ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΟΡΑΜΕ: strapless top,baggy jeans και μποτάκια
 

Αυτό το εναλλακτικό τσουρέκι με γέμιση θα απογειώσει το Πασχαλινό σου τραπέζι

Δύο διαφορετικές γεμίσεις για να διαλέξεις

Ζωή Τουτουντζίδου

Αγαπάς τα τσουρέκια με γέμιση; Έχεις βαρεθεί τις κλασικές συνταγές; Τότε αυτό το άρθρο είναι το κατάλληλο για εσένα που θέλεις πάντα να ξεχωρίζεις και να ευχαριστείς τους αγαπημένους σου.

Σου προτείνουμε μία συνταγή για τσουρέκι με ελάχιστη ζάχαρη και γέμιση που δεν ξανά δοκίμασες, μια συνταγή που μετράει πάνω από 70 χρόνια και δύσκολα μπορείς να αντισταθείς.

Η βάση της συνταγής είναι σχετικά απλή. Αρχικά ακολουθούμε τα συνηθισμένα βήματα ζαχαροπλαστικής για τσουρέκια.

Υλικά για την μαγιά

110γρ νωπή μαγιά την προτιμώ ή 4 φακελάκια ξηρή μαγιά

200γρ. γάλα χλιαρό

100γρ αλεύρι σκληρό (δυνατό) για τσουρέκι

Υλικά ζύμης

3 αυγά

200γρ. φρέσκο βούτυρο Κερκύρας αγελαδινό λιωμένο

100γρ. ζάχαρη

200γρ. γάλα

1 κεσεδάκι γιαούρτι πλήρες

1 κιλό αλεύρι

Βανίλια

Εκτέλεση:

Ζυμώνουμε 110γρ νωπή μαγιά με 200γρ. γάλα χλιαρό, ανακατεύουμε και στην συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι. Το αφήνουμε να ξεκουραστεί. Στην συνέχεια προσθέτουμε τα αυγά, το γιαούρτι, την ζάχαρη, την βανίλια και το υπόλοιπο αλεύρι σε δώσεις και το αφήνουμε να ξεκουραστεί και να φουσκώσει για μία ώρα. Έπειτα, προσθέτουμε σιγά-σιγά το βούτυρο ζυμώνοντας με την φορά του ρολογιού και το αφήνουμε ξανά να ξεκουραστεί. Ουσιαστικά ακολουθούμε την κλασική διαδικασία για τσουρέκια.

Συνταγή για γέμιση

1. Κόκκινα Φρούτα

Μια γλυκόξινη γέμιση με αρκετά ιδιαίτερη γεύση, βράζουμε 0,5 κιλό κόκκινα φρούτα του δάσους (βατόμουρα, φράουλες, μύρτιλα) –μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και κατεψυγμένα- σε μία κατσαρόλα με 5 κουταλιές ζάχαρη και 3 κουταλιές άνθος αραβοσίτου και το βράζουμε μέχρι να δέσει σε μαρμελάδα. Στην συνέχεια το αφήνουμε να κρυώσει και γεμίσουμε τα τσουρέκια μας.

2. Πάστα από καρύδια

Μια ακόμη πανεύκολη, γευστική και υγιεινή γέμιση είναι με πάστα καρυδιού που θα δέσετε με κρυσταλλική ζάχαρη και λίγο ανθόνερο. Για 300 γρ. Καρύδια υπολογίστε περίπου 100. γρ ζάχαρη και 3 σταγόνες ανθόνερο.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

FOOD: Τελευταία Ενημέρωση