ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: top με ruffles, jean φούστα και μποτάκια
 

Alec Baldwin: Νέα δίωξη για ανθρωποκτονία σε βάρος του

Το χρονικό του δυστυχήματος.

Μαρία Καραμάνου

Η προσθήκη νέας κατηγορίας για ανθρωποκτονία εξ αμελείας κατά του ηθοποιού Alec Baldwin, σχετικά με τον θανάσιμο πυροβολισμό της Halyna Hutchins στα γυρίσματα της ταινίας «Rust», δείχνει τη συνέχιση της νομικής διαδικασίας σε αυτήν την υπόθεση. Η αρχική απόσυρση των κατηγοριών δεν σήμαινε απαλλαγή, και η επαναφορά των κατηγοριών ενισχύει την πιθανότητα νέας νομικής εξέλιξης.

Η νέα κατηγορία είναι για ανθρωποκτονία εξ αμελείας, υποδηλώνει ότι η αστική ευθύνη του Baldwin μπορεί να συνδέεται με την πρόκληση του θανάτου της Hutchins. Αυτό σημαίνει ότι οι νομικές αρχές θεωρούν ότι ο γνωστός ηθοποιός ήταν υπεύθυνος για το δυστύχημα, αλλά όχι με πρόθεση. Η δίκη θα διαπραγματευτεί τα νομικά και ηθικά θέματα που αφορούν την ασφάλεια στα γυρίσματα ταινιών και την ευθύνη των εμπλεκομένων.

Η σημερινή δίωξη ακολούθησε την ολοκλήρωση μιας ανεξάρτητης έρευνας από ειδικούς, η οποία κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο Alec Baldwin θα έπρεπε να τραβήξει τη σκανδάλη του όπλου που χρησιμοποιούσε στην πρόβα, προκειμένου να εκτελέσει το πυροβολισμό που οδήγησε στον θάνατο της Halyna. Το ίδιο συμπέρασμα είχε φέρει στο φως και η έρευνα του FBI.

Στις 21 Οκτωβρίου 2021, κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της ταινίας «Rust» στο Νέο Μεξικό, ο Baldwin πυροβόλησε με το όπλο, το οποίο υποτίθεται ότι είχε άσφαιρη σφαίρα, αλλά περιείχε αληθινή σφαίρα, προκαλώντας τον θάνατο της Halyna και τον τραυματισμό του σκηνοθέτη Joel Souza. Ο Baldwin δηλώνει αθώος και υποστηρίζει ότι του είχαν διαβεβαιώσει πως το όπλο ήταν άσφαιρο, και ότι δεν πάτησε τη σκανδάλη. Εάν κριθεί ένοχος, αντιμετωπίζει πιθανή ποινή φυλάκισης 18 μηνών.

Επιπλέον, κατηγορείται και η υπεύθυνη για τα όπλα της ταινίας, Hannah Guiterrez-Reed, για ανθρωποκτονία εξ αμελείας, καθώς ήταν εκείνη που τοποθέτησε την αληθινή σφαίρα στο όπλο.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

CELEBS: Τελευταία Ενημέρωση