ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Κόκκινο midi φόρεμα, πουά καλσόν και kitty heels
 

Δοκιμάσαμε ένα κέικ που ''μυρίζει'' Χριστούγεννα και να η συνταγή του

Κέικ με μπαχαρικά και γλάσο πορτοκαλιού

Αθηνά Λοϊζίδου

Ένα φανταστικό, γρήγορο και αφράτο κέικ γεμάτο αρώματα για τις μέρες των γιορτών και όχι μόνο από την Αθηνά Λοϊζίδου.

Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 1 ώρα
Μερίδες: 12 φέτες
Θερμίδες ανά μερίδα: 482 kcal

Θα χρειαστούμε ένα ταψί με τρύπα στη μέση, καλά βουτυρωμένο & αλευρωμένο με κακάο ή κανέλα.

ΥΛΙΚΑ:

Για τα μουλιασμένα φρούτα:

150 γρ. σταφίδες
100 γρ. γλασέ κεράσια
40 γρ. κονιάκ

Για το κέικ:

200 γρ. FLORA
2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
3 μεγάλα αβγά, σε θερμοκρασία δωματίου
300 γρ. καστανή ζάχαρη
320 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κ.γ. baking powder
2 κ.γ. τζίντζερ 
1 ½ κ.γ. κανέλα
½ κ.γ. κάρδαμο
¼ κ.γ. mixed spice
¼ κ.γ. μοσχοκάρυδο
½ κ.γ. αλάτι
1/8 κ.γ. μαύρο πιπέρι
150 γρ. πλήρες γάλα
60 γρ. καρύδια

Για το γλάσο πορτοκαλιού:

120 γρ. ζάχαρη άχνη
½ κ.γ. ξύσμα φλούδας πορτοκαλιού 
3 κ.σ. χυμός πορτοκαλιού

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

  1. Πρώτα μουλιάζουμε τα αποξηραμένα φρούτα μας. Τα βάζουμε σε ένα μπολ μαζί με το κονιάκ και μουλιάζουμε για 30’.
  2. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160 °C.
  3. Στον κάδο του μίξερ μας χτυπάμε μαζί τη Flora, τη ζάχαρη, τη βανίλια, τα αβγά, το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το τζίντζερ, την κανέλα, το κάρδαμο, το μπαχάρι, το μοσχοκάρυδο, το αλάτι, το πιπέρι και το γάλα. Χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να συνδυαστούν 2 λεπτά. Προσέξτε να μην το παρακάνετε με το χτύπημα. Τέλος, ανακατεύουμε μέσα τα μουλιασμένα φρούτα με το κονιάκ και τα καρύδια με μία σπάτουλα. Μεταφέρουμε το μείγμα του κέικ στο ταψί που έχουμε από πριν βουτυρώσει καλά και αλευρώσει με κακάο ή κανέλα.
  4. Βάζουμε το ταψί στον φούρνο και ψήνουμε για 1 ώρα ή μέχρι να βγει καθαρή μια οδοντογλυφίδα που έχει τοποθετηθεί στο κέντρο. Αφήνουμε να κρυώσει για 30 λεπτά και στη συνέχεια αναποδογυρίζουμε το κέικ σε μια πιατέλα.
  5. Για να φτιάξουμε το γλάσο, σε ένα μέτριο μπολ ανακατεύουμε μαζί τη ζάχαρη άχνη, το ξύσμα πορτοκαλιού και τον χυμό πορτοκαλιού μέχρι να ενωθούν. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε ελάχιστο επιπλέον χυμό. Περιχύνουμε ομοιόμορφα το γλάσο πάνω από το κέικ και αφήνουμε για 10 λεπτά. Σερβίρουμε.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

FOOD: Τελευταία Ενημέρωση