ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: Ripped jeans, graphic μπλουζάκι και λευκά αθλητικά παπούτσια
 

Anna Wintour: Πόλεμος για τη θέση της στην Vogue

Ο Edward Enninful ήθελε την διευθυντική της θέση στο περιοδικό.

Μαρία Καραμάνου

Ο Edward Enninful αποφασίζει να αποχωρήσει από τη θέση του αρχισυντάκτη στη βρετανική Vogue, αφού δεν κατάφερε να ανατρέψει την Anna Wintour από τη θέση που επιθυμούσε, δηλαδή να γίνει επικεφαλής της αμερικανικής έκδοσης του περιοδικού, όπως αναφέρει η New York Post.

Η μητρική εταιρεία της Vogue ανακοίνωσε ότι ο Enninful, που έγινε ιστορική φιγούρα ως ο πρώτος μαύρος ομοφυλόφιλος άνδρας που ανέλαβε την ηγετική θέση στη βρετανική έκδοση του περιοδικού Vogue, θα αναλάβει μια "παγκόσμια συμβουλευτική θέση" στο περιοδικό, με την ελευθερία να αναλάβει ευρύτερα δημιουργικά έργα.

Ωστόσο, σύμφωνα με την Sunday Times, ο Enninful θεωρούσε αυτήν τη θέση ως ένα βήμα για να αποκτήσει τον πραγματικό τίτλο που επιθυμούσε, αλλά που κατέχει ήδη η Wintour. Πηγές εντός της εταιρείας ανέφεραν στην Sunday Times ότι ο Enninful πίστευε ότι διαθέτει όλα τα απαραίτητα προσόντα για να είναι ένας σύγχρονος και προοδευτικός εκδότης, που θα μπορούσε να παρουσιάσει ένα νέο πρόσωπο για το περιοδικό Vogue και την παγκόσμια μόδα.

Σύμφωνα με το άρθρο, ο Enninful είχε τη βεβαιότητα ότι θα αντικαταστήσει τη Wintour και είχε πει σε φίλους του ότι προγραμμάτιζε να μετακομίσει στη Νέα Υόρκη τα επόμενα χρόνια. Ωστόσο, η 73χρονη Wintour δεν πρόκειται να αποχωρήσει, καθώς πρόσφατα προαγάγηκε στη θέση του επικεφαλής περιεχομένου της Condé Nast, σύμφωνα με την Sunday Times.

Ένας φίλος του Enninful δήλωσε στην Sunday Times ότι ο Edward είχε θέσει ως στόχο την ανάληψη της ηγετικής θέσης στη Vogue, αλλά απέτυχε και γι' αυτό θα επιστρέψει στον πρώτο του έρωτα, που είναι το στιλιστικό έργο.

Φαίνεται ότι ο Enninful περίμενε ότι η κυριαρχία της Wintour θα έληγε το 2020, όταν αυτή ζήτησε συγγνώμη μέσω ενός εσωτερικού email για τα "λάθη" που έκανε κατά τη διάρκεια της 32ετούς θητείας της. Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι δεν είχε κάνει αρκετά για να αναδείξει τις μαύρες φωνές στην ομάδα του Vogue και ότι είχε δημοσιεύσει εικόνες και ιστορίες που ήταν φυλετικά και πολιτισμικά "επιζήμιες ή μισαλλόδοξες".

Ένας φίλος του Enninful δήλωσε στους Sunday Times ότι δεν πίστευε ότι ο Enninful θα έπρεπε να παίζει το δεύτερο βιολί για πολύ ακόμα καιρό σε μια 70άρα γυναίκα. Σύμφωνα με τον φίλο αυτόν, η Wintour αντιπροσώπευε τόσα πολλά που ήταν λάθος στη βιομηχανία της μόδας εδώ και πολύ καιρό.

CELEBS: Τελευταία Ενημέρωση