ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΦΟΡΑΜΕ: Denim jumpsuit και μπαλαρίνες
 

Αυτά τα τρία πιάτα είναι must για σήμερα!

Platter με 2 ντιπ και λαχανικά εποχής, τάρτα με αναρή, λεμόνι, καρύδα και φράουλες και γαριδομακαρονάδα από την Αθηνά Λοϊζίδου

Platter με 2 ντιπ και λαχανικά εποχής
Σερβίρουμε με κομμένα λαχανικά εποχής, αποξηραμένα φρούτα και σπιτικά πιτάκια.

Χρόνος ετοιμασίας: 20’
Συνολικός χρόνος: 30‘
Μερίδες: 8

ΥΛΙΚΑ:

Για το χούμους με καλαμπόκι:

2 μέτρια πράσινα καυτά πιπεράκια (αν σας ενοχλούν τα καυτερά φαγητά, αφήστε τα πίσω)
400 γρ. ψημένα ρεβίθια
100 γρ. ταχίνι
Ο χυμός από 1 μεγάλο λεμόνι
150 γρ. νερό
Αλάτι-πιπέρι
100 γρ. ψημένο καλαμπόκι
Ελαιόλαδο για γαρνίρισμά
Καβουρδισμένο σουσάμι + σπόροι κολοκύθας για την επικάλυψη

Για το κατσικίσιο τυρί με μέλι:

200 γρ. κατσικίσιο τυρί
100 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
60 γρ. μέλι + περισσότερο για το σερβίρισμα
Αλάτι-πιπέρι

Για το platter αποξηραμένων φρούτων και λαχανικών:

Αποξηραμένα σύκα
Αποξηραμένα βερίκοκα
Κολοκυθάκια και καρότα κομμένα σε στικ
Ντοματίνια σε διάφορα χρώματα
Ελιές μαύρες και πράσινες
Φρέσκα βότανα
Πιτάκια 

Διαβάστε την εκτέλεση εδώ

Γαριδομακαρονάδα

Βαθμός δυσκολίας: Εύκολο
Χρόνος ετοιμασίας: 10΄
Χρόνος ψησίματος: 10΄

ΥΛΙΚΑ:

Για 3 μερίδες:

Για να ψήσουμε τις γαρίδες:

8 μεγάλες γαρίδες, καθαρισμένες με την ουρά και το κεφάλι άθικτα. Δεν πετάμε το κέλυφος της γαρίδας, αλλά τα βάζουμε σε ένα infuser
1 κουταλάκι ελαιόλαδο
½ κουταλάκι πάπρικα
½ κουταλάκι κύμινο
½ κουταλάκι μπούκοβο

Για τα μακαρόνια:

250 γρ. μακαρόνια σπαγγέτι La Molisana
Μπόλικο ζεματιστό νερό, στο οποίο διαλύουμε ένα κύβο ζωμού λαχανικών

Για τη σος ντομάτας:

200 γρ. ντομάτα τριμμένη, συσκευασίας
30 γρ. ούζο
10 φρέσκα φύλλα βασιλικού
1 καυτή κόκκινη πιπεριά χωρίς σπόρια, ψιλοκομμένη
20 γρ. ζάχαρη
1 κουταλάκι αλάτι
15 γρ. ελαιόλαδο
15 γρ. βούτυρο
1 κουταλιά κρεμμύδι ψιλοκομμένο
Ελάχιστο σκόρδο (προαιρετικά)
10 ντομάτες τσέρι κομμένες στη μέση
25 γρ. ελαφριά κρέμα γάλακτος
Ψιλοκομμένα φύλλα βασιλικού για να σερβίρουμε

Διαβάστε την εκτέλεση εδώ

Τάρτα με αναρή, λεμόνι, καρύδα και φράουλες

Χρόνος προετοιμασίας: 20’
Χρόνος μαγειρέματος: 15’
Συνολικός χρόνος: 3 ώρες και 35‘

Θα χρειαστούμε ένα ταψί για τάρτες διαμέτρου 23 εκ. και ύψους 4 εκ. με αφαιρούμενη βάση

ΥΛΙΚΑ:

Για την τάρτα:

50 γρ. καρύδα (ινδοκάρυδο)
200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
50 γρ. ζάχαρη άχνη
1 αβγό
125 γρ. βούτυρο ανάλατο κομμένο σε κομμάτια
Ξύσμα φλούδας από 1 λεμόνι

Για τη γέμιση αναρής και κρέμας:

450 γρ. γάλα αγελαδινό πλήρες 3.5 % ΑΛΑΜΠΡΑ
2 αβγά
80 γρ. κόρν φλάουερ
½ κουταλάκι βανίλια
Το ξύσμα φλούδας από 1 λεμόνι
80 γρ. ζάχαρη
80 γρ. κρέμα γάλακτος ΑΛΑΜΠΡΑ
300 γρ. Φρέσκια αναρή ΑΛΑΜΠΡΑ

Για το σερβίρισμα:

200 γρ. φράουλες κομμένες στη μέση
Φρέσκα φύλλα δυόσμου
Καβουρδισμένη καρύδα

Διαβάστε την εκτέλεση εδώ

FOOD: Τελευταία Ενημέρωση

X