ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: straight leg jean παντελόνι, λευκό τοπ και mules
 

Η σχέση του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου με την Αλίκη Βουγιουκλάκη το ’60

Όλα όσα ξέρουμε για το ειδύλλιό τους και την δυσαρέσκεια της μητέρας του γι’ αυτό

Μαρία Σάββα

Στις αρχές της δεκαετίας του ’60 ένα θέμα που έγινε πρωτοσέλιδο στον ελληνικό και διεθνή Τύπο, ήταν η σχέση που είχε ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος με την γνωστή ηθοποιό Αλίκη Βουγιουκλάκη με την οποία διαφωνούσε εντελώς η μητέρα του Κωνσταντίνου, Φρειδερίκη.

Οι δύο τους γνωρίστηκαν για πρώτη φορά σε μια από τις παραστάσεις που πρωταγωνιστούσε, που πραγματοποιήθηκε το 1959, με τον όνομα «Τόπο στα νιάτα», την οποία παρακολούθησε ο τότε πρίγκιπας Κωνσταντίνος, μαζί με τις αδερφές του Σοφία και Ειρήνη.

Μετά από την γνωριμία τους στα παρασκήνια της παράστασης, ερωτεύτηκαν αμέσως και συναντιούνταν καθημερινά, με αποτέλεσμα οι δύο τους να γίνονται «τροφή» στον Τύπο για να γεμίσουν τα πρωτοσέλιδά τους με κοινές τους φωτογραφίες, καθώς ο Κωνσταντίνος δεν έχανε παράστασή της.

Ο αδελφός της Αλίκης Βουγιουκλάκη, Αντώνης, σε συνέντευξη που παραχώρησε είπε χαρακτηριστικά: «Με τον Κωνσταντίνο είχαν μια φιλία κι απ’ ό,τι φαίνεται, αυτός ήταν πράγματι ερωτευμένος μαζί της», προσθέτοντας ότι «Πήγαινε σχεδόν καθημερινά έξω από τον Φίνο, στην οδό Χίου ή όπου αλλού είχαν γύρισμα κι έβαζε τις κασέτες με τα τραγούδια της, σ’ ένα ανοιχτό αυτοκίνητο που είχε. Την κόρταρε πολύ. Την πολιορκούσε συνέχεια…».

Το ένα άτομο που δεν συμφωνούσε καθόλου με αυτή την σχέση ήταν η μητέρα του Κωνσταντίνου, Φρειδερίκη, από την οποία έπρεπε να συναντιούνται στα κρυφά.

Συγκεκριμένα, σε συνέντευξη που παραχώρησε ο βασιλιάς στην εκπομπή του ΡΙΚ Τετ-Α-Τετ με τον Τάσο Τρύφωνος, η οποία σημειώθηκε ως η μόνη φορά που ανοίχτηκε για την σχέση του με την ηθοποιό, ο ίδιος είπε: «Έλεγαν τότε ότι υπάρχει ένα τούνελ από τα ανάκτορα που βγαίνει στο σπίτι της. Και απαντούσα εγώ: “Αν παραδεχτούμε ότι υπάρχει αυτό το τούνελ και η Αλίκη αποφασίσει να αλλάξει σπίτι, θα πρέπει να αλλάξουμε το τούνελ;».

Για την μητέρα του μίλησε και η Βουγιουκλάκη σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Νίκο Χατζηνικολάου το 1993, λέγοντας: «Κουβεντιάζαμε ώρες ατέλειωτες... Κάναμε παρέα, ήταν πολύ τρυφερό παιδί, πολύ πιεσμένος από τη μητέρα του. Μετά τον είχε στείλει τουρνέ για να τον απομακρύνει από μένα…».

CELEBS: Τελευταία Ενημέρωση