ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Leopard pants, μαύρο crop top και kitten heels
 

Ελαφριά και light cookies με βρώμη

Αθηνά Λοϊζίδου

Το συναίσθημα να λιγουρεύεσαι κάτι γλυκό τους μήνες του καλοκαιριού νομίζω ότι είναι γνώριμο σε όλους. Αν όμως αισθάνεστε ότι αυτό το γλυκό ίσως σας «χαλάσει» τη διατροφή σας, αυτά τα cookies, είναι μια ωραία λύση και ιδανική επιλογή. Υγιεινά, χορταστικά και νόστιμα.

Υλικά
Για 14 cookies
240 γρ. αλεύρι ολικής spelt
50 γρ. βρώμη
½ κουταλάκι κανέλα
1 αυγό
60 ml γάλα
40 γρ. becel pro-active light
60 γρ. μαύρη ζάχαρη
60 γρ. σταφίδες και cranberries (Tesco mixed raisins and cranberries)
35 γρ. καρύδια χοντροκομμένα

Εκτέλεση
1. Στρώνουμε μια λαμαρίνα με λαδόχαρτο και προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς.
2. Στο πολυμίξερ (food processor) ρίχνουμε το αλεύρι, τη βρώμη, την κανέλα, το αυγό, το γάλα, το becel και τη ζάχαρη. Χτυπάμε για ένα λεπτό μέχρι η ζύμη μας να γίνει σαν μια μπάλα.
3. Ρίχνουμε τη ζύμη σ’ ένα μπολ και ζυμώνουμε μέσα με το χέρι τις σταφίδες και τα καρύδια. Πλάθουμε τη ζύμη σε μπαλίστες των 30 γρ. η καθεμία.
4. Τοποθετούμε τις μπαλίτσες στο ταψί, πιέζουμε το πάνω μέρος τους ελαφρώς με την παλάμη μας και ψήνουμε για οκτώ λεπτά. Τις αφήνουμε λίγο να κρυώσουν και σερβίρουμε.

 

Γλυκά: Τελευταία Ενημέρωση