ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: shinny κολάν, ζιβάγκο και ankle boots
 

3 γευστικά πιάτα για μοναδικό lunch ή dinner

Αθηνά Λοϊζίδου

Ριζότο με αρακά

Για 4 μερίδες

Υλικά
1 κουταλιά ελαιόλαδο
10 γρ. βούτυρο
1 κουταλιά κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 ποτήρι λευκό κρασί
300 γρ. ρύζι για ριζότο
1.7 λίτρα ζεματιστό νερό στο οποίο διαλύουμε 2 κουταλάκια ζωμό λαχανικών σε σκόνη
Αλάτι , πιπέρι
150 γρ. αρακά
100 γρ. κρέμα γάλακτος
50 γρ. παρμεζάνα τριμμένη

Εκτέλεση
1. Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και το βούτυρο. Σοτάρουμε σε μέτρια θερμοκρασία το ψιλοκομμένο κρεμμύδι για τουλάχιστον 2 λεπτά. Σβήνουμε με το κρασί.
2. Παράλληλα, ζεσταίνουμε το νερό στον βραστήρα και το ρίχνουμε σε ένα σκεύος. Διαλύουμε μέσα το ζωμό, το αλάτι και το πιπέρι.
3. Στην κατσαρόλα με το κρεμμύδι προσθέτουμε το ρύζι και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά.
4. Διατηρώντας την ένδειξη της φωτιάς στο μέτριο ρίχνουμε αρκετό ζωμό, ώστε να καλύψει το ρύζι και ανακατεύουμε συνέχεια. Μόλις απορροφηθεί ο ζωμός, ρίχνουμε άλλη μια κουταλιά και επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία μέχρι το ρύζι να είναι έτοιμο (περίπου 20 λεπτά).
5. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα την κρέμα γάλατος και την παρμεζάνα. Τέλος, ανακατεύουμε μέσα τον αρακά απλά για να ζεσταθεί.
6. Σερβίρουμε αμέσως και τρίβουμε ακόμα λίγη παρμεζάνα από πάνω αν θέλουμε.

Ρολό κοτόπουλου με ντιπ γιαουρτιού

Για 4-5 μερίδες

Υλικά

Για το ρολό
70 γρ. καρότο τριμμένο στη χοντρή πλευρά του τρίφτη
400 γρ. φιλέτα κοτόπουλο κομμένα σαν κιμάς
75 γρ. μουστάρδα
1 αβγό
80γρ. βρώμη
Αλάτι, πιπέρι

Για το ντιπ
200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
50 γρ. κρέμα βαλσάμικου λεμόνι/πορτοκάλι
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση
1. Σ’ ένα μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά για το ρολό και ανακατεύουμε.
2. Σε ένα ανάλογο πυρέξ πλάθουμε το μείγμα σε μακρόστενο σχήμα.
3. Προθερμάνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς. Ψήνουμε το ρολό ακάλυπτο γύρω στα 45 λεπτά.
4. Για να φτιάξουμε το ντιπ ανακατεύουμε το γιαούρτι με την κρέμα βαλσάμικου λεμόνι/πορτοκάλι.
5. Σερβίρουμε το ρολό σε φέτες μαζί με το ντιπ.

Φθινοπωρινός κορμός σοκολάτας με μπισκότα και αμύγδαλα

Θα χρειαστούμε ένα μέτριο ορθογώνιο ταψί (loaf Pan) διαστάσεων 20x9x6 εκ. στρωμένο με μεμβράνη. Χρησιμοποιούμε μπόλικη, αφήνοντας αρκετή γύρω γύρω.

435 θερμίδες ανά 100 γρ.

Υλικά
450 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα κομμένη σε πολύ μικρά κομμάτια
330 γρ. κρέμα γάλακτος
225 γρ. μπισκότα πτι μπέρ κομμένα σε κομματάκια
120 γρ. αμύγδαλα χοντροκομμένα

Για τα καραμελώμενα αμύγδαλα
200 γρ. ζάχαρη
160 γρ. αμύγδαλα ψιλοκομμένα

Εκτέλεση
1. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος. Όταν σχεδόν κοχλάσει, αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα τα κομματάκια σοκολάτας. Ανακατεύουμε με μια σπάτουλα σιλικόνης μέχρι να λιώσει η σοκολάτα μέσα στην κρέμα και να έχουμε ένα ενιαίο μείγμα.
2. Προσθέτουμε τα μπισκότα και τα αμύγδαλα. Ανακατεύουμε και ρίχνουμε το μείγμα στο στρωμένο με μεμβράνη ταψί. Πιέζουμε με τη μεμβράνη όπου περισσεύει και βάζουμε στο ψυγείο για 4 ώρες να παγώσει ο κορμός.
3. Παράλληλα φτιάχνουμε τα καραμελώμενα αμύγδαλα. Στρώνουμε στον πάγκο της κουζίνας μας ένα κομμάτι λαδόχαρτο. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε τη ζάχαρη. Βάζουμε το τηγάνι σε δυνατή φωτιά και αφήνουμε τη ζάχαρη να λιώσει. Ρίχνουμε μέσα τα αμύγδαλα και ανακατεύουμε ελαφρώς με μια σπάτουλα σιλικόνης. Μεταφέρουμε το μείγμα στο λαδόχαρτο και το απλώνουμε σε πολύ λεπτή στρώση. Είμαστε πολύ προσεκτικοί γιατί η καραμέλα καίει πολύ. Αφήνουμε τα αμύγδαλα να κρυώσουν και τα κόβουμε σε κομματάκια.
4. Όταν είμαστε έτοιμοι να σερβίρουμε, αναποδογυρίζουμε τον κορμό σε ένα σανίδι και τον στολίζουμε με καραμελώμενα αμύγδαλα, όπως στη φωτογραφία.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κυρίως πιάτα: Τελευταία Ενημέρωση