ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Leopard pants, μαύρο crop top και kitten heels
 

Δυσανεξία στη λακτόζη;

 Διαβάστε το Βιογραφικό της Νότας Συρίμη

Τι είναι η δυσανεξια στη λακτοζη;
Όταν αναφερόμαστε στην δυσανεξία στην λακτόζη ενοούμε την πάθηση ή διαταραχή του σώματος όπου η λακτόζη δεν μπορεί να διασπαστεί αφού δεν παράγεται σε ικανοποιητικό βαθμό το ένζυμο λακτάση που είναι υπέυθυνο για αυτή την δουλειά. Τα συμπτώματα που παρατηρούνται είναι διάρροια, ναυτία καθώς και άερια αλλά ευτυχώς πλέον στην αγορά υπάρχουν, και μάλιστα σε αφθονία, αρκετά είδη γάλακτος με μειωμένη ή καθόλου λακτόζη πράγμα που σημαίνει μπορείτε να ανακουφιστείτε από τον πόνο και παράλληλα να συνεχίζεται να απολαμβάνετε τις ευεργετικές ιδιότητες που προσφέρει για την υγεία σας το γάλα.

Ποια τυρία μπορώ να καταναλώνω όταν έχω δυσανεξία στην λακτόζη;
Αρκετός κόσμος διερωτάται κατά πόσο είναι ασφαλές να τρώνε τυριά αφού έχουν δυσανεξία στην λακτόζη. Η απάντηση είναι πως ναι, μπορείτε να τρώτε συγκεκριμένα τυριά αφου τα διαλέξετε προσεκτικά. Αναφερόμαστε στα σκληρά τυριά μεγάλης ωρίμανσης, την παρμεζάνα και το τσένταρ που περιέχουν χαμηλή ποσότητα λακτόζης καθώς και το κότατζ και την φέτα που έχουν παρασκευαστεί από αιγοπρόβειο γάλα ή γάλα προβάτου. Άλλα τυριά, όπως το Brie, πρέπει να αποφεύγονται σίγουρα αφού περιέχουν αρκετή λακτόζη. Γενικά, η αγορά προσφέρει απεριόριστες επιλογές και για αυτό εσείς σαν καταναλωτές πρέπει να διαλέγετε προσεκτικά τι θα φάτε ιδιαίτερα αν γνωρίζετε πως έχετε δυσανεξία στην λακτόζη.

Ποια άλλα τρόφιμα αποτελούν κύρια πηγή ασβεστίου;
Εκτός από το γάλα και γενικά τα γαλακτομικά προιόντα που αποτελούν εξαιρετική πηγή ασβεστίου υπάρχουν πολλές άλλες τροφές που παρέχουν ψηλές ποσότητες αβεστίου. Για παράδειγμα, οι σαρδέλες και οι γαύροι καθώς και όλα τα μικρά ψάρια που μπορούν να καταναλωθούν με τα κόκκαλα μπορούν να εξασφαλίσουν τις επιθυμητές ποσότητες ασβεστίου. Τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, όπως το μπρόκολο, το μαρούλι και τα πράσα είναι επίσης πλούσια πηγή ασβεστίου αφού ένα φλιτζάνι μπρόκολο μπορεί να μας εξασφαλίσει 100 mg ασβεστίου. Επίσης, το τόφου το οποίο είναι τυρί το οποίο παρασκευάζεται από σόγια και είναι έυκολο στην πέψη και υψηλό σε πρωτείνες μπορεί να μας δώσει τις απαιτούμενες ποσότητες ασβεστίου. Τέλος, υπάρχουν αρκετά δημητριακά πρωινού και διάφοροι χυμοί φρούτων τα οποία μπορούν να μας προσφέρουν ψηλές ποσότητες ασβεστίου αλλά γενικότερα για ότι τρόφιμα και αν μιλάμε καλό θα ήταν να συμβουλεύεστε τις ετικέτες στην συσκευασία.

HEALTH: Τελευταία Ενημέρωση