ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Denim jumpsuit και μπαλαρίνες
 

Τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος: Χωρίς τιμές αρχηγού κράτους η κηδεία του

Όλες οι λεπτομέρειες

Μαρία Σάββα

Το βράδυ της Τρίτης 10 Ιανουαρίου γνωστοποιήθηκε ο θάνατος του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου ο οποίος ''έφυγε'' σε ηλικία 82 ετών μετά από σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετώπισε τις τελευταίες εβδομάδες το οποίο υπέστη λόγω εγκεφαλικού επεισοδίου.

Το πρωί της Τετάρτης, μετά από διυπουργική σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου, με συμμετέχοντες τον υπουργό Επικρατείας, Γιώργο Γεραπετρίτη και τον υπουργό Εσωτερικών, Μάκη Βορίδη, ανακοίνωσε η κυβέρνηση ότι ο ίδιος θα ταφεί ως ιδιώτης, κοντά στους προγόνους του στο Τατόι.

Να αναφέρουμε επίσης ότι η απόφαση για να μην γίνει με τιμές αρχηγού κράτους και δημοσία δαπάνη η κηδεία και η ταφή του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, είχε παρθεί από τις πρώτες ώρες που έγινε γνωστή η είδηση του θανάτου του.

Φωτογραφία απο ΚΥΠΕ

Δείτε πιο κάτω ολοκληρωμένη την ανακοίνωση της κυβέρνησης για την ταφή και την κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου:

Σχετικά με την κηδεία του τέως Βασιλιά Κωνσταντίνου, σε διυπουργική σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, αποφασίστηκαν τα εξής:

- Ο τέως Βασιλιάς θα ταφεί ως ιδιώτης,

- Η ταφή θα πραγματοποιηθεί κοντά στους προγόνους του στο Τατόι,

- Σε συνεννόηση της κυβέρνησης με την οικογένεια θα οριστεί ο Ναός στον οποίο θα πραγματοποιηθεί η Εξόδιος Ακολουθία,

- Την κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει στην κηδεία η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λίνα Μενδώνη,

- Θα τηρηθούν όλες οι διαδικασίες που προβλέπει το Πρωτόκολλο για τους επίσημους από το εξωτερικό που θα παραστούν στην κηδεία.

NEWS: Τελευταία Ενημέρωση

X