ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: λευκό φόρεμα, χρυσά σανδάλια και ψάθινη τσάντα
 

Φτιάξτε την πιο γευστική βασιλόπιτα με αμύγδαλα

Το φρέσκο πορτοκάλι, η κανέλλα, τα γαρίφαλα και η βανίλια τής δίνουν ένα υπέροχο άρωμα.

Αθηνά Λοϊζίδου

Μια πολύ εύκολη συνταγή για βασιλόπιτα, χωρίς συμβιβασμούς στη γεύση. Το φρέσκο πορτοκάλι, η κανέλλα, τα γαρίφαλα και η βανίλια τής δίνουν ένα υπέροχο άρωμα. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να βάλετε τα υλικά της βασιλόπιτας στο μίξερ και στη συνέχεια να τη βάλετε στον φούρνο.

Βαθμός δυσκολίας: Eύκολο
Χρόνος ετοιμασίας: 10΄
Χρόνος ψησίματος: 50΄

Θα χρειαστούμε ένα στρογγυλό ταψί για κέικ με διάμετρο 23 εκ. τη βάση του οποίου στρώνουμε με λαδόχαρτο.

Υλικά
3 αυγά
325 γρ. ζάχαρη
170 γρ. Spry
80 ml γάλα
80 ml κονιάκ
80 ml χυμό πορτοκαλιού
1 κουταλάκι βανίλια
½ κουταλάκι κανέλα
½ κουταλάκι γαρίφαλα
1½ κουταλάκι baking powder
Ξύσμα από τη φλούδα ενός πορτοκαλιού
390 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
130 γρ. αμύγδαλα χοντροκομμένα

Για το γαρνίρισμα
Ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση
1. Βάζουμε στο μίξερ όλα τα υλικά της βασιλόπιτας εκτός από τα αμύγδαλα και τα κτυπάμε για 2 λεπτά. Στη συνέχεια ρίχνουμε στον κάδο τα αμύγδαλα και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
2. Στρώνουμε με λαδόχαρτο ένα ταψί με διάμετρο 23 εκ. και αδειάζουμε μέσα το μείγμα. Ρίχνουμε μέσα το τυχερό φλουρί.
3. Ψήνουμε τη βασιλόπιτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς, στον αέρα, 50 λεπτά με 1 ώρα. Η βασιλόπιτα είναι ψημένη όταν βυθίσουμε ένα μαχαίρι στο κέντρο της και αυτό βγει καθαρό. Όταν κρυώσει, την αφαιρούμε προσεκτικά από το ταψί.
4. Αν η βασιλόπιτα ψηλώσει πάρα πολύ δημιουργώντας «βουναλάκι», ισιώνουμε την επιφάνειά της κόβοντας τη με ένα μαχαίρι ψωμιού. Ακολούθως την πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη για να καλύψουμε την ατέλειά της.

Γλυκά: Τελευταία Ενημέρωση