ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: joggers, μακρυμάνικο κορμάκι και άρβυλα
 

Δοκιμάστε τη πιο νόστιμη συνταγή για κοτόπουλο teriyaki

Αθηνά Λοϊζίδου

Μια νόστιμη, γρήγορη και εύκολη συνταγή για μεσημεριανό ή δείπνο της εβδομάδας. Το κοτόπουλο βγαίνει γευστικό με ένα γλυκό και πικάντικο γλάσο. Σερβίρουμε με ρύζι και μπιζέλια για ένα πλήρες γεύμα.

Χρόνος ετοιμασίας: 10 λεπτά
Χρόνος ψησίματος: 15 λεπτά
Μερίδες: 4

Υλικά
4 κουταλιές λευκή ζάχαρη
6 κουταλιές σάλτσα σόγιας soy sauce 
150 ml νερό
600 γρ. μπούτια κοτόπουλου χωρίς δέρμα και κόκκαλα
1/4 ποτήρι ψιλοκομμένο πράσινο κρεμμύδι
Λίγο καβουρδισμένο σουσάμι 

Εκτέλεση 

  1. Ρίχνουμε τη ζάχαρη, τη σάλτσα σόγιας και το νερό σε ένα τηγάνι. Ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.  Αφήνουμε το μείγμα να κοχλάσει έντονα για 1 λεπτό και χαμηλώνουμε λίγο τη φωτιά. Προσθέτουμε το κοτόπουλο και το αφήνουμε να βράσει. Ανακατεύουμε το κοτόπουλο στο τηγάνι κάθε 1-2 λεπτά.
  2. Βράζουμε το κοτόπουλο μέχρι να μην είναι πλέον ροζ για περίπου 7-8 λεπτά. Το μείγμα της σάλτσας θα μετατραπεί σε πλούσιο, καφέ γλάσο. Αφαιρούμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει για 2 λεπτά.
  3. Βάζουμε το κοτόπουλο σε ένα πιάτο και πασπαλίζουμε με το ψιλοκομμένο πράσινο κρεμμύδι και το σουσάμι.

Για περισσότερες συνταγές επισκεφτείτε την ιστοσελίδα της athenarecipes.com 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κυρίως πιάτα: Τελευταία Ενημέρωση