
Αθηνά Λοϊζίδου
Κλασικό κροκ μεσιέ (croque monsieur)
Για 1 σάντουιτς
Υλικά
2 φέτες ψωμιού
Βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου (για να βουτυρώσουμε το κροκ)
1 κουταλιά πικάντικη μουστάρδα
1 φέτα ζαμπόν
30 γρ. τριμμένο τυρί εμεντάλ
Λίγο βούτυρο και λίγο ελαιόλαδο για να τηγανίσουμε το σάντουιτς
Για την κρέμα μπεσαμέλ
20 γρ. βούτυρο
40 γρ. αλεύρι
300 ml γάλα
1 αβγό ελαφρώς κτυπημένο
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
40 γρ. τριμμένο τυρί εμεντάλ
Αλάτι, πιπέρι
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο athenarecipes.com