ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: Leopard pants, μαύρο crop top και kitten heels
 

Για αυτό το weekend η Αθηνά Λοϊζίδου μας προτείνει 2 υπέροχες συνταγές

Λαβράκι σεβίτσε (ceviche)
Έχει κατακτήσει τα μενού σε μοντέρνα και κοσμοπολίτικα εστιατόρια της Ευρώπης και της Αμερικής. Με προέλευση το Περού, τη χώρα των Αζτέκων! Πιο κάτω σας δείχνω πώς να το φτιάξετε. Προσοχή, το πιάτο αυτό χρειάζεται πρώτης ποιότητας λαβράκι. Ζητήστε από την ψαραγορά να σας το φιλετάρουν, να καθαρίσουν τα κόκκαλα και το δέρμα, ούτως ώστε να έχετε ένα καθαρό φιλέτο ψαριού.

Βαθμός δυσκολίας: Εύκολο 
Χρόνος ετοιμασίας: 15΄ 
Χρόνος να μαριναριστεί: 40΄

Για 4 μερίδες ως ορεκτικό

Υλικά
1 μέτριo λαβράκι, καθαρισμένo από κόκκαλο και δέρμα, κομμένo σε μικρά κομμάτια
Για τη μαρινάτα
Ο χυμός από 1 λάιμ ή λεμόνι
1 κουταλιά φρεσκοτριμμένη πιπερόριζα (ginger)
10 γρ. ζάχαρη
1 κουταλάκι αλάτι
¼ κουταλάκι πιπέρι
150 γρ. γλυκοπατάτα, καθαρισμένη και κομμένη σε μικρούς κύβους
150 γρ. πατάτα, καθαρισμένη και κομμένη σε μικρούς κύβους
1/2 καυτή κόκκινη πιπεριά χωρίς σπόρια, κομμένη σε πολύ μικρά κομματάκια
1 κουταλιά φρέσκα φύλλα κόλιανδρου, ψιλοκομμένα

Διαβάστε την εκτέλεση εδώ

Κοτόπουλο cordon bleu
Αγαπημένο φαγητό που εύκολα αρέσει σε όλους!

Βαθμός δυσκολίας: Εύκολο
Χρόνος ετοιμασίας: 10΄
Χρόνος ψησίματος: 15’

Υλικά (για 4 μερίδες)
Για το κοτόπουλο και τη γέμιση
4 φιλέτα κοτόπουλου
4 φέτες ζαμπόν
100 γρ. τσένταρ, τριμμένο
Για το πανάρισμα
200 γρ. αλεσμένη φρυγανιά
Αλάτι - πιπέρι
1 αβγό, στο οποίο διαλύουμε 1 κύβο ζωμό κότας KNORR
Για το τηγάνισμα
40 γρ. ελαιόλαδο
Για το σερβίρισμα
1 συσκευασία ρύζι Bizzy KNORR

Εκτέλεση

  1. Με ένα πλάστη ανοίγουμε τα φιλέτα κοτόπουλου.
  2. Τυλίγουμε διαγώνια τις φέτες ζαμπόν και τις βάζουμε μέσα στα φιλέτα. Μοιράζουμε το τυρί στα 4 φιλέτα τοποθετώντας το μαζί με το ζαμπόν.
  3. Σε ένα μπολ σπάμε το αβγό, προσθέτουμε τον ζωμό και ανακατεύουμε με ένα πιρούνι.
  4. Σε ένα πιάτο ρίχνουμε τη φρυγανιά και αλατοπιπερώνουμε.
  5. Βουτάμε διαδοχικά τα φιλέτα στο μπολ με το αβγό και έπειτα στο μείγμα με τη φρυγανιά. Φροντίζουμε να καλύπτουμε καλά τα φιλέτα.
  6. Παράλληλα, μαγειρεύουμε το ρύζι μας ακολουθώντας τις οδηγίες συσκευασίας,
  7. Σε ένα μεγάλο τηγάνι, ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε τα παναρισμένα φιλέτα και τηγανίζουμε για 8 με 10 λεπτά την κάθε πλευρά, ή μέχρι τα φιλέτα να γίνουν ένα χρυσαφένιο χρώμα. Σερβίρουμε αμέσως με το ρύζι.

Διαβάστε άλλες συνταγές με κοτόπουλο εδώ

Διαβάστε την εκτέλεση εδώ

 

FOOD: Τελευταία Ενημέρωση