Αθηνά Λοϊζίδου
Είναι η πιο αγαπημένη μου συνταγή από αυτή την έκδοση. Είναι ένα πολύ νόστιμο πιάτο που πιστεύω ότι θα σας αρέσει και θα το εντάξετε στο οικογενειακό σας μενού. Τα μανιτάρια porcini, σε αποξηραμένη μορφή, τα βρίσκετε στα delicatessen.
Υλικά
Για 4 μερίδες
30 γρ. αποξηραμένα μανιτάρια porcini
120 ml λευκό κρασί
120 ml ζεματιστό νερό
250 γρ. τυρί μασκαρπόνε
½ κουταλάκι αλεσμένο μοσχοκάρυδο
1 κουταλάκι αλάτι
½ κουταλάκι πιπέρι
1 κουταλιά ψιλοκομμένο μαϊντανό
500 γρ. μακαρόνια tagliatelle
Μπόλικο αλατισμένο, ζεματιστό νερό για να ψήσουμε τα μακαρόνια
20 γρ. βούτυρο αλατισμένο
1/3 κουταλάκι σκόρδο λιωμένο
Τυρί παρμεζάνα για να σερβίρουμε
Εκτέλεση
1. Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα ξηρά μανιτάρια και τα περιχύνουμε με το κρασί και το ζεματιστό νερό. Αφήνουμε τα μανιτάρια να μουλιάσουν για 15 λεπτά.
2. Σε ένα άλλο μπολ, ρίχνουμε το τυρί μασκαρπόνε, το μοσχοκάρυδο, το αλάτι και το πιπέρι. Στραγγίζουμε τα μανιτάρια απ’ το υγρό τους, αφού περάσουν τα 15 λεπτά, ρίχνουμε το υγρό στο μπολ με το μασκαρπόνε και ανακατεύουμε καλά.
3. Σε ένα σανίδι κόβουμε σε κομματάκια τα μανιτάρια και τα ανακατεύουμε με τον μαϊντανό. Ρίχνουμε τα μανιτάρια και τον μαϊντανό στο μπολ με το μασκαρπόνε και ανακατεύουμε.
4. Εν τω μεταξύ, ψήνουμε τα μακαρόνια μας σε μπόλικο αλατισμένο νερό ακολουθώντας τις οδηγίες του πακέτου συσκευασίας.
5. Σε μια κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το βούτυρο και τηγανίζουμε το σκόρδο για λίγο, να μαλακώσει. Προσθέτουμε στην κατσαρόλα το μείγμα μασκαρπόνε και ανακατεύουμε. Αν η σος μας είναι πολύ πηκτή ρίχνουμε στο μείγμα λίγο ζεματιστό νερό στο οποίο ψήσαμε τα μακαρόνια. Ανακατεύουμε και αφήνουμε τη σος να πάρει μια βράση.
6. Στραγγίζουμε τα μακαρόνια από το νερό τους, ανακατεύουμε με τη σος και σερβίρουμε με τριμμένο τυρί παρμεζάνα.