ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: matchy φόρμες, άρβυλα και denim σακάκι
 

Φτιάξτε εύκολα τη δική σας μαρμελάδα φράουλας

Η Χαρά Μαλιώτη μας προτείνει τη συνταγή της για να φτιάξουμε τη δική μας μαρμελάδα

Είναι γνωστό, #μένουμε_σπίτι και ψάχνουμε συνταγές για να αποσχολούμαστε, είτε αυτό είναι μαγειρικής είτε ζαχαροπλαστικής. Ζητήσαμε από την Χαρά Μαλιώτη (@projectxealth), Κλινική διαιτολόγο με ειδίκευση στις Διατροφικές Διαταραχές, να μοιραστεί μαζί μας τη συνταγή της για να φτιάξουμε τη δική μας σπιτική μαρμελάδα η οποία έχει 20 θερμίδες ανά κουταλιά σούπας.

Οι σπόροι chia που θα εντάξετε στη μαρμελάδα σας θα τη βοηθήσουν στο να αποκτήσει μια ζελατινώδη υφή, προσθέτοντας επίσης φυτικές ίνες, πρωτεΐνες και ωμέγα-3 λιπαρά.

3- Ingredient strawberry chia jam

Υλικά
1 φλιτζάνι φράουλες ή οποιαδήποτε άλλα μούρα 
2 κουταλιές σιρόπι σφενδάμου ή μέλι
2 κουταλάκια σπόρους chia
Νερό 50ml
Προαιρετικά: εκχύλισμα βανίλιας, κανέλλα

Οδηγίες
1. Προσθέστε τις φράουλες σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά με λίγο νερό για να ζεσταθούν. Καθώς οι φράουλες αρχίζουν να μαλακώνουν ανακατεύετε συνεχώς με ένα πιρούνι.
2. Μόλις μαλακώσουν, χρησιμοποιήστε ένα πιρούνι για να τις σπάσετε ακόμα περισσότερο και προσθέστε το σιρόπι σφενδάμου ή το μέλι.
3. Αφήστε το μείγμα να βράσει, ανακατεύοντας συνεχώς. Μόλις δείτε μερικές μεγάλες φυσαλίδες να εμφανίζονται στην επιφάνεια, προσθέστε τους σπόρους chia.
4. Συνεχίστε να ανακατεύετε το μείγμα σε χαμηλή φωτιά για περίπου 15 λεπτά και στη συνέχεια αφαιρέστε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
5. Όσο είναι ακόμη ζεστή, την τοποθετείτε σε αποστειρωμένο βάζο.

Αφήστε τη μαρμελάδα να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου για 8-10 λεπτά.
Διατηρείται στο ψυγείο για έως 5 ημέρες.

FOOD: Τελευταία Ενημέρωση