Σαλάτα με πουργούρι και ρόκα
Μία διαφορετική σαλάτα, που θα σας αρέσει λόγω του συνδυασμού των υλικών της.
Βαθμός δυσκολίας: Εύκολο
Χρόνος ετοιμασίας: 20΄
Για 4 μερίδες
Υλικά
200 γρ. πουργούρι ψιλό
400 ml ζεματιστό νερό
Ο χυμός από 2 λεμόνια
1 κουταλάκι ξύσμα φλούδας λεμονιού
2 κουταλάκια χαρουπόμελο
1 κουταλάκι αλάτι
½ κουταλάκι πιπέρι
200 γρ. φύλλα ρόκας
½ κόκκινη πιπεριά χωρίς σπόρια κομμένη σε λεπτές φέτες
Καρυδόπιτα με πορτοκάλι
Παραδοσιακή καρυδόπιτα με πλούσια γεύση! Το πορτοκάλι είναι ένα από τα εσπεριδοειδή που χρησιμοποιώ συνήθως στα σιροπιαστά μου, αφού λατρεύω το άρωμα και τη γεύση που τους δίνει.
Θα χρειαστούμε ένα ταψί διαστάσεων 30x25 εκ. τη βάση του οποίου θα στρώσουμε με λαδόχαρτο.
Για 8 μερίδες
Υλικά
4 αβγά
170 γρ. ζάχαρη
180 γρ. Spry
1 κουταλάκι βανίλια
180 γρ. φρυγανιά αλεσμένη
120 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
Το ξύσμα φλούδας ενός πορτοκαλιού
1 κουταλάκια κανέλα
¼ κουταλάκι γαρύφαλλα
¼ κουταλάκι μοσχοκάρυδο
120 ml νερό
150 ml γάλα
180 γρ. χοντροκομμένα καρύδια
Για το σιρόπι
360 γρ. ζάχαρη
550 ml νερό
40 ml κονιάκ
Δείτε τις εκτελέσεις των συνταγών στο athenarecipes.com