ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Leopard pants, μαύρο crop top και kitten heels
 

Η Αθηνά Λοϊζίδου προτείνει συνταγές για το τραπέζι της Κυριακής

Αθηνά Λοϊζίδου

Σούπα με σπανάκι και τυρί Στίλτον (Stilton)

Μία πλούσια σούπα που μπορεί εύκολα να αποτελέσει το πρώτο μέρος ενός ιδιαίτερου γιορτινού δείπνου. Αν δυσκολευτείτε να βρείτε το τυρί Στίλτον στην αγορά, αντικαταστήστε το με ροκφόρ ή blue cheese.

Βαθμός δυσκολίας: Εύκολο
Χρόνος ετοιμασίας: 10΄
Χρόνος ψησίματος: 20΄

210 θερμίδες ανά μερίδα

Για 4 μερίδες

Υλικά
180 γρ. φρέσκα φύλλα σπανάκι
300 ml γάλα
1/4 κουταλάκι μοσχοκάρυδο
35 γρ. βούτυρο
35 γρ. αλεύρι
600 ml νερό
2 κουταλιές μουστάρδα με μέλι
1 κουταλάκι ζωμό λαχανικών
30 γρ. τυρί Στίλτον
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση
1. Πλένουμε και στραγγίζουμε το σπανάκι.
2. Σε μια μεγαλύτερη κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο και προσθέτουμε το αλεύρι. Ανακατεύουμε για 1 λεπτό. Ρίχνουμε το γάλα το νερό, τη μουστάρδα και τον ζωμό.
3. Προσθέτουμε στην κατσαρόλα το σπανάκι και αλατοπιπερώνουμε. Προσοχή στο αλάτι, μιας και το τυρί είναι ήδη αρκετά αλμυρό. Ανακατεύουμε και αφήνουμε το μείγμα να κοχλάσει. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 5 λεπτά. Προσθέτουμε το τυρί και ανακατεύουμε.
4. Ρίχνουμε λίγη-λίγη τη σούπα στο μπλέντερ και κτυπάμε μέχρι να γίνει βελουτέ. Την επαναφέρουμε στην κατσαρόλα και τη ζεσταίνουμε ξανά.
5. Αν η σούπα είναι πολύ πηκτή, προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό για να την αραιώσουμε.

Κοτόπουλο wellington
Χρόνος ετοιμασίας: 30΄
Χρόνος ψησίματος: 2 ώρες
Βαθμός δυσκολίας: Μέτριο

600 θερμίδες ανά μερίδα

Για 10 μερίδες

Υλικά
1.6 κιλά στήθος κοτόπουλο χωρίς δέρμα
25 γρ. αποξηραμένα μανιτάρια πορτσίνι
600 γρ. φρέσκα μανιτάρια (button mushrooms) σε φέτες
50 γρ. αλατισμένο βούτυρο
Τα φύλλα από 2 κλωναράκια δεντρολίβανο
50 γρ. λιαστές ντομάτες στραγγισμένες και κομμένες σε κομματάκια
Μία συσκευασία (850 γρ.) σφολιάτα (είναι λίγο περισσότερη απ’ όση θα χρειαστούμε)
4 φέτες ζαμπόν κομμένο σε κομματάκια
1 αβγό ελαφρά κτυπημένο
1 κουταλιά αλεύρι
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση
1. Αφήνουμε το κοτόπουλο εκτός ψυγείου μέχρι να πάρει θερμοκρασία δωματίου. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 C.
2. Τοποθετούμε τα φιλέτα κοτόπουλο σ’ ένα πυρέξ, το καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο και τα ψήνουμε για 45 λεπτά. Στη συνέχεια τα αφήνουμε να κρυώσουν.
3. Βάζουμε τα αποξηραμένα μανιτάρια σ’ ένα μπολ και τα καλύπτουμε με ζεματιστό νερό. Τα αφήνουμε να μουλιάσουν για 15 λεπτά. Εντωμεταξύ σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το βούτυρο και τηγανίζουμε τα φρέσκα μανιτάρια για 3 λεπτά. Προσθέτουμε τα μουλιασμένα αποξηραμένα μανιτάρια στην κατσαρόλα με το νερό τους και μαγειρεύουμε μαζί. Ρίχνουμε τα φύλλα δεντρολίβανου και τις λιαστές ντομάτες. Μαγειρεύουμε μαζί για 15 λεπτά ή μέχρι να εξατμιστούν τα περισσότερα υγρά από την κατσαρόλα. Προσθέτουμε το αλάτι, πιπέρι και αλεύρι. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει.
4. Για να συναρμολογήσουμε το Wellington, τοποθετούμε το ένα 1 κομμάτι της σφολιάτας σε μια μεγάλη αντικολλητική λαμαρίνα ή πυρέξ. Βάζουμε στο κέντρο της σφολιάτας τα φιλέτα κοτόπουλου, το μείγμα μανιταριών και το ζαμπόν.
5 Τοποθετούμε το άλλο κομμάτι σφολιάτας πάνω από τα φιλέτα κοτόπουλου με το ζαμπόν. Τα καλύπτουμε με τη σφολιάτα, κόβουμε γύρω γύρω με ένα μαχαίρι και γυρίζουμε τις άκρες για να είναι πιο χοντρές. Αφαιρούμε τον αέρα που ίσως έχει παγιδευτεί, συγυρίζουμε και
πιέζουμε τις άκρες μ’ ένα πιρούνι.
6 Αλείφουμε τη σφολιάτα με το αβγό και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40-50 λεπτά ή μέχρι η σφολιάτα να πάρει ένα χρυσαφί χρώμα και να φουσκώσει.
7 Αφήνουμε το φαγητό να σταθεί για 10 λεπτά και το κόβουμε σε φέτες, για να το σερβίρουμε.

Oreo cheesecake με σοκολάτα

Ένα νόστιμο επιδόρπιο, για να φτιάξετε τις γιορτές. Αν σας αρέσει η σοκολάτα και το cheesecake, θα λατρέψετε το συγκεκριμένο.

Χρόνος ετοιμασίας: 20΄
Χρόνος ψησίματος: 45΄
Βαθμός δυσκολίας: Εύκολο

320 θερμίδες ανά 100 γρ.

Θα χρειαστούμε ένα ταψί με αφαιρούμενη βάση διαμέτρου 23 εκ.

Για 8 μερίδες

Υλικά
Για τη βάση
154 γρ. μπισκότα Oreo (1 συσκευασία)
1 κουταλιά κακάο
40 γρ. μαργαρίνη

Για τη γέμιση
400 γρ. τυρί κρέμα
180 γρ. ζάχαρη
1 κουτάλια cornflour
3 αβγά
150 γρ. sour cream
170 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα κομμένη σε κομμάτια

Εκτέλεση
1. Φτιάχνουμε πρώτα τη βάση του cheesecake. Στον κάδο του πολυμίξερ ρίχνουμε τα μπισκότα, το κακάο και τη μαργαρίνη. Αλέθουμε για να ενωθούν τα υλικά μας και πιέζουμε το μείγμα στη βάση του ταψιού μας.
2. Ρίχνουμε στο πολυμίξερ το τυρί κρέμα, τη ζάχαρη, το cornflour, τα αβγά τη sour cream και σοκολάτα. Κτυπάμε μέχρι τα υλικά να ενωθούν.
3. Μεταφέρουμε το μείγμα στη βάση του μπισκότου και προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200οC. Ψήνουμε το cheesecake για 40 λεπτά.
4. Αφήνουμε το cheesecake να κρυώσει και το βάζουμε στο ψυγείο για 3 ώρες να παγώσει πριν το σερβίρουμε.

Διαβάστε περισσότερες συνταγές στο athenarecipes.com

  

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

FOOD: Τελευταία Ενημέρωση