ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: λευκό πουκάμισο, denim shorts και lace up πέδιλα
 

Μια εύκολη μακαρονάδα φτιαγμένη με τα καλύτερα ζυμαρικά ολικής

Σπαγγέτι ολικής με edamame και πράσινη σάλτσα

Αθηνά Λοϊζίδου

Μια εύκολη μακαρονάδα φτιαγμένη με τα καλύτερα ζυμαρικά ολικής σε μια σάλτσα με πράσινο πέστο και τα αγαπημένα σε όλους φασόλια edamame! Το πράσινο αυτό σπιτικό πέστο είναι φτιαγμένο με δυναμωτικό  σπανάκι, άφθονο φρέσκο δυόσμο και λίγο ελαιόλαδο. Συνδυάζουμε το πέστο με καβουρδισμένα, λεμονάτα edamame και αχνιστά ζυμαρικά. Είναι μια απλή αλλά ζωντανή εκτέλεση μακαρονάδας, που είναι έτοιμη σε 30 λεπτά και είναι μια τέλεια συνταγή για οποιαδήποτε μέρα της εβδομάδας. Και δεν ξεχνάμε, η συνταγή αύτη είναι sustainable. Γιατί; Γιατί ό,τι απέμεινε μπορούμε εύκολα να το απολαύσουμε σαν ένα νόστιμο γεύμα την επόμενη μέρα μαζί με μια μικρή σαλάτα!

Χρόνος προετοιμασίας: 15’
Χρόνος μαγειρέματος: 15’
Μερίδες: 6
Θερμίδες: 435 kcal ανά μερίδα

ΥΛΙΚΑ:
350 γρ. ζυμαρικά σπαγγέτι Integrali La Molisana

Για το πέστο:
2 φλιτζάνια φύλλα σπανακιού, χοντροκομμένα  
20 γρ. φρέσκα φύλλα δυόσμου
50 γρ. κάσιους 
70 γρ. ελαιόλαδο 
Αλάτι και πιπέρι
1 πρέζα μπούκοβο 

Για το edamame:
20 γρ. ελαιόλαδο
1/2 κ.γ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
150 γρ. φασόλια edamame 
Το ξύσμα φλούδας και χυμό από 1 λεμόνι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
1. Στο μπλέντερ ρίχνουμε το σπανάκι, τον δυόσμο, τα κάσιους, το ελαιόλαδο, μια πρέζα αλάτι και πιπέρι και το μπούκοβο. Χτυπάμε μέχρι να έχουμε ένα λείο μείγμα. 

2. Εν τω μεταξύ, σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και τηγανίζουμε το σκόρδο για 1 λεπτό. Προσθέτουμε τα edamame και μια πρέζα αλάτι. Μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Τέλος, προσθέτουμε το ξύσμα και τον χυμό λεμονιού.  

3. Παράλληλα, σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό μαγειρεύουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Κρατάμε πίσω 1/2 φλιτζάνι από το νερό μαγειρέματος ζυμαρικών, γιατί μπορεί μετά να το χρειαστούμε.

4.  Στραγγίζουμε τα ζυμαρικά μας και τα ρίχνουμε στο τηγάνι με τα edamame. Προσθέτουμε το πέστο σπανακιού και ανακατεύουμε. Αν χρειαστεί προσθέτουμε στα ζυμαρικά μας λίγο από το νερό μαγειρέματος ζυμαρικών που κρατήσαμε. Σερβίρουμε τα ζυμαρικά μας σε μπολ και απολαμβάνουμε!

«Βρείτε περισσότερες συνταγές στο athenarecipes.com»

Κυρίως πιάτα: Τελευταία Ενημέρωση