ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: midi στενό φόρεμα και μποτάκια
 

Τα πιάτα που πρέπει να δοκιμάσεις αυτό το Σάββατο

Για αυτό το Σάββατο, προτείνουμε λαχανικά στον φούρνο με μέλι, εύκολη πίτα με κιμά, μανιτάρια δάσους και πουρέ και υπέροχο τιταμισού.

Λαχανικά στον φούρνο με μέλι
Το καλύτερο συνοδευτικό για όλα τα πιάτα των γιορτών!

 Υλικά για 6 μερίδες
1 κόκκινο κρεμμύδι καθαρισμένο και κομμένο σε τέταρτα
3 καρότα καθαρισμένα και κομμένα σε τέταρτα από τη μακριά τους πλευρά
3 ποτήρια κουνουπίδι κομμένο σε ανθούς
3 ποτήρια ανθοί μπρόκολου
2 κουταλιές βούτυρο
2 κουταλιές μέλι
1 κουταλάκι αλάτι
½ κουταλάκι πιπέρι

Διαβάστε την εκτέλεση εδώ

 

Εύκολη πίτα με κιμά, μανιτάρια δάσους και πουρέ

Θα χρειαστούμε ένα μέτριο ταψί ή πυρέξ ή 6 μικρά ατομικά πυρίμαχα ταψάκια

Για 6 μερίδες

Υλικά
10 γρ. αποξηραμένα μανιτάρια πορτσίνι, μουλιασμένα σε 50 ml ζεστό νερό για 15 λεπτά 
750 γρ. χοιρινό κιμά
2 καρότα καθαρισμένα και κομμένα σε μικρούς κύβους
2 ποτήρια ανάμικτα φρέσκα μανιτάρια, ψιλοκομμένα
1 συσκευασία ψιλοκομμένες ντομάτες (500 γρ.)
1 κύβο ζωμό βοδινού ΚNORR
40 γρ. ντοματοπολτέ
15 γρ. ή 1 κουταλιά ζάχαρη
2 κουταλιές Worcestershire Sauce
¼ κουταλάκι καυτό τσίλι
Αλάτι
½ κουταλάκι κανέλα
½ κουταλάκι γαρύφαλλο αλεσμένο
60 γρ. αλεύρι

Για τον πουρέ 
1 συσκευασία έτοιμο πουρέ KNORR

Διαβάστε την εκτέλεση εδώ

Επιδόρπιο καφέ ‘τιραμισού’ Αθηνάς

Υλικά για 1 μέτριο ταψί ή 6 ατομικά
1¼ ποτήρι ζεστό νερό
1½ κουταλάκι στιγμιαίο καφέ
3 κουταλιές λικέρ σοκολάτας ή λικέρ καφέ
1 κουταλιά ζάχαρη
100 γρ. μπισκότα Savoyard

Για την κρέμα
500 ml κρέμα γάλακτος
100 γρ. ζάχαρη
1 κουταλιά λικέρ σοκολάτας ή λικέρ καφέ
400 γρ. τυρί mascarpone ή τυρί κρέμα
Ξύσμα σοκολάτας και κακάο

Υλικά για 1 μέτριο ταψί ή 6 ατομικά
1¼ ποτήρι ζεστό νερό
1½ κουταλάκι στιγμιαίο καφέ
3 κουταλιές λικέρ σοκολάτας ή λικέρ καφέ
1 κουταλιά ζάχαρη
100 γρ. μπισκότα Savoyard

Για την κρέμα
500 ml κρέμα γάλακτος
100 γρ. ζάχαρη
1 κουταλιά λικέρ σοκολάτας ή λικέρ καφέ
400 γρ. τυρί mascarpone ή τυρί κρέμα
Ξύσμα σοκολάτας και κακάο

Πρόκειται για τη δική μου παραλλαγή αυτού του παραδοσιακού γλυκού. Αντί για τυρί mascarpone που συνήθως βάζουμε σε αυτό το γλυκό, εγώ προτιμώ το τυρί κρέμα, γιατί πρώτα δεν είναι τόσο λιπαρό και δεύτερο μπορούμε να το βρούμε πιο εύκολα. Αν προτιμάτε, όμως, να ακολουθήσετε ακριβώς τη συνταγή αλά ιταλικά, βάλτε τυρί mascarpone.

Δείτε την εκτέλεση εδώ

 

 

FOOD: Τελευταία Ενημέρωση