ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Φούξια σατέν πουκάμισο, denim φούστα και sneakers
 

Βασίλισσα Letizia - Felipe: Έρχεται διαζύγιο;

Τι θα πάρει από το διαζύγιο και τι περιλαμβάνει το σύμφωνο χωρισμού.

Μαρία Καραμάνου

Ο γάμος της Leticia και του Felipe φαίνεται να διέρχεται μια κρίσιμη φάση, ίσως η μεγαλύτερη που έχει αντιμετωπίσει το βασιλικό ζεύγος. Αν και στο παρελθόν είχαν υπάρξει δυσκολίες στη σχέση τους, παρέμειναν μαζί σε όλα. Ωστόσο, για κάθε πιθανό σενάριο, είχαν υπογράψει ένα σύμφωνο διαζυγίου που περιέχει συγκεκριμένες ρήτρες για τη διαχείριση μιας πιθανής κρίσης στο γάμο τους.

Πριν ακόμη ανέβουν τα σκαλιά της εκκλησίας, είχαν συμφωνήσει σε αυτές τις ρήτρες, οι οποίες περιγράφουν τη διαδικασία που θα πρέπει να ακολουθηθεί σε περίπτωση διαζυγίου. Σε περίπτωση χωρισμού, η Leticia εξασφάλισε το μέλλον της εκφράζοντας την πρόθεσή της να επαναφέρει την καριέρα της ως δημοσιογράφος, ένα επάγγελμα που είχε αφήσει πίσω της για να ακολουθήσει τον δρόμο της βασιλείας. 

Ο πρώην δικηγόρος της βασίλισσας, είναι το πρόσωπο που δημοσίευσε τη συμφωνία του βασιλικού ζεύγους, το οποίο είναι ένα εκτενές έγγραφο 50 σελίδων που περιγράφει ξεκάθαρα τα οφέλη και των δύο πλευρών.

Σύμφωνα με αυτήν τη συμφωνία, η Leticia θα λάμβανε μηνιαίο οικονομικό επίδομα εφ' όρου ζωής από τους γενικούς κρατικούς προϋπολογισμούς, ως μητέρα του μελλοντικού αρχηγού του κράτους, της σημερινής πριγκίπισσας, Leonor. Επιπλέον, θα είχε πρόσβαση σε δύο επίσημες κατοικίες, μία για τη θερινή περίοδο και μία για τη χειμερινή περίοδο, μαζί με το απαραίτητο προσωπικό και όλα τα έξοδα πληρωμένα.

Το σημαντικό στοιχείο στη συμφωνία τους είναι ότι, εάν προκύψει διαζύγιο, η βασίλισσα θα πρέπει να απομακρυνθεί από την κηδεμονία των παιδιών τους. Τα παιδιά, η πριγκίπισσα Leonor και η Infanta Sophia, θα παραμείνουν στο Παλάτι Ζαρζουέλα με τον πατέρα τους.

Όλα αυτά έρχονται στο φως μετά τις αποκαλύψεις του πρώην συντρόφου της Leticia, ο οποίος υποστηρίζει ότι είχε σχέση με τη Βασίλισσα της Ισπανίας. Ο Ισπανικός Τύπος αναφέρει ότι και η Leticia και ο Felipe επιθυμούν να περνάνε περισσότερο χρόνο χωριστά. Γιατί, όμως, δεν ανακοινώνουν επίσημα τον χωρισμό τους, όπως είχε προγραμματιστεί; Πιθανόν, το συμφωνημένο σχέδιο διαζυγίου να επηρεάζει την καθυστέρηση της διαδικασίας, αφού και οι δύο έχουν πολλά να χάσουν.

«Τώρα δεν κάνουν καν τον κόπο να προσποιηθούν ότι διατηρούν καλή σχέση», εξηγεί η Ισπανίδα βασιλική ειδικός Pilar Eyre, σύμφωνα με το El National. «Φαίνεται ότι αυτός ο γάμος δεν υπάρχει πλέον όπως τον γνωρίζαμε». 

CELEBS: Τελευταία Ενημέρωση