω της δημοτικότητάς του.

Η δέσμευση του πρίγκιπα Κάρολου στη μάχη για τη διάσωση του περιβάλλοντος είναι γνωστή εδώ και χρόνια, και η παρουσία του στην έναρξη των εργασιών της COP26 στη Γλασκώβη αποτελεί ένα ακόμη παράδειγμα του διαρκούς ενδιαφέροντός του για τα περιβαλλοντικά θέματα.

Η επίσκεψή του στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα για τη COP28 την επόμενη εβδομάδα αποδεικνύει τη συνέχιση του αγώνα του για την αντιμετώπιση των κλιματικών προκλήσεων. Η συμμετοχή του σε τέτοιου είδους διεθνή γεγονότα ενισχύει τη σημασία που αποδίδει σε παγκόσμιο επίπεδο στην προστασία του περιβάλλοντος και την ανάγκη για δράση.

Η COP28 αναμένεται να αποτελέσει μια ακόμη πλατφόρμα για τη συζήτηση και την υλοποίηση πολιτικών που αφορούν την αειφορία και τη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου.

CELEBS: Τελευταία Ενημέρωση