ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: total black σύνολο με λευκά sneakers
 

Δοκιμάστε αυτές τις νόστιμες συνταγές

Υγιεινές συνταγές που θα κάνουν την ημέρα σας πιο

Δοκιμάστε τις απολαυστικές συνταγές που σας υπόσχομαι ότι θα σας ενθουσιάσουν!

Μακαρόνια Πέννες με βότκα και σάλτσα Gorgonzola
Πολύ πλούσια μακαρονάδα, για ιδιαίτερες περιπτώσεις, όπου το καλύτερο επιβάλλεται!
Βαθμός δυσκολίας: Εύκολο
Χρόνος ετοιμασίας: 15΄

Υλικά
Για 4-5 μερίδες

20 γρ. (1 κουταλιά) βούτυρο
20 γρ. (1 κουταλιά) ελαιόλαδο
1 κουταλιά κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
¼ κουταλάκι σκόρδο, λιωμένο (προαιρετικά)
150 γρ. βότκα
400 γρ. (1 συσκευασία) ντομάτες ψιλοκομμένες
1 πρέζα κόκκινο τσίλι
Αλάτι
120 γρ. κρέμα γάλακτος
150 γρ. θρυμματισμένο τυρί gorgonzola
1 ποτήρι φρέσκα φύλλα δυόσμου
500 γρ. (1 κουτί) μακαρόνια πένες La Molisana

Εκτέλεση


1. Βάζουμε το βούτυρο και το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι σε δυνατή φωτιά. Όταν το βούτυρο έχει λιώσει, προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Σοτάρουμε για 1 λεπτό. Προσθέτουμε τη βότκα και αφήνουμε να σιγοβράσει. Σιγοβράζουμε για 4-6 λεπτά ή μέχρι να μειωθεί η βότκα κατά το ήμισυ.
2. Προσθέτουμε τις ντομάτες, το τσίλι και το αλάτι. Φέρνουμε σε βρασμό, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να ψηθούν οι ντομάτες και να αναμειχθούν οι γεύσεις, περίπου 8 λεπτά.
3. Παράλληλα, μαγειρεύουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Σουρώνουμε τα ζυμαρικά. 
4. Προσθέσουμε την κρέμα γάλακτος και τα φύλλα δυόσμου στο τηγάνι με την σάλτσα ντομάτας και ανακατεύουμε. Τέλος, προσθέτουμε την θρυμματισμένη γκοργκοντζόλα και ανακατεύουμε.
5. Ρίχνουμε τα ψημένα μακαρόνια στο τηγάνι με τη σάλτσα και ανακατεύουμε προσεκτικά. Γαρνίρουμε με επιπλέον φύλλα δυόσμου και τυρί, αν θέλουμε.


Ελαφρύς Μουσακάς

Δεν υπάρχει ελληνικό ή κυπριακό σπίτι που να μη φτιάχνει μουσακά. Ένα διάσημο πιάτο αφού η φήμη του ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο. Δοκιμάστε τη συνταγή μου με τις ψημένες πατάτες και μελιτζάνες. Πραγματική απόλαυση.

Βαθμός δυσκολίας: Μέτριο   
Χρόνος ετοιμασίας: 40΄   
Χρόνος ψησίματος: 50΄

105 θερμίδες ανά 100 γρ.

Θα χρειαστούμε ένα ταψί ή πυρέξ διαστάσεων30x30x6 εκ. ή δύο πιο μικρά 

Υλικά
Για 9 μεγάλες ή 18 μέτριες μερίδες
1 κιλό μελιτζάνες χωρίς κοτσάνι, κομμένες σε φέτες πάχους 1 εκ. 
800 γρ. πατάτες καθαρισμένες,  κομμένες σε φέτες πάχους 1 εκ. 
80 ml ελαιόλαδο
1 κουταλάκι ξηρό θυμάρι
Αλάτι, πιπέρι
Αλεσμένη φρυγανιά

Σάλτσα κιμά
750 γρ. κιμάς χοιρινός χωρίς λίπος
1 κουταλιά κρεμμύδι ψιλοκομμένο
¼ κουταλάκι σκόρδο λιωμένο
150 ml κόκκινο κρασί
600 γρ. (1½ συσκευασία) ψιλοκομμένες ντομάτες
1 κύβος βοδινού ζωμού KNORR
1 δαφνόφυλλο
½ κουταλάκι κανέλα
20 γρ. ζάχαρη
Αλάτι, φρεσκοκομμένο πιπέρι

Για την μπεσαμέλ
65 γρ. βούτυρο αλατισμένο
80 γρ. αλεύρι 
1.250 λίτρα γάλα ελαφρύ
20 γρ. κρέμα γάλακτος
¼ κουταλάκι μοσχοκάρυδο
2 αβγά ελαφρώς χτυπημένα
1 κουταλάκι αλάτι
½ κουταλάκι πιπέρι

Εκτέλεση
1. Σ’ ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε τις μελιτζάνες και τις πατάτες. Ανακατεύουμε με το ελαιόλαδο, το θυμάρι, το αλάτι και το πιπέρι. Απλώνουμε
σε λαμαρίνες και σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 40-50 λεπτά.
2. Εν τω μεταξύ, φτιάχνουμε τον κιμά: Σε μεγάλη κατσαρόλα σοτάρουμε τον κιμά χωρίς λάδι για 4-5 λεπτά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 5-6 λεπτά επιπλέον. Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε την ντομάτα, τον ζωμό, τη δάφνη, την κανέλα, τη ζάχαρη και το αλατοπίπερο. Σιγοβράζουμε τον κιμά για περίπου 15 λεπτά.
3. Ενόσω σιγοβράζει ο κιμάς φτιάχνουμε την μπεσαμέλ. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ρίχνουμε το βούτυρο και το λιώνουμε σε δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το γάλα και την κρέμα. Ανακατεύουμε με ένα σύρμα μέχρι το γάλα να ζεσταθεί.
4. Ρίχνουμε στην κατσαρόλα το μοσχοκάρυδο, τα αβγά, το αλάτι, το πιπέρι και ανακατεύουμε με σύρμα και μια σπάτουλα σιλικόνης σε δυνατή φωτιά. Προσέχουμε να μην κολλήσει στον πάτο της κατσαρόλας. Όταν το μείγμα αρχίσει να πήζει, απομακρύνουμε την κατσαρόλα απ’ τη φωτιά. Ρίχνουμε 10 κουταλιές από την μπεσαμέλ στη σάλτσα κιμά και ανακατεύουμε.

Για το στήσιμο: Πασπαλίζουμε το σκεύος μας με φρυγανιά. Στρώνουμε μέσα τις μισές μελιτζάνες και τις μισές πατάτες. Απλώνουμε από πάνω τη μισή σάλτσα κιμά, στρώνουμε τις υπόλοιπες μελιτζάνες και πατάτες και περιχύνουμε με τον υπόλοιπο κιμά. Απλώνουμε την μπεσαμέλ στον μουσακά, πασπαλίζουμε την επιφάνειά του με ακόμη λίγη φρυγανιά και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 50 λεπτά, μέχρι να ροδίσει καλά η επιφάνειά του. Τον αφήνουμε να κρυώσει λίγο (για να κόβεται) και σερβίρουμε.

Εκμέκ κανταΐφι
Το εκμέκ κανταΐφι είναι απ’ τα αγαπημένα μου σιροπιαστά γλυκά. Υπέροχο και δροσερό γλυκό που συνδυάζει σιροπιαστό κανταΐφι με κρέμα. Η μαστίχα τού δίνει μια μοναδική γεύση και εξαιρετικό άρωμα. Φτιάχνεται σε μεγάλο πυρέξ ή σε ατομικά μπολ.


Βαθμός δυσκολίας: Μέτριο   
Χρόνος ετοιμασίας: 20΄   
Χρόνος ψησίματος: 40΄

Υλικά
Για 6-8 ατομικές μερίδες ή ένα μεγάλο πυρέξ διαστάσεων 26x36 εκ.

Βάση
200 γρ. κανταΐφι
50 γρ. βούτυρο λιωμένο

Κρέμα
1.5 λίτρο γάλα ΑΛΑΜΠΡΑ 1.5%
1 κουταλάκι βανίλια
150 γρ. κρέμα γάλακτος ΑΛΑΜΠΡΑ
1½ κουταλάκι μαστίχα
180 γρ. ζάχαρη
150 γρ. κορν φλάουρ διαλυμένο σε δύο ποτήρια από τη συνολική ποσότητα γάλακτος σ’ ένα μέτριο μπολ
1 αβγό

Σιρόπι
280 γρ. ζάχαρη
280 ml νερό
½ κουταλάκι κανέλα
½ κουταλάκι ξύσμα φλούδας λεμονιού

Για το τελείωμα
300 γρ. κρέμα γάλακτος ΑΛΑΜΠΡΑ χτυπημένη σε σαντιγί
30 γρ. φιστίκια Αιγίνης (χαλεπιανά) χοντροκομμένα

Εκτέλεση
1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 °C στον αέρα.
2. Σ’ ένα μπολ ρίχνουμε το κανταΐφι και το ανοίγουμε με τα δάχτυλά μας. Το χωρίζουμε τραβώντας το μέχρι ν’ ανοίξει. Το ανακατεύουμε με το λιωμένο βούτυρο και το τοποθετούμε απλωμένο στο πυρέξ. Ψήνουμε το κανταΐφι για 20 με 30 λεπτά μέχρι να ροδίσει.
3. Φτιάχνουμε το σιρόπι ρίχνοντας όλα τα υλικά του σε μια κατσαρόλα. Βάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά και αφήνουμε το μείγμα να κοχλάσει έντονα για 2 με 3 λεπτά. Απομακρύνουμε την κατσαρόλα απ’ τη φωτιά. Ραντίζουμε με το ζεστό σιρόπι το ζεστό κανταΐφι στο πυρέξ, ή μοιράζουμε το κανταΐφι στα μπολ και τα ραντίζουμε με το σιρόπι. Ακολούθως αφήνουμε να κρυώσουν.
4. Φτιάχνουμε την κρέμα ρίχνοντας το γάλα, τη βανίλια, την κρέμα, τη μαστίχα και τη ζάχαρη σε μια κατσαρόλα. Βάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά και αφήνουμε το μείγμα να ζεσταθεί καλά.
5. Στο μείγμα με το διαλυμένο κορν φλάουρ χτυπάμε ένα αβγό χρησιμοποιώντας ένα σύρμα. Προσθέτουμε το μείγμα στην κατσαρόλα με τα υπόλοιπα ζεστά υλικά της κρέμας. Ανακατεύουμε με ένα σύρμα και μία σπάτουλα σε μέτρια φωτιά μέχρι η κρέμα ν’ αρχίσει να πήζει. Απομακρύνουμε την κατσαρόλα απ’ τη φωτιά και ρίχνουμε την κρέμα στο πυρέξ με το σιροπιασμένο κανταΐφι ή τη μοιράζουμε στα μπολ με βάση το σιροπιασμένο κανταΐφι. Αφήνουμε λίγο να κρυώσει και βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει.
6. Xτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί και την τοποθετούμε πάνω στην παγωμένη κρέμα. Διακοσμούμε με τα φιστίκια Αιγίνης και βάζουμε στο ψυγείο ακόμη λίγο. Σερβίρουμε το εκμέκ αφού παγώσει πολύ καλά.

Έχετε απορίες, συνταγές που δυσκολεύεστε, υλικά που δεν βρίσκετε; Ρωτήστε την Αθηνά ΕΔΩ

FOOD: Τελευταία Ενημέρωση

X