ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Tailored παντελόνι και cropped top
 

Hash brown potato bake

Αθηνά Λοϊζίδου

Οι πατάτες hash brown είναι ένα παραδοσιακό αμερικάνικο πιάτο. Αυτό το potato bake φτιάχνεται πολύ εύκολα και ψήνεται στον φούρνο σε ένα πυρέξ. Είναι ένας πολύ νόστιμος τρόπος για να συνοδεύσετε ένα καλό steak.

Θα χρειαστούμε ένα μέτριο πυρέξ. Στη φωτογραφία έβαλα ολόκληρη την ποσότητα σε δύο πιο μικρά πυρέξ.

Υλικά
1200 γρ. πατάτες, καθαρισμένες και τριμμένες αδρά στον τρίφτη.
1 βιολογικό ζωμό κότας κομμένο σε μικρά κομμάτια
160 ml γάλα
40 γρ. βούτυρο
80 γρ. τριμμένο τυρί Cheddar
80 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
80 ml φρέσκια κρέμα
2 κουταλιές μουστάρδα Dijon
30 γρ. ζάχαρη
1½ κουταλάκι αλάτι
½ κουταλάκι πιπέρι

Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα με ζεματιστό νερό βάλτε τις τριμμένες πατάτες να κοχλάσει για πέντε λεπτά. Εν τω μεταξύ σε ένα μπολ ανακατέψετε καλά όλα τα υπόλοιπα υλικά. Όταν οι πατάτες κοχλάσουν για πέντε λεπτά, στραγγίξτε τις και ρίξτε τις στο μείγμα του μπολ. Ανακατέψτε καλά και αδειάστε στο πυρέξ. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 230 βαθμούς για περίπου 30 λεπτά ή μέχρι το πάνω μέρος του hash brown potato bake να ροδοκοκκινίσει.

Ορεκτικά: Τελευταία Ενημέρωση