Αυτά τα τύπου Coq au Vin κεφτεδάκια κοτόπουλου σε 30 λεπτά είναι ό,τι καλύτερο για τις κρύες νύχτες του χειμώνα όταν θέλετε κάτι εύκολο, γρήγορο και σούπερ νόστιμο.
Χρόνος προετοιμασίας: 10’
Χρόνος μαγειρέματος: 20’
Συνολικός χρόνος: 30’
Μερίδες: 4
Θερμίδες: 290 (χωρίς το ρύζι)
Υλικά
500 γρ. κιμάς κοτόπουλου
1 αβγό
40 γρ. αλεσμένη φρυγανιά
30 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
Αλάτι και μαύρο πιπέρι
3 φέτες μπέικον, ψιλοκομμένο
1 κουταλιά κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
4 καρότα, καθαρισμένα και κομμένα σε φέτες
2 φλιτζάνια μανιτάρια button, κομμένα σε φέτες
250 γρ. νερό, στο οποίο διαλύουμε 1 κύβο ζωμό κοτόπουλου
200 γρ. (1 συσκευασία) χυμός ντομάτας
2 κ.σ. πελτές ντομάτας
2 φύλλα δάφνης
1 κουταλάκι θυμάρι
Λίγα ψιλοκομμένα φύλλα δεντρολίβανου
1 καλά γεμάτο κουταλάκι corn flour, διαλυμένο σε λίγο κρύο νερό
½ φλιτζάνι φρέσκος μαϊντανός, ψιλοκομμένος
Ρύζι ή πουρές πατάτας για το σερβίρισμα
Διαβάστε την εκτέλεση εδώ