ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: λευκό φόρεμα, χρυσά σανδάλια και ψάθινη τσάντα
 

Μια πεντανόστιμη σούπα ιδανική για σήμερα

Ένα πιάτο ό,τι πρέπει για μια κρύα μέρα στο σπίτι

Αθηνά Λοϊζίδου

Σούπα ψητής κολοκύθας με σπόρους, ένα νόστιμο φαγητό που είναι πραγματικά καλό και για την υγεία!

Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 1 ώρα
Μερίδες: 4
Θερμίδες ανά μερίδα: 190 kcal 

ΥΛΙΚΑ:

Για να ψήσουμε την κολοκύθα:

900 γρ. κολοκύθα, καθαρισμένη και κομμένη σε κομμάτια 
30 γρ. ελαιόλαδο SINGLE ESTATE “THE KING OF OLIVES”
Αλάτι – πιπέρι

Για τη σούπα:

10 γρ. ελαιόλαδο SINGLE ESTATE “THE KING OF OLIVES”
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κ.γ. σκόρδο λιωμένο
700 γρ. νερό
1 κύβος ζωμού λαχανικών
Αλάτι - πιπέρι
100 γρ. γάλα καρύδας

Για το στήσιμο:

½ καυτή κόκκινη πιπεριά χωρίς σπόρια, ψιλοκομμένη
½ καυτή πράσινη πιπέρι χωρίς σπόρια, ψιλοκομμένη
Κολοκυθόσποροι για να σερβίρουμε 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 °C.

- Βάζουμε την κολοκύθα σε ένα ταψί και πασπαλίζουμε με το ελαιόλαδο, το αλάτι και το πιπέρι. Ψήνουμε την κολοκύθα για 30 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει.

- Ζεσταίνουμε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε το λάδι, το κρεμμύδι και το σκόρδο. Σοτάρουμε περίπου 2 λεπτά. Προσθέτουμε στην κατσαρόλα την ψητή κολοκύθα και μαγειρεύουμε άλλα 1-2 λεπτά. Προσθέτουμε νερό, τον ζωμό, το γάλα καρύδας, αλάτι και πιπέρι. Αφήνουμε τη σούπα να κοχλάσει έντονα για 1 λεπτό, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 15-20 λεπτά.

- Περνάμε τη σούπα σε δόσεις στο μπλέντερ. Σερβίρουμε ζεστή με τις ψιλοκομμένες πιπεριές και τους σπόρους κολοκύθας.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κυρίως πιάτα: Τελευταία Ενημέρωση