ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Tailored παντελόνι και cropped top
 

Κοτόπουλο Cacciatore

Αθηνά Λοϊζίδου

Το κοτόπουλο αυτό είναι ένα κλασικό και αγαπημένο ιταλικό φαγητό. Με υλικά όπως ντομάτες και ελιές, είναι απόλυτα μεσογειακό και πολύ νόστιμο. Σερβίρετέ το με ψωμί και βουτήξτε το στα ζουμιά που μένουν στο πιάτο.

Υλικά
Για 6 μερίδες
1½ κιλό κομμάτια κοτόπουλου στο κόκαλο, με το δέρμα τους
2 κουταλιές ελαιόλαδο
1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
125 ml λευκό κρασί
2 κουταλιές white wine vinegar
370 γρ. (1 κουτί) ντομάτα στον τρίφτη
70 γρ. παστά ντομάτας
125 ml νερό
1 μερίδα υγρό ζωμό κότας
1 κουταλάκι αλάτι
½ κουταλάκι πιπέρι
100 γρ. ελιές χωρίς κουκούτσι
2 κουταλιές κουτρούβι

Eκτέλεση
1. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και τηγανίζουμε λίγα-λίγα τα κομμάτια κοτόπουλου μέχρι να αλλάξουν χρώμα. Τα αφαιρούμε από την κατσαρόλα και τα διατηρούμε ζεστά.
2. Στην ίδια κατσαρόλα σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει.
3. Στο μπλέντερ ρίχνουμε το κρασί, το white wine vinegar, την ντομάτα στον τρίφτη, την πάστα ντομάτας, το νερό, τον ζωμό, το αλάτι και το πιπέρι. Τα κτυπάμε μέχρι να έχουμε ένα ενιαίο μείγμα.
4. Ρίχνουμε το περιεχόμενο του μπλέντερ στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε. Το αφήνουμε να κοχλάσει για λίγα λεπτά και χαμηλώνουμε
τη φωτιά. Ρίχνουμε πίσω στην κατσαρόλα τα κομμάτια κοτόπουλου και τα σιγοβράζουμε όλα μαζί για περίπου 45 λεπτά ή μέχρι το κοτόπουλο να είναι πολύ μαλακό. Λίγο πριν σερβίρουμε, ανακατεύουμε μέσα τις ελιές και το κουτρούβι. Σερβίρουμε με ψωμί.

Κρέας: Τελευταία Ενημέρωση