ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: cotton παντελόνα, φαρδύ πλεκτό και sneakers
 

Σήμερα φτιάχνουμε κοτόπουλο και ρύζι σε στυλ Cajun

Κοτόπουλο σε μία κατσαρόλα με ρύζι σε στυλ Cajun

Αθηνά Λοϊζίδου

Ένα κοτόπουλο και ρύζι φτιαγμένο σε στυλ Cajun. Eχει μια μεγάλη ποικιλία γεύσεων και υφών, ωστόσο για δική σας ευκολία, είναι φτιαγμένο σε ΕΝΑ τηγάνι με απλά, καθημερινά υλικά που όλοι όσοι μαγειρεύουμε έχουμε στην ντουλάπα της κουζίνας μας!

Χρόνος προετοιμασίας: 40’
Μερίδες: 6
Θερμίδες ανά μερίδα: 464 kcal

ΥΛΙΚΑ
30 γρ. ελαιόλαδο
1 μέτριο κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες
1/2 κουτ. γλυκού σκόρδο, λιωμένο
460 γρ. φιλέτα στήθος κοτόπουλου, χωρίς κόκαλα ή δέρμα, κομμένο σε μεγάλα κομμάτια
2 κουταλιές της σούπας καρύκευμα cajun
Αλάτι και πιπέρι
40 γρ. αλατισμένο βούτυρο, κομμένο σε κομμάτια
2 κόκκινες πιπεριές, κομμένες σε φέτες
1 λεμόνι, κομμένο σε φέτες
40 γρ. φιδέ
185 γρ. ρύζι 
400 γρ. νερό
1 κύβο ζωμό κοτόπουλου Knorr Classic
Λίγο μπούκοβο
Φρέσκα βότανα 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το κοτόπουλο και το καρύκευμα cajun. Βάζουμε το τηγάνι σε δυνατή φωτιά και ροδίζουμε τα φιλέτα κοτόπουλο εξωτερικά. Τέλος, προσθέτουμε στο τηγάνι το βούτυρο, τις πιπεριές και τις φέτες λεμονιού. Μαγειρεύουμε για 3-4 λεπτά.
  2. Προσθέτουμε το ρύζι και τα ζυμαρικά στο τηγάνι και ανακατεύουμε για περίπου 1 λεπτό. Στη συνέχεια προσθέτουμε το νερό και τον κύβο ζωμού. Αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε το νερό να κοχλάσει έντονα για 1-2 λεπτά.
  3. Καλύπτουμε το τηγάνι και χαμηλώνουμε τη φωτιά στη χαμηλότερη δυνατή ρύθμιση. Αφήνουμε το φαγητό να ψηθεί για 20 λεπτά.
  4. Σερβίρουμε το φαγητό μας ζεστό, με μπούκοβο και φρέσκα βότανα.

Κυρίως πιάτα: Τελευταία Ενημέρωση