ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Denim jumpsuit και μπαλαρίνες
 

Το κέικ με αχλάδια που πρέπει να δοκιμάσεις

Κέικ με αχλάδια

Αθηνά Λοϊζίδου

Ένα εντυπωσιακό κέικ μια και για την ετοιμασία του χρησιμοποιούμε ολόκληρα αχλάδια, τα οποία πρώτα ψήνουμε σε κόκκινο κρασί και μπαχαρικά. Πολύ εύκολο και νόστιμο κέικ!

Χρόνος ετοιμασίας: 30’
Χρόνος ψησίματος: 50’

Θα χρειαστούμε ένα ορθογώνιο ταψί διαστάσεων 33x14x7 εκ.

 

ΥΛΙΚΑ:

4 μέτρια ολόκληρα αχλάδια, καθαρισμένα από φλούδα με το κοτσανάκι τους
250 γρ. κόκκινο κρασί
100 γρ. ζάχαρη
350 γρ. νερό
1 κουταλάκι αλεσμένη κανέλα
1 κουταλάκι αλεσμένο κάρδαμο

Για το κέικ:

85 γρ. ανάλατο βούτυρο, κομμένο σε κομμάτια
240 γρ. ζάχαρη
3 αβγά
1 κουταλιά εκχύλισμα βανίλιας
2 κουταλιές φρέσκα πιπερόριζα, τριμμένη
1 κουταλάκι αλάτι
180 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
370 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι κανέλα αλεσμένη
20 γρ. baking powder

Διαβάστε την εκτέλεση εδώ

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Γλυκά: Τελευταία Ενημέρωση

X