Σαλάτα με κινόα και edamame
ΥΛΙΚΑ
- 1 κουταλιά ελαιόλαδο
- 1 κουταλιά κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 50 ml λευκό καρσί
- 1 ποτήρι ψημένο και κατεψυγμένο κινόα
- 150 γρ. κατεψυγμένα edamame
- 1/2 ποτήρι λάχανο ψιλοκομμένο
- ½ ποτήρι φύλλα σπανάκι
- Για την σος
- 20 γρ. ελαιόλαδο
- 10γρ. λευκό ξύδι
- 30 γρ. μέλι
- αλάτι-πιπέρι
Εκτέλεση
- Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και τηγανίζουμε το κρεμμύδι με το κινόα το οποίο πρώτα σπάζουμε λίγο με ένα πιρούνι σε κομματάκια. Ρίχνουμε στο τηγάνι το κρασί και μαγειρεύουμε σε δυνατή φωτιά μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ.
- Προσθέτουμε στο τηγάνι το edamame και ανακατεύουμε. Αφήνουμε λίγο να κρυώσει.
- Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά της σος.
- Για να σερβίρουμε, ανακατεύουμε το κίονα και το edamame με το σος και τα σαλατικά.