ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Tailored παντελόνι και cropped top
 

Μυρωδάτο ψωμί με σταφίδες

Αθηνά Λοϊζίδου

Μέχρι πρόσφατα θεωρούσα τον εαυτό μου ερασιτέχνη στην παρασκευή ψωμιού. Όμως, αυτή η συνταγή με έκανε να αναθεωρήσω την άποψή μου. Αφότου, τελειοποίησα αυτή τη συνταγή, δεν αγοράζουμε ψωμί στο σπίτι, γιατί τόσο ο άντρας μου όσο και τα παιδιά μου ζητούν πια αυτό το ψωμί. Επίσης, σε δείπνα για φίλους, το ψωμί αυτό κλέβει την παράσταση πριν ακόμα καλά – καλά δοκιμάσουν τα ορεκτικά.Συνεπώς, μπορείτε και εσείς εύκολα να εντυπωσιάσετε τα αγαπημένα σας πρόσωπα ακολουθώντας με ακρίβεια τα βήματα της συνταγής μου. Να σας επισημάνω ότι είναι απαραίτητο να αφήσετε τη ζύμη να φουσκώσει για δύο φορές πριν ψήσετε το ψωμί, μία όταν είναι ζύμη και μία όταν έχετε πλάσει το ψωμί και το έχετε βάλει σκεπασμένο στο ταψί.

Υλικά
280 ml χλιαρό νερό
2 φακελάκια αυτόματη μαγιά
1 κουταλάκι αλάτι
25 γρ. μέλι
5 ml ελαιόλαδο
1 κουταλακι κανέλα αλεσμένη
1/2 κουταλάκι μαστίχα αλεσμένη
300 γρ. αλεύρι χωριάτικο
200 γρ. αλεύρι φαρίνα
60 γρ. σταφίδες
Σουσάμι για επάλειψη (προαιρετικά)

Εκτέλεση
1. Στο food processor ρίχνουμε το νερό, τη μαγιά, το αλάτι, το μέλι, το ελαιόλαδο και τα αλεύρια. Χτυπάμε μέχρι το μείγμα να ενωθεί (όχι περισσότερο) και να γίνει σαν μια μπάλα.
2. Μεταφέρουμε τη ζύμη σε ένα μπολ και ζυμώνουμε μέσα τις σταφίδες με το χέρι. Καλύπτουμε το μπολ με μεμβράνη και το βάζουμε σε ένα ζεστό μέρος καλυμμένο για 40 λεπτά μέχρι η ζύμη να ψηλώσει και να φουσκώσει.
3. Όταν φουσκώσει η ζύμη την «πατάμε» να ξεφουσκώσει, πλάθουμε το ψωμί μας σε μακρόστενο σχήμα και το βάζουμε σε μια λαμαρίνα στρωμένη με λαδόχαρτο. Το χαράζουμε λοξά και προαιρετικά πασπαλίζουμε με σουσάμι.
4. Σκεπάζουμε ξανά το ψωμί και το αφήνουμε για 40 λεπτά να φουσκώσει. Ψήνουμε το ψωμί για 40 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς. Το σερβίρουμε ζεστό, και κατά προτίμηση, αλειμμένο με βούτυρο.

 

Ορεκτικά: Τελευταία Ενημέρωση