Αθηνά Λοϊζίδου
Σαλάτα με λάχανο και σουσάμι
Ελαφριά σαλάτα που ταιριάζει πολύ με ασιατικά και όχι μόνο πιάτα.
Βαθμός δυσκολίας: Εύκολο
Χρόνος ετοιμασίας: 20΄
Υλικά για 1 σαλάτα, αρκετή για 6 άτομα ως συνοδευτικό
500 γρ λάχανο λευκό, ψιλοκομμένο
1 κόκκινη πιπεριά χωρίς σπόρια, κομμένη πολύ μικρές φέτες
½ ποτήρι φρέσκα φύλλα κόλιαντρου
2 κουταλιές καβουρδισμένο σουσάμι
2 κουταλιές φιστίκια ψιλοκομμένα
Για τη σάλτσα της σαλάτας
35 γρ. σάλτσα σόγιας
20 γρ. ξίδι ρυζιού
20 γρ, μέλι
20 γρ. ζάχαρη
10 γρ. σησαμέλαιο
15 γρ. ξίδι λευκό
1 κουταλάκι αλάτι
¼ κουταλάκι πιπέρι
1 πρέζα καυτό κόκκινο πιπέρι
Οι απόλυτες μπάρες με βρώμη και σπόρους, που δεν θέλουν ψήσιμο
Θα χρειαστούμε ένα μικρό ταψάκι διαστάσεων 16 Χ 16 εκ. στρωμένο με μπόλικη μεμβράνη έτσι που να περισσεύει αρκετή γύρω-γύρω (Αν δεν έχετε ταψάκι αυτού του μεγέθους, δείτε το βίντεο πιο κάτω πώς να φτιάξετε ένα στο σπίτι σας χρησιμοποιώντας ένα απλό κουτάκι).
Βαθμός δυσκολίας: Πολύ εύκολο
Χρόνος ετοιμασίας: 10΄
Χρόνος να παγώσουν: 20΄
Υλικά για 8 μπάρες
200 γρ. βρώμη
50 γρ. βούτυρο ανάλατο 60 % ΑΛΑΜΠΡΑ
50 γρ. ζαχαρούχο γάλα
60 γρ. καστανή ζάχαρη
40 γρ. golden syrup
30 γρ. μέλι
Το ξύσμα φλούδας από ένα πορτοκάλι
1 κουταλάκι αλάτι
60 γρ. αποξηραμένα βερίκοκα
40 γρ. αποξηραμένα κράνμπερι
20 γρ. κολοκυθόσποροι
20 γρ. ηλιόσποροι
30 γρ. σταφίδες