ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: straight leg jean παντελόνι, λευκό τοπ και mules
 

Κάρολος: Οι αλλαγές στο φετινό Trooping The Color

To μεγάλο ερώτημα είναι σε ποιους θα δοθεί το προνόμιο να βρίσκονται στο μπαλκόνι του παλατιού του Μπάκιγχαμ κατά τη διάρκεια της παρέλασης.

Μαρία Καραμάνου

Με τις γενικές εκλογές του Ηνωμένου Βασιλείου να πλησιάζουν στις 4 Ιουλίου, ορισμένες βασιλικές υποχρεώσεις έχουν επηρεαστεί. Ωστόσο, ο Βασιλιάς Κάρολος αναμένεται να παραστεί στην ετήσια παρέλαση των γενεθλίων του, γνωστή ως Trooping the Colour, στις 15 Ιουνίου.

Σύμφωνα με διεθνή μέσα ενημέρωσης, ο Βασιλιάς Κάρολος ίσως να προβεί σε ορισμένες αλλαγές στη φετινή τελετή. Η πιο σημαντική από αυτές αφορά το μεταφορικό μέσο που θα χρησιμοποιήσει κατά τη διάρκεια της παρέλασης. Εν μέσω της συνεχιζόμενης θεραπείας του Βασιλιά για τον καρκίνο, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να ταξιδέψει με άμαξα αντί για άλογο. Αυτή η αλλαγή θα βοηθήσει να αποφευχθεί οποιοσδήποτε κίνδυνος για την υγεία του.

Την περασμένη χρονιά, ο Βασιλιάς Κάρολος χαιρέτισε για πρώτη φορά ως ηγεμόνας κατά τη διάρκεια της παρέλασης, καβάλα στη Noble, μια μαύρη φοράδα επτά ετών που του παρουσιάστηκε ως δώρο από τη Βασιλική Καναδική Έφιππη Αστυνομία. Αυτή η εικόνα του Βασιλιά πάνω σε άλογο εντυπωσίασε το κοινό και αναδείκνυε την παραδοσιακή όψη της τελετής.

Η τελετή του Trooping the Colour είναι μια παράδοση που χρονολογείται από τον 17ο αιώνα και τιμά τα γενέθλια του Βρετανού μονάρχη. Συμμετέχουν στρατιωτικά συντάγματα από ολόκληρη την Κοινοπολιτεία και τη Βρετανική Αυτοκρατορία, δημιουργώντας ένα εντυπωσιακό θέαμα που παρακολουθείται από εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο.

Η φετινή τελετή αναμένεται να έχει ιδιαίτερη σημασία, καθώς θα αναδείξει την προσαρμοστικότητα και την ανθεκτικότητα του Βασιλιά Κάρολου. Παρά τις προκλήσεις υγείας, η παρουσία του στην παρέλαση θα υπογραμμίσει την αφοσίωση του στα καθήκοντά του και την παράδοση. Οι αλλαγές που ενδέχεται να γίνουν, όπως η χρήση άμαξας, θα δείξουν επίσης τη σημασία της ασφάλειας και της φροντίδας του μονάρχη.

Η Trooping the Colour του 2024 αναμένεται να είναι μια αξέχαστη εκδήλωση που θα συνδυάσει την παράδοση με τις αναγκαίες προσαρμογές, τιμώντας τον Βασιλιά Κάρολο και την συνεχιζόμενη βασιλεία του.

Το Trooping the Colour του περασμένου έτους σηματοδότησε μια ιστορική στιγμή, καθώς ήταν η πρώτη φορά που ένας μονάρχης ίππευε έφιππος από τότε που η Βασίλισσα Ελισάβετ Β' καβάλησε για τελευταία φορά το 1986. 

Από την έναρξη της βασιλείας του Καρόλου το 2022, το προνόμιο να βρίσκονται στο μπαλκόνι του παλατιού του Μπάκιγχαμ κατά τη διάρκεια της παρέλασης έχει δοθεί μόνο στους εργαζόμενους βασιλείς. Αυτό αποτέλεσε μια σημαντική αλλαγή από την εποχή της Βασίλισσας Ελισάβετ Β', που καλωσόριζε ευρύτερα μέλη της οικογένειας στο μπαλκόνι.

Ωστόσο, λόγω της συνεχιζόμενης θεραπείας του Βασιλιά και της απουσίας της Πριγκίπισσας της Ουαλίας από τη δημόσια ζωή, καθώς υποβάλλεται σε προληπτική χημειοθεραπεία για τη διάγνωση του καρκίνου, είναι πιθανό ο Κάρολος να επεκτείνει τις προσκλήσεις σε ευρύτερα μέλη της οικογένειας. Αυτό θα μπορούσε να περιλαμβάνει ανιψιούς και ανιψιές του, δίνοντας έτσι μια πιο οικογενειακή διάσταση στην τελετή.

CELEBS: Τελευταία Ενημέρωση