Αθηνά Λοϊζίδου
Λατρεύω αυτά τα μάφιν, μια συνταγή που παλαιότερα θεωρούσα δύσκολη. Αφού δοκίμασα όμως να τα φτιάξω κατάλαβα πόσο εύκολη είναι η παρασκευή τους. Η διαφορά με τα απλά μάφιν είναι το τελείωμά τους με μπισκότα που τα κάνει τόσο λαχταριστά και νόστιμα. Η κανέλα δε, ταιριάζει πολύ σε αυτή τη συνταγή! Όταν τα έφτιαξα για πρώτη φορά τα παιδιά μου και οι φίλοι μας ξετρελάθηκαν.
Βαθμός δυσκολίας: Εύκολo
Χρόνος ετοιμασίας: 15'
Χρόνος ψησίματος: 25΄
325 θερμίδες ανά μάφιν
Για 14 μέτρια μάφιν
Υλικά
Θα χρειαστούμε 2 ταψιά για μάφιν, στρωμένα με ειδικές θήκες για μάφιν
Για τη βάση
1 25 γρ. spry
140 γρ. ζάχαρη
2 αυγά
2 κουταλάκια baking powder
2 κουταλάκια εκχύλισμα
1 κουταλάκι κανέλα
260 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
130 ml γάλα
2 μήλα καθαρισμένα, σε κομματάκια
Για το τραγανιστό πάνω μέρος
150 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
100 γρ. ζάχαρη
80 γρ. spry
1 ½ κουταλάκι κανέλα
ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ ΣΤΟ athenarecipes.com