ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Σατέν μαύρη φούστα με cowboy boots και άσπρο τοπ
 

Η Αθηνά Λοϊζίδου ετοίμασε ένα φανταστικό μενού για σήμερα

Τραγανό σάντουιτς με ζαμπόν, πέστο, φασκόμηλο, τυριά και ντομάτα

Αλμυρό, με βότανα και με μια γενναιόδωρη δόση τυριού... Το πιο τέλειο αλλά και αρωματικό ψητό σάντουιτς!

Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 10 λεπτά
Μερίδες: 2 σάντουιτς
Θερμίδες ανά μερίδα: 395 kcal 

ΥΛΙΚΑ:

1 ντομάτα, κομμένη σε λεπτές φέτες
αλάτι
60 γρ. έτοιμο πέστο βασιλικού
2 κ.σ. φρέσκο φασκόμηλο, ψιλοκομμένο
4 φέτες ψωμί Βιέννα
90 γρ. ανάμικτα τριμμένα τυριά
60 γρ. ζαμπόν
20 γρ. φρέσκα φύλλα ρόκας

Για να τηγανίσουμε τα σάντουιτς:

40 γρ. ελαιόλαδο SINGLE ESTATE “THE KING OF OLIVES”

Σαλάτα του βοσκού́ με παριζάκι

Μια σαλάτα με πολλά κυπριακά υλικά που όλοι αγαπάμε. Ντομάτες, ελιές, βότανα από την Κύπρο, κουλούρι αλλά και παριζάκι!

Χρόνος ετοιμασίας: 15’
Μερίδες: 4 ως ορεκτικό
Θερμίδες ανά μερίδα: 180 Kcal

ΥΛΙΚΑ:

300 γρ. ντοματίνια διαφόρων χρωμάτων, κομμένα στη μέση
25 γρ. κάππαρη, στραγγισμένη
15 γρ. ανάμικτα φύλλα μαϊντανού́ και κόλιανδρου, ψιλοκομμένα
15 γρ. μαύρες ελιές Κύπρου, χωρίς κουκούτσι
30 γρ. ψωμί κουλούρι, φρυγανισμένο και κομμένο σε κυβάκια
30 γρ. χαλούμι σε κύβους 
50 γρ. παριζάκι ΑΛΛΑΝΤΙΚΑ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ, σε κύβους
20 φύλλα δυόσμου

Για τη σάλτσα:

30 γρ. ελαιόλαδο
5 γρ. ξίδι κόκκινο
10 γρ. χυμός λεμονιού́
¼ κ.γ. ξηρός δυόσμος
½ κ.γ. αλάτι
¼ κ.γ. πιπέρι 

Τραγανιστό λαβράκι με σαλάτα αγγουριού

Αυτό το τραγανό φιλέτο ψάρι έχει λίγα λιπαρά μια και ψήνεται στον φούρνο με ελάχιστο λάδι. Το σερβίρουμε με μια αγγουροσαλάτα φτιαγμένη με τραγανό αγγούρι, ελάχιστο κρεμμύδι, ασιατικό ξίδι ρυζιού και άλλα υπέροχα συστατικά! Μια εύκολη, ελαφριά, αναζωογονητική συνταγή που είναι εγγυημένη να πετύχει. 

Χρόνος ετοιμασίας: 15’
Χρόνος μαγειρέματος: 15’
Μερίδες: 2
Θερμίδες ανά μερίδα: 450 Kcal 

ΥΛΙΚΑ:

Για την αγγουροσαλάτα:

3 μέτρια αγγούρια κομμένα στον τρίφτη, Julien
1 κ.γ. ψιλοκομμένο κόκκινο κρεμμύδι
2 κ.γ. ψιλοκομμένο κόκκινο καυτό πιπέρι
15 γρ. καβουρδισμένο σουσάμι 

Για το ντρέσινγκ:

50 γρ. ξίδι ρυζιού
30 γρ. μέλι
10 γρ. σησαμέλαιο
¼ κ.γ. νιφάδες κόκκινου πιπεριού
¼ κ.γ. αλάτι

Για το λαβράκι:

1 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
¼ κ.γ. αλάτι
¼ κ.γ. μαύρο πιπέρι
1 αβγό
130 γρ. αλεσμένη φρυγανιά
40 γρ. σιμιγδάλι

2 φιλέτα λαβράκι από τις ψαραγορές “Blue Island” χωρίς κόκκαλα και δέρμα
2 κ.γ. ελαιόλαδο

Διαβάστε τις εκτελέσεις στο Athena's Recipes.

FOOD: Τελευταία Ενημέρωση