Αθηνά Λοϊζίδου
Υγιεινό και εύκολο φαγητό σε έθνικ γεύσεις. Η πράσινη πάστα το κάνει πολύ διαφορετικό και νόστιμο και χρησιμοποιείται και στο ρύζι. Στην περίπτωση του κοτόπουλου, η πάστα το προστατεύει από τη θερμότητα διατηρώντας το μαλακό και ζουμερό.
- Βαθμός Δυσκολίας: Εύκολο
- Χρόνος Ετοιμασίας: 15΄
- Χρόνος Ψησίματος: 25΄
- 410 θερμίδες ανά μερίδα
Εκτέλεση
1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 250 βαθμούς.
2. Σε ένα μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά της πάστας. Τα αλέθουμε με ένα μπλέντερ χειρός μέχρι να έχουμε έναν πηχτό πολτό.
3. Βάζουμε το ρύζι με το νερό και το αλάτι σε ένα κατσαρόλι και αφήνουμε να κοχλάσει.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε για 20 λεπτά.
4. Τοποθετούμε τα φιλέτα σε ένα πυρέξ και απλώνουμε τη μισή πάστα στην επιφάνειά τους. Βάζουμε στον φούρνο και ψήνουμε για 25 λεπτά.
5. Στο ψημένο ρύζι ανακατεύουμε την υπόλοιπη πάστα μαζί με τον αρακά.
6. Σερβίρουμε το κοτόπουλο με το ρύζι.
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε τη συνταγή στην ιστοσελίδα της Αθηνάς Λοιζίδου athenarecipes.com