ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Ριγέ jumpsuit, κοντομάνικο μπλουζάκι και loafers
 

Μάθε πώς θα κάψεις θερμίδες περπατώντας

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Μαρία Σάββα

Με τον Απρίλιο να μας καλωσορίζει, η σκέψη περί φροντίδας του σώματος είναι στο προσκήνιο. Ο καιρός γίνεται φιλικότερος, η Άνοιξη ανθίζει και ο καλοκαιρινός προορισμός φαίνεται πλέον πολύ κοντά. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, η διατροφή και η γυμναστική παίζουν βασικό ρόλο για την επίτευξη των στόχων μας.

Εάν έχεις αφήσει τις επισκέψεις στο γυμναστήριο στην άκρη λόγω των επαγγελματικών σου υποχρεώσεων, είναι καιρός να επαναφέρεις τα αθλητικά σου στην καθημερινότητά σου. Αν, από την άλλη, η γυμναστική δεν ήταν ποτέ η δυνατότερή σου πλευρά, τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή για μια αλλαγή.

Δεν χρειάζεται να ξεκινήσεις αμέσως ένα πρόγραμμα άσκησης που απαιτεί μεγάλη προσπάθεια. Το περπάτημα είναι μια εξίσου αποτελεσματική επιλογή και μπορεί να γίνει οπουδήποτε και οποτεδήποτε χωρίς έξοδα. Αν θέλεις να κάψεις θερμίδες και να βελτιώσεις την υγεία σου, το περπάτημα είναι η κατάλληλη επιλογή.

Το περπάτημα έχει αρκετά οφέλη για την υγεία, συμπεριλαμβανομένης της μείωσης της αρτηριακής πίεσης και της βελτίωσης της διάθεσης. Μελέτες δείχνουν ότι μπορεί να συμβάλει στην υγεία του εγκεφάλου και να καθυστερήσει την άνοια.

Αναφορικά με την καύση θερμίδων, το περπάτημα είναι ένας από τους αποδοτικότερους τρόπους. Ένας μέσος άνθρωπος καίει περίπου 100 θερμίδες ανά χιλιόμετρο που περπατάει. Αυτό σημαίνει ότι μπορείς να κάψεις περίπου 8,3 θερμίδες το λεπτό αν περπατάς γρήγορα και περίπου 5 θερμίδες ανά λεπτό αν περπατάς πιο αργά.

Έτσι λοιπόν, ανακαλύπτοντας τα οφέλη του περπατήματος, μπορείς να δώσεις ένα νέο ρυθμό στη ζωή σου, χωρίς πολύπλοκες διαδικασίες και εξοπλισμό. Αρκεί μόνο να βρεις λίγο χρόνο και να αφήσεις τα πόδια σου να σε οδηγήσουν προς την ευεξία και την υγεία.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

HEALTH: Τελευταία Ενημέρωση