ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: hot pink blazer, στενό jean και μποτάκια σε animal print
 

Σας περίσσεψαν αβγά από το Πάσχα; Έχουμε τη λύση!

Τα χρωματιστά αβγά, λοιπόν, βρίσκονται στο επίκεντρο τη Μεγάλη Εβδομάδα, αλλά τι γίνεται μετά; Τι να κάνετε με αυτή τη σημαντική πηγή πρωτεΐνης;

Μαρία Φάντη

Η βαφή των αβγών για τις γιορτές του Πάσχα είναι ένας αρκετά διασκεδαστικός τρόπος για να πειραματιστείτε δημιουργικά. Τα χρωματιστά αβγά, λοιπόν, βρίσκονται στο επίκεντρο τη Μεγάλη Εβδομάδα, αλλά τι γίνεται μετά; Τι να κάνετε με αυτή τη σημαντική πηγή πρωτεΐνης;
Ευτυχώς, υπάρχουν αρκετοί τρόποι για να αξιοποιήσετε τα πασχαλινά αβγά σας.

Κατ’ αρχάς, αν έχετε βάλει τα αβγά σας στο ψυγείο, είστε τυχεροί γιατί θα διατηρηθούν περισσότερο χρονικό διάστημα από τα αβγά που έχουν μείνει έξω.

Αν έχετε αφήσει τα αβγά σας έξω σε ένα μπολ, μπορείτε να τα αφήσετε ως διακοσμητικά σε κάποιο μπολ ή βάζο. Με αυτό τον τρόπο υπάρχει η πιθανότητα να μυρίσουν μετά από αρκετό καιρό.Οι περισσότερες λύσεις για τα αβγά αυτά, όμως, είναι μέσω της μαγειρικής.

- Μπορείτε να τα τρώτε για πρωινό ή ως ορεκτικό σε κάποιο από τα γεύματά σας. Μια αρκετά εύκολη και νόστιμη συνταγή είναι τα leftover αβγά με σάλτσα ντομάτας και φέτα στον φούρνο.

- Μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε μέσα σε κάποιο σάντουιτς ή ίσως ως συνοδευτικό στο κυρίως γεύμα.

-Μπορείτε να φτιάξετε κυρίως γεύμα, όπως ρολό κιμά με αβγό, μια συνταγή που αγαπούν μικροί και μεγάλοι και απαιτεί βρασμένα αβγά.

Ευτυχώς τα αβγά είναι ένα υλικό αρκετά ευπροσάρμοστο και υπάρχουν αρκετοί εύκολοι και γρήγοροι τρόποι για να τα αξιοποιήσετε. Καλό θα ήταν να θυμάστε ένα-δύο πραγματάκια. Τα αβγά δεν θα παραμείνουν σε καλή κατάσταση για πάντα, γι’ αυτό βεβαιωθείτε ότι είναι κατάλληλα για κατανάλωση πριν κάνετε οτιδήποτε. Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, τα αβγά πρέπει να τρώγονται εντός μιας εβδομάδας από το μαγείρεμα. Επίσης, δεν πρέπει να τα τρώτε αν έχουν βγει από το ψυγείο για περισσότερο από δύο ώρες και καλό θα ήταν να μην το παρακάνουμε γιατί γενικά το αγαπημένο αυτό έδεσμα προκαλεί υψηλή χοληστερίνη και δεν το θέλουμε αυτό!

FOOD: Τελευταία Ενημέρωση

X