ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Tailored παντελόνι και cropped top
 

Γλυκές «αμαρτίες»: Μας γλυκαίνουν αλλά δεν μας παχαίνουν

Υπάρχει κάτι καλύτερο από το να τρως υπέροχα γλύκα και να μην παχαίνεις;

Νομίζεις πως είναι πολύ καλό για να είναι αληθινό; Κι όμως υπάρχουν κάποιες μικρές απολαύσεις που σε γλυκαίνουν χωρίς να σε παχαίνουν!

Η Έλενα Τρουλλίδου, Κλινική Διαιτολόγος - Διατροφολόγος με ειδίκευση στην Νοσογόνο Παχυσαρκία μας παρουσιάζει τις γλυκές αμαρτίες της διατροφής:

  1. Σοκολατάκια με δημητριακά light
    • Χρησιμοποιήστε σοκολάτα κουβερτούρα, σταφίδες, αμύγδαλα καβουρντισμένα (ψίχα καθαρισμένη) και δημητριακά (νιφάδες ρυζιού με σιτάρι ολικής άλεσης). Αφού λιώσετε τη σοκολάτα προσθέστε τα αμύγδαλα, τα δημητριακά και τις σταφίδες, ανακατέψτε τα καλά και ακουμπείστε κουταλιές από το μείγμα πάνω σε λαδόκολλα για να κρυώσουν.
    • Διατροφικό tip: Οι σταφίδες που είναι πλούσιες σε αντιοξειδωτικά έχουν πάρει τη θέση της ζάχαρης. Η μαύρη σοκολάτα επίσης είναι γνωστή για τις ευεργετικές της δράσεις στην καρδιά και τα δημητριακά ολικής άλεσης είναι πλούσια σε φυτικές ίνες και αυξάνουν το αίσθημα του κορεσμού!
  2. Φρέσκα φρούτα σε λιωμένη σοκολάτα
    • Λιώστε κουβερτούρα και δημιουργείστε ένα μικρό φοντύ. Πλύνετε καλά φρέσκα μικρά φρούτα εποχής ή τεμαχίστε τα σε μικρά κυβάκια! Προσπαθείστε να υπάρχει ποικιλία. Βουτήξτε την άκρη του κάθε φρούτου στη λιωμένη σοκολάτα πριν το καταναλώσετε!
    • Διατροφικό tip: Τα φρούτα είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, και πληθώρα βιταμινών. Η μικρή ποσότητα της μαύρης σοκολάτας σε κάθε φρούτο θα σας εξασφαλίσει τις πολύτιμες αντιοξειδωτικές της δράσεις. Προσοχή όμως στην υπερκατανάλωση! Οργανώστε από πριν τις ποσότητες που θα παρασκευάσετε ώστε να είναι μικρές!
  3. Μάφιν κακάο χωρίς αυγά
    • Χρησιμοποιήστε για την παρασκευή του αλεύρι ολικής άλεσης, κακάο, καστανή ζάχαρη, λίγη βανίλια και μπέικιν πάουντερ, ξύσμα και χυμό πορτοκαλιού, λίγη σόδα στον παραπάνω χυμό και σησαμέλαιο.
    Διατροφικό tip: Τα συγκεκριμένα μάφινς έχουν χαμηλή περιεκτικότητα σε χοληστερόλη, κορεσμένα λιπαρά και νάτριο, ενώ το αλεύρι ολικής αλέσεως συμβάλει στην υψηλότερη περιεκτικότητά τους σε φυτικές ίνες. Μπορείτε να τα καταναλώσετε το πρωί σε συνδυασμό με ένα ποτήρι ημιαποβουτυρωμένο γάλα, χωρίς να ξεχνάτε το μέτρο!
  4. «Σουβλάκια» φρούτων
    • Μια πολύ καλή ιδέα είναι να περάσεις σε καλαμάκια διάφορα φρούτα εποχής κομμένα σε κύβους ή μικρά κομμάτια, διαλέγοντας διάφορα χρώματα και συνδυασμούς!
    • Διατροφικό tip: Τα φρούτα είναι πλούσια σε νερό, σε βιταμίνες και φυτικές ίνες όπως είναι γνωστό και δεν θα μπορούσε κάτι να αποτελέσει καλύτερη επιλογή για επιδόρπιο! Ωστόσο κάντε τα πιο δελεαστικά για κατανάλωση με τον τρόπο αυτό, από το να τα κόψετε απλά σε μία πιατέλα!

 

HEALTH: Τελευταία Ενημέρωση